Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

montaj electronic pentru alungarea porumbeilor

gheorghe_71

Postări Recomandate

:rade: din cate stiu eu pe la noi (dar se pare ca si in unele tari din strainatate ) nu este prea legal cu sarme electrificate fie ele si nemortale cam asta ii problema ! Ultrasunetele nu prea dau rezultate cel putin eu am incercat la tantari si nimic '' radeau tantarii de mine '' si se mai laudau ca cica merg si la rozatoare !
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pop_ady44

9

• Ion_Bumbu

3

• lavynyu

2

• gheorghe_71

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator tyc

Este legal dar trebuie sa fie semnalizate corespuzator ,inclusiv pt animale .Cu ultrasunete am facut si eu dar nu am nimerit frecventa corespunzatoare (trebuia sa inregistrez frecventa cu care se 'imbie' si dupa sa reglez aparatul la aceea frecventa.Repeller pt soareci am auzit ,e un pacanit cu care se pare ca stabilesti o singura familie (cea care se obisnuieste cu pacanitoarea ) pe domeniu. Deoarece merg pe balcon des ,nu e practic sa instalez tepi. Metoda prin care oblig pasaroi sa calce 2 poli e descrisa intr-un mesaj anterior .Leaga iesirea de inalta la un gard cu lungimea totala de 1 km si masoara tensiunea din gard.

Link spre comentariu

o leg frecvent la fir de 1kilometru si tensiunea nu scade exagerat intrucat la capatul opus am sok puternic aceea tensiune nu se poate masura pentru ca este de foarte scurta durata si tensiune de8- 10000 volti teoretic

Link spre comentariu

Cel mai eficient e un dispozitiv cu aer comprimat. :da Din pacate e scump , trebuie permis de portarma si e ilegal de folosit la pestcontrol .Din pacate cam asta e treaba cu porumbeii si gugustiucii .Grig

Link spre comentariu

ce spuneti dumneavoastra folosesc baieti de la lagermax daca am scris bine am vazut un soi de tun daca pot sa-i spun asa care are o bila de cauciuc ce astupa o teava si este legata la un recuperator(motoras cu sfoara )un senzor decupleaza explozia dar ce explozibil se foloseste habar nu amcred ca restul se sub intelege

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Firul ierbi nu ii recunoaste pe cardiaci ... sau pe cei care ,intr-o zi fierbinte de vara ,servesc un 'ceai' si dupa verifica gardul . Asa ca merita ,are inauntru un ceva rezistente si niste neoane .Pt gard se folosesc benzi textile speciale (sant elastice iar firul din interior nu se rupe cand acestea sant intinse la maxim) .Ion_Bumbu ,nu inteleg exact in ce constau acele dispozitive cu aer si de ce sant ilegale .Sistemul cu apa si senzor de miscare mi se pare ok dar datorita particuralitatilor nu e viabil in cazul de fata .

Link spre comentariu

Si totusi ce am cumparat eu pt. alungarea de tantari de la M...O nu a functionat , a mai incercat cineva asa ceva pt. alungarea insectelor sau animalelor adica aparate sau dispozitive cu ultrasunete din comert si chiar sa functioneze ???????????

Link spre comentariu

E vb de arme cu aer comprimat.Tunurile cu propan sint zgmotoase si se folosesc pt culturi agricole.Ar fi destul de deranjant pt vecini sa pui unu pe acoperis.Efectul insa e garantat.Grig

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Ti-ai dat seama ca nu e potrivit pt utilizarea intravilana ,oricum prima furtuna il ia de pe acoperis/curte (asta daca nu-ti ia foc casa prin folosirea unor gaze infamabile). A doua problema e vizita unor 'organe' .

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Un stol de porumbei mancau prin vecini si-si faceau siesta si nevoile la mine, pe gresie la fereastra. Am scapat de ei cu un bibelou. Din cand in cand, modific pozitia si amplasarea, il mut si la fereastra bucatariei, la deruta. O zi l-am ascuns - si au revenit, apoi am reluat jocul cu succes. Ei stau pe acoperisul vecin si se benocleaza ca chiorii la bufnita mea.Cred ca un mecanism de miscare a bufnitei si un imitator sonor al strigatului ei ar fi singura solutie de durata in cazuri mai dificile (acoperis).Sunt jucarii chinezesti care se misca si danseaza etc. - pot fi imbracate in bufnita. Comanda cu temporizator etc

post-28085-139829636688_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări