Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator din magnetofon

Vizitator FastSkynet

Postări Recomandate

Vizitator FastSkynet

Salut lume am un modul de amplificare dintr-un magnetofon majak203 cu tot cu potentiometre dar nu stiu unde sa ii leg + si - ,iesire pentru boxe si intrare si de cat V.c.c este nevoie pt al alimenta desigur toate acestea daca este posibil

Orice sfat este de ajutor

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

15

• zal

4

• cristian2009

1

• dorian 70

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator FastSkynet

Am gasit schema http://www.mediafire.com/?ek75x248injxo9s dar din mesajul tau nu am prea inteles nimic sa lipesc condesator de iesire unde?In schema acestui etaj intrarea mai duce si in alta parte un fir la acest etaj si altul in alta schema.3

Presupun ca alimentare se face la masa si la mai ce?

La fel si intrarea presup ca tot pe undeva la masa si pe langa un cond cv

Link spre comentariu

Pt iesire, cauta condensatorul C2. Vei lega difuzorul intre masa si polul negativ al acestuia, polul pozitiv fiind conectat la rezistenta R19.Pt alimentare, va trebui sa identifici colectoarele tranzistorilor V2 si V4(KT-805). Sunt marcate pe cablaj ?

Link spre comentariu
Vizitator FastSkynet

nu cumva intrarea este pe c2 pt ca polul pozitiv nu este legat la R19 ci la R2 si C1V4 este marcat K,Б,3 si V2 K,Б,3Si daca C2 si masa este iesirea pt difuzor intrarea unde este si cu cat trebuie alimentat?

Link spre comentariu

Intrarea e la pinul 3 de pe plăcuţa N2, cea cu puţometrul de volum, sau direct la pinul 5 de la mufa X2, eliminînd corecţia de ton şi volumul. Ai două mase, cea de semnal la pinul 4 de la mufa X1 şi cea de dif la pinul 5 mufa X3. Alimentarea se face la pinul 1 al mufei X3, cu +35V. Ieşirea e la pinul 2 al mufei X3 printr-un cond de 2200uF/40...50V, montat cu plusul spre amplif şi minusul spre diful de 8 Ohmi.

Link spre comentariu
Vizitator FastSkynet

Stiu ca nu sa mai raspuns la acest topic dar am nevoie mare de ajutor am alimentato cu 24V dar la iesire nu se aude nimic . . . decat un bazait foarte mic abia il auzi.Am gasit pe un alt forum un topic asemanator si au urmat niste pasi de acolo sa conectez diff la masa si la pinul 6 al integratului si se aude incet dar merge si corectia de ton.Ce poate fi stricat de nu se aude pe iesirea de putere,poate fi ceva intrerupt?

Link spre comentariu

Probabil etajul final este defect. Iesirea pe difuzor ati facut-o pe condensator, cum s-a mentionat anterior? Condensatorul este bun ? (pe imaginea alaturata C2)Verificati cu voltmetrul, fata de masa, tensiunile in punctele marcate cu rosu :- colector V4 sa fie tensiunea de alimentare- colector V5 sa fie aprox jumatateMarcajele de pe schema cu +36B si +18B sunt in rusa, iar in rusa B-ul ca al nostru este V. Asadar B in rusa se refera la Volti.

post-30422-139829475144_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator FastSkynet

condensatorul este in regula am verificat si tranzistori si nu sunt arsi,eu am alimentat la 24V si am verificat tensiunile cum ai zis tu si peste tot am numai 24V

Link spre comentariu

condensatorul este in regula am verificat si tranzistori si nu sunt arsi,eu am alimentat la 24V si am verificat tensiunile cum ai zis tu si peste tot am numai 24V

....poate nu aveti masa buna,daca aveti 24v peste tot...!!
Link spre comentariu

Din schema se vede ca finalul si corectorul au puncte de masa diferite, asa si trebuie, probabil Dvs. ati conectat la masa doar unul dintre montaje, astfel nu au acelasi potential electric de referinta de referinta. Verificati daca emiterul lui V5 are legatura la masa(0V) al sursei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări