__farad__ Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Este vorba în principiu de o lumină dinamică pe 8 canale realizată cu circuite CMOS din familia CD4000, mai exact CD4015 CD4017 şi CD4035 plus un clasic 555 ca astabil. CD4015 este folosit într-o configuraţie de numărător Johnson cu efect de "umplere-golire". Trei astfel de circuite comandă umplerea respectiv golirea unei culori. Combinînd doua sau toate trei culorile de bază se obţin celelalte culori. Schimbarea culorilor se face pas cu pas, de la led1 până la led8. Ledurile vreau să le montez într-o piramidă realizată din plăci de stiplex transparent distanţate între ele şi iluminate în cant. Mai jos aveţi schema (partea logică) care comandă tranzistoarele ce vor comanda ledurile (câte trei înseriate cu rezistenţă de limitare pt alimentare la 12V) şi o animaţie despre cum ar fi efectul.Aştept sfaturi sau critici asupra eventualelor greşeli. Link spre comentariu
__farad__ Postat August 25, 2012 Autor Partajează Postat August 25, 2012 Întrucât am găsit MMC4035 într-un singur magazin iar comanda minimă era de 30 de bucăţi (nu am ce face cu atâtea), am reproiectat schema cu CD4520 pe care l-am găsit în majoritatea magazinelor on-line, şi foarte ieftin.Ataşez, schema şi cablajul precum şi fişierele pt cei ce folosesc Eagle.Fişierele pt Eagle:[attachment=0]lumini_dinamice_RGB.rar[/attachment]Şi o simulare a schemei în Crocodile. Din păcate nu am avut în librărie led-uri albastre şi am folosit galbene. Consideraţi vă rog că pt acest caz galben este albastru AG9m6dBXI4E&feature=plcp Şi o rugăminte. Dacă poate cineva să mă ajute cu cablajul: unde am greşit, ce ar trebui să schimb, atc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum