Vizitator DeuxEx Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Salutare! Detin un laptop Toshiba Satellite L-500 care, dupa 2 ani si ceva, nu mai recunoaste bateria, zicand ca-i defecta. Bateria, model PA3534U-1BRS, am desfacut-o si am gasit in interior 6 celule de culoare albastra. Intrebarea mea e destul de simpla: se pot schimba aceste celule? Daca da, de unde pot cumpara altele (un link catre un magazin online ar fi foarte util!)? Ce pasi trebuie urmati pentru schimbarea cu succes a acestor acumulatori? Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Intrebarea mea e destul de simpla: se pot schimba aceste celule?raspunsul este ...da , se pot schimba , insa rezultatul va fi un mare zero barat , intrucit schimbarea elementelor li-ion terminate ---respectiv operatiunea hard --- , trebuie urmata instantaneu de o initializare a unui mic softulet implementat intr-un integrat de pe acea placuta din prima poza --- respectiv operatiunea soft --- ceea ce dvs nu veti putea face niciodata ...! avind in vedere ca la toate laptop-urile moderne , operatiunea hard de mai sus fara operatiunea soft ---tot de la fel de sus --- egal fiasco garantat ...cel mai bine este sa va pregatiti moral si financiar sa va achizitionati un alt acumulator... Link spre comentariu
Vizitator DeuxEx Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 Merge foarte bine si in priza ) Exista vreo persoana pe acest forum care sa ma poate ajuta sa resetez partea soft? Link spre comentariu
Marian Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 @misuraelectronic are dreptate, bateriile de acumulatori nu se reconditioneaza, ci se inlocuiesc cu altele noi. Link spre comentariu
zapezel Postat August 5, 2012 Partajează Postat August 5, 2012 Dupa ce schimbi acumulatorii aia de litiu poti folosi programul asta http://www.software112.com/out/http%253 ... ksdemo.zip cu ajutorul unei scheme data tot de ei.Conectezi pinii SDA si SCL la pinii EEPROMULUI de pe placa bateriei la portul LPT al unui calculator iar acest soft va reseta tot, de la producator pana la orele de functionare...etc. Schema data de ei o gasesti in folderul HARDWARE dupa ce instalezi smecheria.Sunt mai multe variante pe net cum sa rapesti memoria EEPROM, sa folosesti un decriptor pentru dump, o modifici si o rescrii.E una din cele mai simple. Dupa ce reusesti lasi bateria la incarcat vreo 18 ore. Link spre comentariu
LostCell Postat August 5, 2012 Partajează Postat August 5, 2012 la al meu(travelmate 4230) nu a fost necesara initializarea aceea,in momentul inlocuirii celulelor bateria mai tine vreo 10min,cand am pus alte celule le-am pus gata incarcate 100%,dupa ce le-am montat am lasat bateria in laptop vreo 2 zile timp in care am folosit laptop normal,dupa aceea am tinut procesorul in full load pe baterie pana ce s-a oprit laptopul,ssurpriza wear level este acum de 5%, fata de 90 cat era cu cele vechi,. Link spre comentariu
Bloodmist Postat August 6, 2012 Partajează Postat August 6, 2012 In prealabil verificati cu un aparat de masura si vizual cu o lupa buna sa nu existe defecte pe placuta electronica (sigurante smd arse etc). Celulele in sine daca vreti sa le inlocuiti poate fi complicat pt ca de multe ori odata cu disparitia unei celule microcontrollerul "simte" si nu o va lua in seama pe cea noua. Eventual trebuie incercat cuplarea in paralel a celulei noi si abia apoi dezlipite conexiunile celei vechi, insa nici macar asa nu este garantat succesul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum