Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AJUTOR CU UN VU-METRU,VA ROG!!!!!

Tranzistor_001

Postări Recomandate

Am cumparat un vu-metru de la Adelaida si prima data cand l-am verificat a mers.L-am pus in statia la care lucrez si pentru ca aveam un cablu ecranat legat la un casetofon audio am zis sa-l incerc iar.Surpriza ledurile se aprindeau toate si asa ramaneau.L-am dat jos si l-am legat direct dar ramaneam fara semnal la casetofon.Pur si simplu parca era in scurt casetofonu',am mai incercat de cateva ori si pana la urma nu a mai mers deloc.AVETI IDEE CE S-A INTAMPLAT? Prima oara tot la casetofonu ala l-am verificat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tranzistor_001

7

• niq_ro

5

• one

2

Probabil l-ai legat gresit. Ai pus intrarea la + sau asa ceva si s-a ars etajul de intrare. Acum pe intrare probabil; ca ai + sau asa ceva. Ai condensator la intrare?

Link spre comentariu

Ce tensiune ai pe pinul de intrare al integratului?Pinul 5 parca...Ai schema? Poti sa o scanezi si sa o postezi aici?Cate leduri are. Cu ce integrat e facut?

Link spre comentariu

ce ti-au dat sunt fel de instructiuni..ma refer la ce link ai indicat tu..

ca sa intelegi ce face integratul UAA180(ca scrie clar ca e vorba de el, in link) cauti datasheet-ul... banuiesc ca nu l-ai gasit, de bajbai.. asa ca iti indic eu un link:

http://www.alldatasheet.com/datasheet-p ... AA180.html

bun, dupa ce studiezi acolo sa nu spui si noua mai clar la ce amplificator l-ai conectat..la ce borna l-ai conectat..etc

PS: vezi ce difera fata de scheam din datasheet si, eventual, posteaza aici sa vedem cum se poate rezolva problema

Link spre comentariu

l-am pus intr-un amplif de 50W dar am luat semnal de la intrare in amplif nu de la iesire.Nu l-am alimentat de la trafu amplificatorului.Acum nu mai merge deloc :smt006

Link spre comentariu

da' de unde l-ai alimentat? de la bateria de masina?deja incep sa ma supar... pai vrei sa-l faci sa mearga sau cand nu ai ce face intri pe forum si mai dai o "duda"? raspunde-mi aici ..ca pot "curata" pe aici, da' vreau sa vad reactia si mai ales s-o vada si altii :partyman:

Link spre comentariu
Vizitator pelikanu

mai ... acolo ai ... daca nu ma insel ... 4 fire mari si lateintrare d+s si alimentare +/-pui + si - la 12 V curent continuu (asta inseamna dupa redresare si filtrare) intrarile d/s se cupleaza printr-un condensator (cam 1u/63v) la iesirile de la amplificator (sau direct de la intrare, in care caz mai trebuie si un circuit de preamplificare a semnalului).P.S. daca folosesti alimentare separata pentru montaj, mai trebuie o conexiune intre masa montajului si masa amplificatorului :smt117

Link spre comentariu

Ca sa fie clar pentru toti,mai ales pentru tine niq_ro trafu pentru amplif scoate 32V si mie pentru vu-metru imi trebuie 12V asa ca am mai folosit un traf de 12V,INTELEGI?VU-metru cumparat de fapt nu de mine ci de tata are doua intrari pentru semnal,pentru semnal mare si mic.Prima data cand l-am verificat am folosit intrarea pt semnal mare(am luat semnal de pe difuzoare)-a mers,apoi am folosit intrarea cu semnal mic (semnal de la intrare in amplif)si cred ca l-am ars.Eu nu am montaju din datasheet.Schema data de aia nici macar nu bate cu montaju.

Link spre comentariu

e pacat sa lasi nerezolvata problema, de asta am incercat sa te provoc sa revii....incearca sa reproduci schema de e in kit si compar-o cu cea din datasheet.. masoara tensiunile, mai ales referinta..pune si schema kitului s-o studiem si noi si sa rezolvam problema...ca idee, nu s-a bulit de la faptul ca ia bagat pe intrarea de semnal mic, ca acolo scrie 0-6V deci undeva la 5-10W adica la puterera asta ai fi avut toate LED-urile aprinsePS: nu era mai simplu sa alimentezi tot din amplificator cu un stabilizator gen LM7812 ?

Link spre comentariu

Pe foaia pe care mi-au dat-o nu sunt decat niste desene stupide cu partea plantata a kitului nici macar schema de principiu.Niste aiuriti dupa mine...Legat de alimentare nu am folosit LM pentru ca nu il am si era mai complicat asa imi mai trebuia si altceva ....ma rog...Nici in datasheet nu gasesc schema Am verificat toate piesele mai putin integratu si par a fi bune.Nu inteleg cum a putut sa se arda atat de repede daca s-a ars?

Link spre comentariu

si e chiar asa greu de reprodus schema kitului tau? citeste datasheet-ul, vezi care sunt pini semnificativi, ce tensiuni ai tu pe ei.. ca nu mai am mult si cumpar kitul ala numai ca sa-ti reproduc schema si sa-ti demonstrez ca e schema din datasheet, poate un pic modificata.. asta insemna sa am privezi de banii de cateva beri :partyman:

Link spre comentariu

Niq am cumparat un integrat nou si l-am schimbat.Acum pare sa mearga bine,totusi ma deranjeaza ca are timp mare de raspuns fata de unul cu tranzistoare,de altfel asa mergea si cand l-am cumparat.Am modificat intrarea in sensul ca iau semnal tot de la intrarea in amplificator dar la vu-metru l-am legat pe intrare de semnal mare cu toate ca am semnal mic.In felul asta merge. Apropo nu sunt prea bun la teoria electronicii,la refacut scheme, nu am facut nici un curs de electronica,tata imi mai da sfaturi si prietenii.Sper sa ma intelegi ,sunt nou in meseria asta .Apreciez faptul ca mi-ai dat sfaturi ,MULTUMESC MULT :weedman:

Link spre comentariu

Acum pare sa mearga bine,totusi ma deranjeaza ca are timp mare de raspuns fata de unul cu tranzistoare,de altfel asa mergea si cand l-am cumparat.Am modificat intrarea in sensul ca iau semnal tot de la intrarea in amplificator dar la vu-metru l-am legat pe intrare de semnal mare cu toate ca am semnal mic.

ar trebui sa aiba un condensator electrolitic pe pinul de intrare (17) care "intarzie".. schimba-l cu unul cu valoarea de 5-10 ori mai mica
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări