fcon Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 Atacul cu SRPP mi-a placut cel mai mult din punct de vedere acustic; am mai incercat diverse solutii promovate de altii, insa nu mi-au placut...Din educatia de pe net, am inteles ca lampile cu incalzire directa sunt notorii pentru brumul care le insoteste; se afirma chiar ca unele amplificatoare de firma "vin" cu acest brum, masurabil si cu urechea.Eu am pus un accent deosebit pe etajul de alimentare si constructia efectiva (trasee, etc...) si reglaje. Brumul este inexistent.Alimentare: 330V.Lampa prefinala: 6N9S.Lampa finala: 2A3 Sovtek.Transformatoare de iesire: cumparate de pe e-bay (impedanta: 3,5K; cca. 8 cm2; tole japoneze, cu un oarecare nume japonez).Transformator de alimentare: Romtoroid.Socuri: manufacturate: 2 x 5 H, 8 H.In loc de rezistente-resou de negativare automata, am preferat negativare fixa. Am testat si negativatea automata (cu rezistenta de 1K/30W) si sunetul este parca mai placut, insa cutia de lemn nu permite astfel de rezistente.Constructia si reglajul unui astfel de amplificator trebuie sa fie precise, facute fara graba; piesele sunt scumpe (lampi, transformatoare, socuri, condensatori de calitate), de aceea greselile se platesc cam scump, la propriu...Sunetul rasplateste pe deplin investitiile facute: este extrem de placut, rotund, lejer si bine definit in toate registrele, cu o calitate in plus fata de alte amplificatoare: rafinament. Sunt 3 watti superbi! Daca se si imperecheaza cu niste incinte pe potriva, acest amplificator poate ramane pentru totdeauna in setupul audio al oricarui audiofil serios. Link spre comentariu
zal Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 Felicitări! Iată că mai există şi oameni muncitori. Mă bucur că aţi folosit lămpi adevărate ptr audio, nu tot felul de improvizaţii. Sînt sătul de GU50 şi alte trăznăi. Un preţ estimativ... ? Link spre comentariu
fcon Postat August 3, 2012 Autor Partajează Postat August 3, 2012 Un preţ estimativ... ?Investitia se ridica la aproximativ 1400-1500 lei si este a unui tanar stundent pasionat de audio. Visa demult un amplificator cu lampi; daca isi inchipuie cineva ca a pus banut-peste-banut, de vreo doi ani, nu se inseala deloc. Si-a dorit cel mai bun amplificator pe care si-l poate permite cu o lampa deosebita. M-am oferit cu mare placere sa il construiesc.Puterea mica nu il deranjeaza; are incinte OB sensibile... Link spre comentariu
zbodeoc Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 Simplu, eficient si clasic, felicitari! Pretul nu mi se pare mare, sint curios cam ce caracteristici dau cei cu ochii oblici transformatoarelor de iesire...La 2A3 merge fara probleme alimentarea filamentului in CA dar de la 300B sau 6S4S deja e loterie si practic se impune alimentare in CC. Link spre comentariu
adrian_pic Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 Traful se numeste TOMIKO si costa cam 68$ bucata si cam 70$ transportul pentru doua bucati. Poza: Daca tot "s-a deschis aceasta cutie a pandorei" cu aceste trafuri ar fi interesat daca se pot cataloga cam unde intra ca si calitate fata de Hammond sau alte brand-uri. Pe pagina vanzatorului multi lauda trafurile si unii zic ca sunt peste Hammond insa pe google altii spun contrarul. Acum ca avem la noi in tara unul poate ne lamurim asupra realitatii. Pe ebay alt user mi-a atras atentia cu trafuri dublu C-core: dar la care transportul din Israel costa 150$ (cam 50% din pretul trafurilor) Daca "am comentat" pozele mici ale lui viobio trebuie sa spun ca poza asta este prea mica. Multi pot realiza mult mai usor o cutie din lemn decat o cutie din metal si era interesant de vazut cum era facuta cutia (par sa nu se vada holsuruburi si asta este de laudat). De aceea insisit pentru o poza mai mare daca se poate. Link spre comentariu
fcon Postat August 3, 2012 Autor Partajează Postat August 3, 2012 La 2A3 merge fara probleme alimentarea filamentului in CA dar de la 300B sau 6S4S deja e loterie si practic se impune alimentare in CC.M-am gandit la alimentare in CC, dar in extremis.Nu am avut la indemana vreo doua stabilizatoare la 10A, ca sa incerc; ce am cerut eu la magazin erau scoase demult din fabricatie...Traful se numeste TOMIKO si costa cam 68$ bucata si cam 70$ transportul pentru doua bucati.Acestea sunt transformatoarele.Am impresia ca respectivii au importat tole, le-au bobinat si au lipit o hartie/eticheta, dand apoi totul cu lac.Important este, insa, ca se comporta minunat in combinatie cu 2A3; sunetul este "carnos", lejer, acoperind excelent freventele audio. Le-am avut in asteptare, pe un raft, mai bine de doua saptamani, insa nu am stiut ca intereseaza pe cineva, altfel poate masuram cate ceva... Am avut de ales intre mai multe "branduri", in urma cu mai bine de o luna; am studiat putin reclamele si l-am indemnat pe studentul meu sa le cumpere; nu am pastrat nimic scris, nici macar linkurile...Achizitionarea transformatoarelor gata facute de pe internet mi se pare o loterie, atat din punct de vedere al constructiei, cat si al rezultatelor, totul depinzand si de implementarea unei scheme oarecare si alimentare/sarcina.La aceste transformatoare de iesire am masurat numai inductanta primarului, iar mie aparatul mi-a aratat vreo 16,5H; pe eticheta scrie 60H...------------------Am facut pozele aseara, inainte sa vina studentul meu sa facem o auditie si sa isi ia amplificatorul.Astept sa puna capacele la transformatoare, cand ma va invita la auditie pe teritoriul sau, apoi vom face niste poze mai mari.Cele de aici sunt facute cu telefonul; imaginile sunt transferate pe calculator si micsorate, pentru a putea fi incarcate pe site; nu am pastrat imaginile de pe telefon...Ca idee, carcasa este facuta din scandura de stejar; placa de deasupra este din stratificat de 8 mm, iar colturile sunt ranforsate, pentru a putea fi puse picioruse cu diametrul de cca 3 cm. Nu contine niciun surub; totul este lipit. Sunt date cateva straturi de lac cu pensula, apoi lac spray. Toata conectica este decenta; potentiometrul este Alps/250K, iar condensatorii electrolitici sunt Elna si Nichicon; rezistentele sunt Royal Ohm. In general, s-a aprovizionat de la TME.Unul dintre socuri este rusesc (5H/200mA), iar celelalte le-am bobinat eu.-----------Mi-am adus aminte de ce spunea , cu lampile pentru audio vs alte lampi...Am comparat amplificatorul acesta cu cel cu GU50, cu atac pe grila 2.La nivel de detaliu, dinamica si coerenta a sunetului, sunt cam egale; cel cu GU50 pare mai direct, iar cel cu 2A3 mai sofisticat la sunet, mai "educat".Bineinteles, toate acestea sunt detalii audiofile, subiective, insa este imposibil sa scape senzatia de rafinament al acestui amplificator.Este aceeasi senzatie pe care am avut-o cand am ascultat un solid-state Luxman de xxxxx euro, fata de cateva amplificatoare cu un "x" mai putin; realmente, parea un "educat" printre "muncitori" (nu c-as avea ceva impotriva clasei muncitoare...).... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 Traful se numeste TOMIKO si costa cam 68$ bucata si cam 70$ transportul pentru doua bucati. Poza: Daca tot "s-a deschis aceasta cutie a pandorei" cu aceste trafuri ar fi interesat daca se pot cataloga cam unde intra ca si calitate fata de Hammond sau alte brand-uri. Pe pagina vanzatorului multi lauda trafurile si unii zic ca sunt peste Hammond insa pe google altii spun contrarul. Acum ca avem la noi in tara unul poate ne lamurim asupra realitatii. Pe ebay alt user mi-a atras atentia cu trafuri dublu C-core: dar la care transportul din Israel costa 150$ (cam 50% din pretul trafurilor) Daca "am comentat" pozele mici ale lui viobio trebuie sa spun ca poza asta este prea mica. Multi pot realiza mult mai usor o cutie din lemn decat o cutie din metal si era interesant de vazut cum era facuta cutia (par sa nu se vada holsuruburi si asta este de laudat). De aceea insisit pentru o poza mai mare daca se poate. am avut TOMIKO 3k5 SE si Hammond 3K5 SE ,e acelasi lucru la sunet,Hammond costa mult mai mult!Hammond are 42H cit scrie in datele de catalog Pina la urma conteaza sunetul,nu ascultam cu Lmetru,eu nu am facut diferenta intre sunetul celor doua trafuri Felicitari lui Florin pt realizare Link spre comentariu
fcon Postat August 3, 2012 Autor Partajează Postat August 3, 2012 am avut TOMIKO 3k5 SE si Hammond 3K5 SE ,e acelasi lucru la sunet... Pina la urma conteaza sunetul,nu ascultam cu Lmetru,eu nu am facut diferenta intre sunetul celor doua trafuriApropo de comparatii: am comparat aceste Tomiko cu James-urile lui Marius , la cererea lui, pe un amplificator cu 6P3S, unde James-ul a dat un sunet mai bun, insa este de doua ori mai mare; abia asteptam sa pun Tomiko pe 2A3, lampa dedicata.Testele comparative, la sunet, facute intre Tomiko, James si transformatoarele proprii nu le discut, deoarece nu pot fi "validate". Am avut gandul sa incerc transformatoarele si pe EL81, dar am lasat-o balta; curiozitatea era mai mica decat efortul de-a umbla la un amplificator terminat, gata reglat...Cand se va intoarce Marius din concediu, precis vom face o auditie comparativa cu 2A3-ul sau, mai ales ca schema de principiu este aceeasi...Concluzia mea este ca aceste transformatoare sunt excelente pentru 2A3.-----------------De obicei nu lucrez pentru altii, decat daca sunt tineri entuziasti, educati, cu care pot stabili o legatura mentala.Acum s-a adaugat si dorinta de a avea in mana aceasta lampa, sa o testez putin in diverse configuratii. Link spre comentariu
THOMAS Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 Felicitari,dl.Florin!Intr-adevar o realizare de exceptie din toate punctele de vedere,doar de "vedere" am spus,dar dupa cum va cunosc cred foarte tare si in caracterizarile/criticile in ceea ce priveste calitatea sunetului. Imi place si chiar iti da un imbold in a incepe astfel de constructii! Ce noutati aveti cu proiectul cu GU29 (GU19) cu traf defazor??? Link spre comentariu
Kosmin Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 Ahaa deci pentru asta ii trebuiau lui Liviu 6N9S :)Arata bine ampliful, chiar sunt curios cum o sa se auda pe langa cel al lui Marius pe care l-am ascultat atat la el acasa cat si la VicolAudio. Link spre comentariu
adrian_pic Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 fcon multumesc pentru informatii. Asa mai aflam si noi restul niste informatii care ne ajuta sa decidem ce sa cumparam daca vrem sa cumparam. As fi vrut o comparatie cu James chit ca sunt mai scumpe. (la intalnirea lamparilor nimeni nu a precizat ca saptemari are trafuri de iesire James, dar e bine ca am aflat acum). Am inteles ca lumea a fost "data pe spate" de amplificatorul din Bacau (fixipixi parca este id-ul user-ului). Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 Ahaa deci pentru asta ii trebuiau lui Liviu 6N9S :)Arata bine ampliful, chiar sunt curios cum o sa se auda pe langa cel al lui Marius pe care l-am ascultat atat la el acasa cat si la VicolAudio.am o banuiala ca soclurile octale sunt de la mine... Link spre comentariu
fcon Postat August 3, 2012 Autor Partajează Postat August 3, 2012 Ce noutati aveti cu proiectul cu GU29 (GU19) cu traf defazor???Recunosc ca nu l-am facut dintr-o cauza puerila, poate: inchipuiti-va ca am pierdut/ratacit hartia dvs. cu precizarile infasurarilor (inceput, sfarsit de infasurare, culorile terminalelor).Mi-a fost rusine sa va contactez si sa va rog sa incercati sa va amintiti ce si cum... Am incercat sa le deslusesc prin masurarea rezistentei, inductantei si inseriere/paralel, dar nu am fost sigur pe rezultate.Partea buna este ca am gasit hartia acum doua zile (absolut intamplator!) si nu mi-a venit sa cred!Concluzia: imediat dupa ce ma intorc din concediu, fac conexiunile; totul era bagat in carcasa, mai trebuia doar sa le leg... Link spre comentariu
fcon Postat August 3, 2012 Autor Partajează Postat August 3, 2012 Ahaa deci pentru asta ii trebuiau lui Liviu 6N9S am o banuiala ca soclurile octale sunt de la mine... Uite cum se leaga lucrurile!Trebuie sa recunoasteti ca Liviu este un baiat de toata isprava si merita un amplificator bun.Il am la suflet de cand i-am stricat un super-player Sony si s-a comportat exemplar, fara scandal sau ranchiuna. Este adevarat ca, pana la urma s-a rezolvat, insa buna crestere si onestitatea imi plac mult... Colaboram de cativa ani la cateva proiecte (open-baffle, T-amp), insa acesta cred ca este cel mai frumos si ambitios. Link spre comentariu
fcon Postat August 3, 2012 Autor Partajează Postat August 3, 2012 ....la intalnirea lamparilor nimeni nu a precizat ca saptemari are trafuri de iesire James...La costul amplificatorului cu 2A3 a fost mai mare cu aproape 1/2; carcasa este din alama, prelucrata mecanic de masina; toate piesele sunt cumparate de la magazine on-line din vest, inclusiv transformatorul de alimentare, cele de iesire si socul... A dorit sa fie o incununare a pasiunii sale pentru amplificatoare cu tuburi si a reusit acest lucru, in situatia in care nu a avut absolut niciun ajutor de la mine sau alti colegi un pic mai experimentati. Dupa ce se intoarce si el din concediu, trebuie sa vedem cum rezolvam cu brumul, apoi sa ne delectam comparand cele doua amplificatoare... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum