lavynyu Postat August 5, 2012 Partajează Postat August 5, 2012 Da cu ce te-am jignit ? Chiar din contra vad ca te crezi foarte "maret" sau plin de sine !Imi pare rau ca gandesti asa ! Reclamatii nu ai pt. ce sa imi faci ! In acest subiect nu ai avut dreptate decat cu simplitatea filtrului si ai ocolit raspunsul concret la intrebarile de mai sus . Si nu doresti sa recunosti adevarul ca boxele fara filte sunt zero si faptul ca bobinele au rolul lor bine definit in acestea la fel si rezistentele . Eu nu doresc sa ma afirm nu am nevoie de asa ceva , doream sa fiu de ajutor dar se pare ca de dvs. nu incape nimeni pe acest forum , nu te supara dar esti chiar penibil !Eu am disparut ca nu ma cobor la acest nivel ............. Link spre comentariu
Marian Postat August 5, 2012 Partajează Postat August 5, 2012 Stimabile cel penibil chiar dumneata esti crede-ma, iti lipsesc atat de multe in intelegerea fenomenelor de baza si totusi faci pe avocatul a ceva despre care habar n-ai cum functioneaza? pai asta este stimate coleg penibil, si nu faptul ca eu am rapuns cat se poate de concret la intrebarea autorului temei: Care este cel mai simplu filtru?..., simplu am postat raspunsul necesar concret si la obiect totodata si argumentand tehnic ca spre deoaebire de tine eu chiar stiu ce face un condensator si un inductor, din pacate nu pot spune acelasi lucru si despre tine, nici macar rezistenta nu prea stii ce face ca nu ai si argumentat tehnic, n-ai cum pentru ca nu stii nici tu, vorbesti doar din subiectivism ca ti s-a parut tie ca face ca drege, ca se aude asa si pe dincolo-n-are nici o treaba, ideea principala este sa stii exact ce face filtrul ala si ce este nevoie pentru o buna si fiabila functionare a incintei, ca degeaba ti se pare tie ca se aude bine daca pretul este reparatia periodica a incintei, dar tu n-ai de unde sa stii asta, stiu e grele electronicile astea, dar de fapt pentru tine e grea si gramatica, atunci ce sa mai vorbim despre electronica. PS: Ma repet doar o singura data: masoara-ti cuvintele cat privesc caracterizarile la adresa mea, ca m-ai facut penibil...putin imi pasa, insa daca ma mai bagi o singura data in categoria manelistilor te reclam pentru discriminare nefondata si crede-ma am motiv. Link spre comentariu
lavynyu Postat August 5, 2012 Partajează Postat August 5, 2012 Stimabile cel penibil chiar dumneata esti crede-ma, iti lipsesc atat de multe in intelegerea fenomenelor de baza si totusi faci pe avocatul a ceva despre care habar n-ai cum functioneaza? pai asta este stimate coleg penibil, si nu faptul ca eu am rapuns cat se poate de concret la intrebarea autorului temei: Care este cel mai simplu filtru?..., simplu am postat raspunsul necesar concret si la obiect totodata si argumentand tehnic ca spre deoaebire de tine eu chiar stiu ce face un condensator si un inductor, din pacate nu pot spune acelasi lucru si despre tine, nici macar rezistenta nu prea stii ce face ca nu ai si argumentat tehnic, n-ai cum pentru ca nu stii nici tu, vorbesti doar din subiectivism ca ti s-a parut tie ca face ca drege, ca se aude asa si pe dincolo-n-are nici o treaba, ideea principala este sa stii exact ce face filtrul ala si ce este nevoie pentru o buna si fiabila functionare a incintei, ca degeaba ti se pare tie ca se aude bine daca pretul este reparatia periodica a incintei, dar tu n-ai de unde sa stii asta, stiu e grele electronicile astea, dar de fapt pentru tine e grea si gramatica, atunci ce sa mai vorbim despre electronica. PS: Ma repet doar o singura data: masoara-ti cuvintele cat privesc caracterizarile la adresa mea, ca m-ai facut penibil...putin imi pasa, insa daca ma mai bagi o singura data in categoria manelistilor te reclam pentru discriminare nefondata si crede-ma am motiv. ............................................................................................................................. Sigur domnule marian continuati sa vorbiti de altii si nu va uitati la ce scrieti dvs. : "deoaebire" , eu cel putin v-am luat cu domnule si cu dvs. dar se pare ca sunteti si dvs. om si gresiti la greu chiar daca nu recunoasteti .................... Discriminare ? Poate ar trebui sa cititi dexul mai des sa vedeti ce inseamna ! Faptul ca am spus sau scris ca boxele pot suna bine pe manele nu este discriminare atentie la interpretari ! Cat despre reclamatii vedeti si dvs. sectiunea care a disparut cea legata de teparii de pe acest forum .................. Link spre comentariu
Vizitator wortex400 Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 Mersi mult Marian. O sa ma mai informez despre toate lucrurile astea. Ti-as fi raspuns mai repede. dar am fost plecat la tara. Link spre comentariu
icar Postat August 14, 2012 Partajează Postat August 14, 2012 Moaaa, ce de orgolii pe aici!wortex400, cel mai simplu filtru este cel tip LC, cu difuzoarele puse in paralel. E o combinatie de filtre trece jos, trece banda si trece sus. Schema este simpla si te ajuta tata Gugle. Avantajul este ca se pastreaza o impedanta constanta in spectrul de frecvente. Traba este ca atit condensatorii (nepolarizati!) cit si bobinele trebuie bine dimensionate in raport cu difuzoarele si, mai ales, trebuie masurate inainte de folosire pentru a avea exact capacitatile si inductantele iesite din calcul. Daca nu ai o punte RLC de calitate, e cam greu de facut treaba, eventual te poate ajuta cineva. Link spre comentariu
Luca Postat August 14, 2012 Partajează Postat August 14, 2012 Gunoaiele pardon boxele Sony SS-F6000P folosesc schema asta la filtre... In specificatile lor scrie 4 cai.. probabil pt ca are 4 tipuri de difuzoare, eu zic ca nu se aude nici cat unele de 2 cai... Link spre comentariu
lavynyu Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 Ma asteptam la prima vedere sa fie ceva in aceste boxe Sony SS-F6000P dar se pare ca inafara arata bine si inauntru este un mare gol , de sunet nu am curajul sa intreb ! Domnule wortex400 dupa ce vei testa o sa vezi desigur in timp ca o sa doresti un sunet mai bun de la cel mai simplu filtru si asa il vei inbunatati si va deveni un filtru in toata regula cu tot ce trebuie in el , stiu ca si eu am trecut prin asta prin vremurile cand pe la noi nu prea erau boxe . Poti sa incerci prima data cu condensatoare , pe urma cu filtre din comert sau cu filtre din recuperari din alte boxe si experimentant vei observa ce trebuie observat si pe urma iti vei personaliza filtrul propriu care iti place ! Link spre comentariu
Vizitator wortex400 Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 Cineva mi-a mai zis de niste filtre: pt bass bobina in serie si condensatorul in paralel, pt inalte condensatorul in serie si bobina in paralel. Bobina la joase are rol de intrerupator si la inalte de scurtcircuit, condensatorul la joase ca scurt si la inalte ca intrerupator.Tipul asta cum vi se pare?Multumesc mult!!! Link spre comentariu
Luca Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 Politici: Bobina SERIE cu difuzoru = Taie Frecventele INALTE deci in difuzor se aude decat JOASE Bobina PARALEL cu difuzoru = Taie Frecventele JOASE deci in difuzor se aude decat INALTE Condensator SERIE cu difuzoru = Taie Frecventele JOASE Condensator PARALEL cu difuzoru = Taie Frecventele INALTE EX: Pt JOASE se foloseste bobina in SERIE cu difuzoru + condensator in PARALEL cu difuzoru. Pt INALTE se foloseste condensator SERIE cu difuzoru + bobina in PARALEL cu difuzoru. *In unele cazuri se poate omite una din componente bobina sau condensatoru. (in general in boxele ieftine) *In marea majoritate a cazurilor mai se pune si o rezistenta in serie cu INALTELE pt liniaritate. (de obicei joasele are SPL mai mic decat inaltele) Atasez si o poza: Valorile care trebuie sa le aiba bobinele, condensatori, rezistentele difera in functie de difuzoare. Mai simplu de atat NU SE POATE Link spre comentariu
Vizitator wortex400 Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 Multumesc mult!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum