Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care ar fi semnele de imbatranire ale unui cd-player ?

Vizitator bolosicubolo

Postări Recomandate

Vizitator bolosicubolo

Salut, am un cd-player Denon dcd-860 cu transportul KSS-210A si de cateva zile face figuri (e de prin '90). Unele cd-uri, originale, nu sunt citite corect, adica: pe unele melodii se aud 10-20 de "tzz" taind cateva litere dintr-un cuvant, pe alt cd (original si in stare buna) primele 2 piese ambele avand 8 minute le canta in 3 minute, un fel de fast forward taind una-doua silabe din fiecare cuvant restul mergand bine, sau la alt cd (facut la calculator dar in stare f buna) pur si simplu din mijlocul track-ului 1 a sarit la track 10. Alte cd-uri merg brici fara nici o problema.Stiu ca blocurile optice pot ceda in timp sau motorasul sa renunte incet incet si vroiam sa va intreb daca stiti care sunt semnele acestor probleme ?LE: Vreau sa adaug ca toate cd-urile sunt citite instantaneu (1 sec) chiar si cele care fac probleme, nr de track-uri si durata pieselor fiind exacte. "Tzz"-urile apar predominant in aceleasi locuri pe album dar nu in proportie de 100% (un 95% sa zicem :scarpin ); doua cd-uri problematice le-am ascultat la calculator si au mers perfect. E deranjant pentru ca in cd-player obisnuiam sa am incredere, ca atunci cand vreau sa ascult un album, aceasta fiind unica lui functie (spre deosebire de pc de exemplu), avea sa fie o auditie fara interferente si fara probleme, plus ca pe alocuri suna mai bine decat placa de sunet.Daca ajung la concuzia ca transportul e de vina as fi dispus sa il schimb cu unul nou, toata afacerea incadrandu-se, cred, intr-un 40 de ron.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

1

• zal

1

• Dr.L

1

• Th3_uN1Qu3

1

Top autori în acest subiect

Sînt mai multe variante: mecanice (legate de transport şi deplasarea lentilei, murdărie...), electronice (comenzi, acţionări, convertor d/a...) şi desigur, uzura laserului.Fiecare are simptome specifice, dar şi comune, care te pot induce în eroare.

Link spre comentariu

Daca zici ca face cam in aceleasi locuri pe fiecare disc, inclin sa cred ca e o problema de mecanica. Curata de praf si unge tijele si rotitele care deplaseaza capul.

Link spre comentariu

De obicei, cand un cd-player imbatraneste incepe sa nu mai citeasca cd-urile facute pe computer, dar citeste cele originale, dupa un timp ajungand sa nu mai citeasca nici pe acestea.Altfel, curatarea cred ca prinde bine...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări