Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lm317

Ciocan20

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ciocan20

2

• Dr.L

1

• Marian

1

• puriu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

eu de exemplu nu inteleg intrebareaacest integrat a fost proiectat acum peste 40 ani exact ca sa fie folosit ca in schema atasataeste un integrat de succes si se foloseste in continuare ca in schema de mai sus dar si in alte combinatii pt cresterea curentului de iesireraspunsul meu ar fi:da,am 4 surse mici de laborator facute dupa schema de mai suscu ce te ajuta asta?

Link spre comentariu

Schema este corecta si au folosit-o mii de oameni. Este un stabilizator integrat de tensiune pozitiva. Cu borna 1 la masa (P1 = 0) scoate cca. 1,7 V. Prin reglarea P1 tensiunea de iesire creste cu raportul P1 / R1. Tensiunea maxima poate ajunge la 1,5 V sub tensiunea pe intrarea 2. Integratul seamana cu cele din seria 78xx care au tensiuni de iesire, cu borna 1 la masa, mai mari (5, 6, 8, 9, 12, 15 V). Si la acestea tensiunea de iesire poate fi marita la fel.

Link spre comentariu

si vreau sa adaug 2 rezistente langa condensatorul C4 si C2 aproximativ 800ohmi pentru ai descarca rapid la scoaterea de sub tensiune+o dioda la bornele 3 si 2 a integratului pentru protectie.ce ziceti?

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări