cusnir Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 Am realizat deja 4 montaje PWM din care merge doar unul insa din pacate nu are controlul frecvantei (pt HHO)Schema lucreaza continuu si nu raspunde la comanzi.Ma ajutati sa gasesc problema? Link spre comentariu
winston Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 Fi mai explicit...Ca sa vizualizezi impulsurile(modulatia) iti trebuie un osciloscop sau un frecventmetru si un multimetru digital . Link spre comentariu
cusnir Postat August 1, 2012 Autor Partajează Postat August 1, 2012 nu am osciloscop pt ca nu sunt electronist (sunt biolog). Am un aparat de masura sigital ieftin ca sa masor tansiunile rezistentele etc. Toata lumea vrea sa faca ca aparatele lor sa mearga. Eu vreau sa il fac sa se opreasca.. Merge incontinuu.Unde si cum sa caut? Led-urile acelea oare ce rol au?Ca sunt si ele aprinse continuu Link spre comentariu
nostrom Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 Traduceti textul si veti avea raspunsul vis-a-vis de leduri.Probabil nu sunt reglate corect potentiometrele, practic ele fixeaza durata in care se transmit impulsurile. Link spre comentariu
cusnir Postat August 1, 2012 Autor Partajează Postat August 1, 2012 Traduceti textul si veti avea raspunsul vis-a-vis de leduri.Probabil nu sunt reglate corect potentiometrele, practic ele fixeaza durata in care se transmit impulsurile.am invyrtitit potentiometrele. Oricare as invyrti nu merge..Vreau ceva palpabil, Masurabul.Unde si mai ales ce sa masor (caut)? referitor la leduri nu am gasit nici un indiciu.. trebuie sa palpyea sau cum?La mine sunt aprinse mereuLe pot scoate din schema daca nu ma ajuta in nici un fel? Link spre comentariu
cusnir Postat August 3, 2012 Autor Partajează Postat August 3, 2012 Cineva care are un simulator poate sa verifice schema?Am verificat-o pe un simulator online si imi da eroare la conexiunea mosfetului.Oricare as pune acelasi rezultat Link spre comentariu
Vizitator Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 mutati pinii 2 si 6 direct pe cond de 10 micro,nu cred ca este bine intre dioda si potentiometru Link spre comentariu
cusnir Postat August 3, 2012 Autor Partajează Postat August 3, 2012 mutati pinii 2 si 6 direct pe cond de 10 micro,nu cred ca este bine intre dioda si potentiometruAm incercat sa fac cum ati spus.Dar daca mofific simulatorul nu mai raspunde deloc la schimbarea valorilor pot R2a si R2b Plus ca daca conectez LED Lo imi da mereu eroare.Doar LED Hi e ok. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 mai este deschis un subiect,am scris acolo funct lui 555555 este asa bine gandit ca nu-mi pot imagina ca nu oscileazaoricum trebuie atentie la potentiometrul dintre alimentare si pin 7,cand este pe minim poate arde tranzistorul de la acest pineu as lasa o rez fixa de 1kohm intre alim si pin 7 pt ca mai san 2 potent ce regleaza duratele independent Link spre comentariu
cusnir Postat August 3, 2012 Autor Partajează Postat August 3, 2012 dupa a 6 incercare am reusit sa fac simularea sa mearga.dar e simulatorul ciudat.Ca am conectat mosfetul prima data si nu a mers A trebuit sa sterg firele si sa le reconectez de cateva ori ca sa mearga.Insa rezistanta despre care vorbesti nu are nici o reactie. Unicul potentiometru care reactioneaza e R2A.Si asta ca am schimbat condensatoru C1 la 1mF. vlori total diferite.Si am ajuns abia la 250hz. E mult sub asteptarile mele.Imi trebuie minim 2,2kHz. Poata ca simulatorul nu vede frecvente mai mari? Poate cineva sa verifice schema pe simulator cu licenta? Ca eu am facut-o pe simulatorul online.. Pt incepatori e o belea.. probabil ca deja am ars circuitulCred ca am aruncat deja 4.Cine stie cate o sa mai arunc cu scheme din astea.. simple.. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 Pt incepatori e o belea.. probabil ca deja am ars circuitulCred ca am aruncat deja 4.Cine stie cate o sa mai arunc cu scheme din astea.. simple..555'ul se arde repede daca nu ai grija de el, am ars si eu o gramada. O sa verific schema si vin cu ceva corectii daca am timp, ca principiu e ok, dar la genul asta de circuite detaliile te omoara. Link spre comentariu
cusnir Postat August 6, 2012 Autor Partajează Postat August 6, 2012 are cineva simulator cu licenta sa testeze schema ? Vreau sa stiu frecventa maxima pe care o poate atinge. Link spre comentariu
cusnir Postat August 8, 2012 Autor Partajează Postat August 8, 2012 de pare ca nimeni nu are soft performant Link spre comentariu
winston Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 de pare ca nimeni nu are soft performantBa da are lumea (uni,nu toti)softul dorit-dar se pare ca nu vor sa-l dea gratis.Asa cred eu,care nu am dar poate ma insel. Link spre comentariu
cusnir Postat August 10, 2012 Autor Partajează Postat August 10, 2012 Dar nu am cerut softulAm cerut sa testeze schema si sa spuna in ce interval de frecvente lucreaza stabil.. Nu e mare lucru sa puna 9 piese si sa testeze.. dar ca e nevoie de 15 minute si bunavointa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum