Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

montaj electronic pentru alungarea porumbeilor

gheorghe_71

Postări Recomandate

Salutam si eu o problema cu aceste pasari minunate , nu vreau sa le fac rau ,dar nu stiu de unde vin si se pun la mine pe acoperis ,acesta find din tabla a inceput sa ruginesca din cauza gainatuluiVa rog ajutatima cu o schema daca se poate.VA MULTUMESC

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pop_ady44

9

• Ion_Bumbu

3

• lavynyu

2

• gheorghe_71

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Există instalaţii cu ultrasunete, făcute special împotriva porumbeilor, dar n-am văzut pe la noi. Aveau nişte goarne cam cât un portavoce, nu ştiu de unde iei aşa ceva.

Link spre comentariu

Am adapostit asa ceva https://picasaweb.google.com/1128270182 ... 2308359938 si de atunci nu mai am porumbei (sau altceva) .Pt acoperis ar merge un pastor electronic (electric defence) cu 555 . Ceva simplu ,cu o bobina de inductie de masina .

da ar merge si un gard electric dar cum pui cei 2 poli sale spunem asa nu uita ca cioara sta linistita pe firul de inalta tensiune daca nu se atinge de ambele fire este degeaba facut electrifierul atasez o schema de electrifier luata de pe netprecizez ca are un mic defect condesatorul de 330nanofarazi este pus gresit trebuie pus pe mosfet

post-51593-139829473019_thumb.png

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Nu merge cu MOS .Gardul electric pt pasaroi e o placa de plastic pe care sant doua trasee de alutape ,paralele si distanta dintre ele e de 2 cm . O linie legata la pamantare ('nulul') si cealalta energizata ('faza') .Si i-si iau zborul ,in max 2s. Daca apuci sa-i sperii in acelasi in faza cu impulsul ,au pisicile mancare gratis.

Link spre comentariu
:nas: :nas: si de ce ma rog frumos nu ar merge asa aparatul?asta adevarat este ca ingrijeste cu succes de porci ,oi ,vaci ,sau pur si simplu de gaini :ras: dar scoate impulsuri din secunda in secunda nu le omoara doar le sperie de nu mai cauta altul firu :rade:
Link spre comentariu
Vizitator tyc

La animale de talie mica nu am incercar ;animalele cu doua picioare se resimt (garantie personala) ; ai incercat la vaci? ca pe cai nu se prea simte .Problema e ca 555 nu poate comanda corespunzator MOS-ul iar cand legi o sarcina (cca 1km) datorita impedantei de iesire pica tensiunea .Dar pt porumbei e bazapt .

Link spre comentariu

fac asa ceva pentru ingrijirea vitelor si garantat merge cu o bobina buna gen yursa boss sau ceva de foarte buna calitate cu cele de dacia nu prea merge bine bobinele sus mentionate au rezistenta de 0,8-1 ohmi pe bobina primara si sarma este mai groasa cele romanesti a-u 3-4 ohmi si sarma este anemica rau daca un cal a avut nenorocul sa se curenteze de un gard din acesta electric nu mai pune botu pe nimic garantat :ciuda:

Link spre comentariu

Ma cam indoiesc ca merg folosite montaje electronice din moment ce prin toate orasele Romaniei, Budapesta si Atena am vazut pe cladirile deosebite platbande cu tepi.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Tepi pe balcon nu prea pot sa instalez ,dar linii cu inalta tensiune da pt ca nu uit niciodata sa tai curentul inainte de a calca pe ele .Merge ,reteua e speciala (am descris-o mai sus) . Sch asta e cu totul altceva,lasa un circuit LC sa lucre.

Link spre comentariu

la schema din urma daca este bobina de calitate o sa a-i descarcare undeva la 3-3,5cm daca este o bobina ceva mai slabuta o sa a-i un 2,5-3 centimetri si anemica dar daca spui ca sti sa iti faci retea din fire sigur o sa i curentezede omorat nu le omoara sigur numai daca folosesti ceva foarte foarte puternic

Link spre comentariu

nu prea inteleg ce vrei sa spui dar aceste 2 scheme le-am facut pe amandoua si cu piese recuperate si cu piese noi si functioneaza foarte ok si am curentat daca pot spune asa si gaini si pisici si caini si bivoli si vaci si cai si ori ce animal patruped dar de omorat nu am omorat pe nimeni dar iti spun sigur ca prea placuta nu este senzatia garantat spun ca am pus accidental eu mana si am pomenit pe toti cei raposati :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări