Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sasiu VESTEL 11AK30 - defecte si rezolvarea lor

Vizitator

Postări Recomandate

Aveti dreptate, montajul Darlington e sfant, sigur nu se mai defecteaza!

Credeti-ma ca am tv-uri facute cu montaj darlington la acest sasiu si de 4-6 ani si functioneaza si actualmene perfect,bineinteles ca am schimbat totodata si toti conzi importanti cu acea ocazie,apropo eu unul nu am intalnit pana acum un tv cu acest sasiu sa fie cu tubul cinescop dus,cred ca sunt cele mai reusite sasiuri facute de chinezi de cand au aparut ele,parerea mea..

Link spre comentariu

dar mie mi se pare ca sunt cele mai reusite si performante de cand au aparut ele cam din 2003 din cate imi amintesc sau mai devreme.

Link spre comentariu

Doar la turcismele astea pica bu808 la greu, pe cand la sasiele de beko pica foarte rar bu808, eu n-am gasit decat vreo 2 - 3 cu finalul ars la ele, pe cand la turcisme "fara numar" ( nu ca beko n-ar fi turcism, dar ma rog ... )

Editat de modoran
Link spre comentariu

Doar la turcismele astea pica bu808 la greu, pe cand la sasiele de beko pica foarte rar bu808, eu n-am gasit decat vreo 2 - 3 cu finalul ars la ele, pe cand la turcisme "fara numar" ( nu ca beko n-ar fi turcism, dar ma rog ... )

Da dar acolo la sasiurile beko are cond de 47micro in baza nu ca la 11ak30 care are un amarat de 10micro,si nici valoarea aceasta nu o are de cand cumperi televizorul.

Link spre comentariu

,apropo eu unul nu am intalnit pana acum un tv cu acest sasiu sa fie cu tubul cinescop dus,cred ca sunt cele mai reusite sasiuri facute de chinezi de cand au aparut ele,parerea mea..

Foarte multe dintre ele au fost echipate cu tuburi cu "gat" gros marca Videocolor (fostul Thompson) ...de altfel unele dintre cele mai bune tuburi de pe piata (la vremea cand se construia tuburi). Tuburile astea merg 20 de ani fara nicio problema...iar cand ii scade emisia, scade egal pe toti catozii si foarte incet...deci mai poti viziona linistit inca mult timp.

Editat de mac01
Link spre comentariu

nu prea cred sa duca amaratul ala in capsula to220,cel putin nu-mi doresc sa se reintoarca clientul inapoi cu tv-ul si in plus de asta in general se intorc si beti si cu scandal ca deh prostul la betie prinde curaj si tupeu,imi cer scuze daca am fost off topic dar acesta este adevarul.

Aveti mare dreptate dl Giorgi tv asa e. Am un Lg adus de un client de o luna de zile si ma rog de el sa vina sa-l i-a si nu mai vine,ca i se pare cam mult 25 de lei piesa si mie cat sa-mi mai dea,piesa fiind TDA 4863 ,care bineinteles nu i l-am mai pus si de cate ori m-am gasit cu el era beat,cer scuze colegilor.

Link spre comentariu

La AK30 parca e si pus ,,strategic,,in zona calda.

Link spre comentariu

Aici va referiti sigur la finalul cadre ca saracul mos-fet nu depaseste 40 de grade pe cand cadrele ajung si la 65-70 de grade.

pluc acele rezistente de wataj

de langa radiatorul lui BU

dar de fapt numai radiator nu se poate numi bucatica aia de tabla galvanizata.

Link spre comentariu

Da,fiind in zona calda ai grabeste uscarea,pus intentionat pentru ai scurta viata.am intalnit sasiuri unde trebuia o tensiune de 5v sau de 8v s-au folosit cate trei patru BC-uri pentru a obtine acea tensiune cand putea foarte simplu sa monteze cate o simpla sursa de 5 s-au de8v gen LM7805 s-au 7808,niciodata nu am inteles de ce s-au complicat atat.

care era strategia de fapt?

Link spre comentariu

Sa nu tina mult.

Pai tocmai domn Dan ca erau tv-uri care au functionat peste 20de ani,de fapt ma refer la cele sh. aduse dupa 1990,bine ca si acum se practica sportul acesta unde se folosesc in secundarul surselor tv.

s-au cat o fi functionat la ei acolo in germania s-au de unde erau aduse cu tirurile

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări