Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

4 August 2012 - Lansare balon la mare altitudine


ywar2

Postări Recomandate

Salut.

Asa cum s-a intimplat anul trecut si anul acesta o echipa formata din oameni inimosi incearca sa doboare recordul de altitudine din anul precedent prin lansarea unui nou balon de mare altitudine. Iata citeva detalii ale acestui proiect, preluate de pe site-ul radioclubului YO3KSR respectiv:

http://www.yo3ksr.ro/index.php/radioama ... ugust-2012.

 

Posted Image

 

Stratospherium II - august 2012

 

Dupa cum stiti, anul trecut, pe 15 octombrie 2011, revista ȘTIINȚĂ&TEHNICĂ in colaborare cu radioclubul nostru, YO3KSR, a lansat un balon de mare altitudine ce a ajuns la peste 35.000 m, stabilind un record est-european.

 

În acest an, S&T împreună cu Agenția Spațială Română ROSA si cu radioclubul YO3KSR al Societatii Romane a Radioamatorilor, organizează un nou proiect, dar, de această dată, lansarea contine proiecte experimentale ale publicului.

 

Selectia propunerilor de proiecte a fost efectuata de catre echipa coordonatorilor de la Stiinta & Tehnica.

 

Iata ce va zbura cu acest balon:

 

• Călin Gabriel Floare, cercetător la INCDTIM, Cluj-Napoca, ne-a propus un Data Logger care va măsura umiditatea relativă din atmosferă și stratosferă, în funcție de altitudine, în timpul zborului S&T.

• Astroclubul București, reprezentat de dl. Deak Zoltan, ne-a propus o instalație experimentală prin intermediul căreia se va măsura parametrul atmosferei terestre: temperatura, dar și nivelul radiațiilor UV.

• o echipă formată din Valentin Zainea, Tincuta Madalina oader, Madalina Dajbog, Raluca Elena Necula și profesoara Daniela Dinica ne-a propus un experiment care urmărește prelevarea aerului la diferite altitudini, pentru analiza ulterioară în laborator.

• Nu în ultimul rând, o echipă formată din Marius Toderiță, Alexandru Smău, Alexandru Lungu, Alexandru Grigoraș, Sebastian Franc și coordonată de profesorii Ion Cioroiu și Mihai Vasiliu ne-a propus o instalație de colectarea datelor cu privire la parametri atmosferici și analizarea lor ulterioară (nivelurile de poluare, radiații cosmice, UV, temperatura, inductia campului magnetic).

 

Lansarea va avea loc sambata, 4 august 2012 din aceeasi zona ca si anul trecut.

 

De data aceasta, sistemul APRS de la bord va functiona pe o frecventa diferita de cea a retelei europene de APRS, astfel incat urmarirea de catre radioamatorii interesati sa poata fi facuta mult mai usor. Frecventa de operare va fi anuntata in scurt timp.

 

Mult succes echipei in realizarea obiectivului !!!

 

 

 

viewtopic.php?f=217&t=95340&p=858275&hilit=stratospherium#p858275

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • ywar2

    2

  • maxxim33

    1

  • hpavictor

    1

  • C.D.

    1

Top autori în acest subiect

  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări