Marian Postat August 2, 2012 Partajează Postat August 2, 2012 @cata_124 atata vreme cat nu detii nici macar un multimetru atunci este evident ca nu poti remedia tu nimic la amplificator si deci noi ne dam degeaba cu parerea in lipsa unor masuratori exacte, ceea ce iti pot sugera este sa il dai pe mana unui electronist priceput care cu siguranta va sti ce sa-i faca fara a avea nevoie de ajutor. @Vlad Mihai acest curent de mers in gol, este o notiune care creeaza destule confuzii la modul de masurare/setare a sa, cert este faptul ca el reprezinta un anumit curent in gol prin finali ( adica fara semnal si fara sarcina ), o anumita tensiune minima de polarizare a tranzistorilor finali care asa cum ti-am explicat pe PM asista etajul final in minimalizarea distorsiunilor de crossover, adica momentul de trecere prin punctul zero, cand conductia trece de la o ramura la cealalta, se poate seta in mai multe variante: -Obtinerea unei anumite tensiuni pe rezistentele de putere si calculul curentului in consencinta conform legilor lui nenea Ohm. -Obtinerea unei tensiuni in mV intre BE la tranzistorii finali ( de obicei asa cum s-a scris deja intre 500 si 550mV ) ceea ce deasemenea corespunde cu un anumit curent in gol prin finali ( tensiune de polarizare ). -Inserierea unui ampermetru pe ramura pozitiva de alimentare si tinand cont de consumul primelor 2 stagii ( diferential si VAS ) se stabileste un consum total cumulat pe modul. DIn punctul meu de vedere fiecare varianta este valabila devreme ce fiecare face cam acelasi lucru. Link spre comentariu
icar Postat August 2, 2012 Partajează Postat August 2, 2012 La spire in scurtcircuit in infasurarile primarului, v-ati gindit? Link spre comentariu
Marian Postat August 2, 2012 Partajează Postat August 2, 2012 La spire in scurtcircuit in infasurarile primarului, v-ati gindit? sau mai este posibil ca un defect mecanic sa fi aparut intre timp, cum ar fi pierderea izolatiei si scurt intre spire...Intrebare: Tu citesti inainte sa postezi? Link spre comentariu
icar Postat August 2, 2012 Partajează Postat August 2, 2012 Da, cred ca mi-a scapat, scuze. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum