Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lampa unghii false - Home made

kotezzyno

Postări Recomandate

Ce conteaza ca tubul catodc merge in cc, iar neonul in ca, detalii :95 168 ore? Pai un neon cu balast electronic duce 10.000-16.000h :nas: Avand in vedere ca ai modificat mesajul ca sa fie mai prietenos si ai si argumentat mai bine,va ramane

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

7

• kotezzyno

4

• validae

2

• iod2

2

Top autori în acest subiect

Vizitator Bucuresti_John

uite aici exact schema pe care ti-o prezentam eu facuta si de altii

Posted Image

Si aici gasesti O GRAMADA DE SCHEME care inlocuiesc balast-ul cu piese electronice

http://john-service.blogspot.ro/2012/06/electronica.html

Ai si calculele aferente pentru diferite marimi ale lampilor pentru a nu face risipa de energie electrica.

In concluzie sau gandit si altii inaintea mea exact la aceeasi schema si au si folosit-o .

merge fara a consuma transformatoare sau piese multe si scumpe.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
  • 7 ani mai târziu...

Din ce-mi amintesc la astea temporizarea minimă era de circa 1 minut. Dacă ne arăţi şi aparatul despre care vorbeşti, poate ne dăm o părere mai documentată, fiindcă există multe tipuri.Unele au temporizator, altele nu....dar pentru început eu aş verifica sursa de alimentare, posibil să fie un condensator electrolitic devalorizat.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 16.09.2012 la 1:11, Bucuresti_John a spus:

ba da piesele sunt moca

si nu iti trebuiesc bobine

balast

asta este pentru oameni care au trait mult

pentru cei mai tineri am o solutie destepata

uite aici schema care iti trebuie tie

http://www.emil.matei.ro/lf2.php

sunt mai multe eu iti adau un exemplu

http://www.emil.matei.ro/img/lft2.png

Merit o bere pentru ca am salvat cuprul de la irosit aiurea pe transormatoare balast sau cine stie ce alte minuni pentru ridicat tensiunea .

Eu am facut acest montaj in urma cu 1000 de ani si mi-a mers

ia incerca tu cu niste condensatori de 8micro la peste 300v bucata

si diodele 1n4007

Nu cumva sa dai banii pe piese , cauta un Tv alb-negru cu lampi sau vre-un diamant sirius electronica ... prin debara si zmulge de acolo cu sficul ca lenea e mare niste pise

Posted Image

se numeste DUBLOR DE TENSIUNE

nu ai nevoie de transformatorul care este reprezentat in acesta schema

tu vei introduce curentul direct din priza

cei 250v curent ALTERNATIV !

in acest dublor de tensiune

vezi ca la priza nu ar 220v ci 250v pentru ca el ajunge pt o perioada scurta de timp ( varful oscilatiilor la 250v) in concluzie tu vei adauga o oscilatie + o oscilatie

adica 250v+250v =500v eventual chiar putin mai mult in spre 600 dar nu ami mult de 600 v

hai ca merge sigur

si nu mai irositi transformatoarele pentru a face dubloare de tensiune

Super schemele pentru aprinderea unui neon, ma intreb care ar fi diferenta de eficienta/cost intre acestea si modulele de pe piata care sunt cu transformator.

Link spre comentariu

Schemele de dublor au dezavantajul că uzează asimetric tuburile, respectiv la unul din capete se va înnegri puternic şi acolo se va şi defecta în final prin fisurarea sticlei.Bineînţeles că limitarea curentului e obligatorie şi dacă înainte drosselul o făcea prin reactanţa inductivă (pe lângă funcţia de iniţiere a apriderii prin autoinducţie) acum va fi necesară o rezistenţă de balast, cu puterea egală sau preferabil  mai mare cu cea a tubului.Acesta e marele dezavantaj al dublorului, rezistenţa disipă putere şi face multă căldură.Avantajele sunt aprinderea instantanee şi fiabilitatea extremă.Am utilizat un montaj similar, de fapt un triplor, cu care acum vreo 30-40 de ani refoloseam tuburi CFL de 20W cu unul sau ambele filamente arse.A mers câţiva ani ca lampă de veghe în curte, l-am abandonat de plictiseală, că nu se defecta defel...

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări