Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

whirlpool awt 5088/4-sare cureaua

winston

Postări Recomandate

Asa cum se vede si din ultima poza,si la poza cu rezistenta de incalzire,exista depuneri:-un fel de calciu intarit??.Tot nu pot scoate restul de surub sau holzsurub de prindere suport rulment de pe cuva...ma chinui inca.Dupa ce am curatat depunerile de calciu,am vazut o deformare pe partea opusa capacului de prindere al cuvei,acolo unde s-a rupt surubul de prindere(o fi de cand l-am fortat..?)in rest nimic deosebit.Am incercat sa scot rulmentii si au iesit dar nu par descentrati sau cu defecte.Ma gandesc ca "doru3160" s-ar putea sa aiba dreptate cand spune sa modific pozitia motorului in cazul meu sa-l aduc mai in fata-adica spre capacul lateral al masinii de spalat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 80
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• winston

42

• romica-b

17

• radorim

4

• iod2

4

Top autori în acest subiect

Am avut o zi deosebit de incarcata si n-am avut timp de forum.Nu te mai prosti cu modificare pozitie motor pe cuva,nu este alt motiv ptr. care fulia cuvei oscileaza,decat descentrarea unuia dintre cele 2 axe,suporti de rulment sau flanse,cum vrei sa le spui.Da-le jos si schimba-le.

Link spre comentariu

Schimb deci rulmentii si flansele de pe cuva,cum mi-ai spus-dar daca e ceva deformat la axele de pe tambur?Asa cum vad eu acum nu e decat o mica deformare la tambur aici si care pot sa o remediez.

Posted Image

P.S.-Romica tot n-am inteles e normal ca biluta aia de ping pong sa fie acolo ?vezi poza din pag.anterioara

Link spre comentariu

Rolul bilei este destul de important in eficientizarea spalarii.Daca a-i observat,la inceputul spalarii,se introduce apa, de regula, prin electrovalva de prespalare,timp in care spatiul (furtun gofrat) dintre pompa de evacuare si cuva se umple treptat cu apa ridicand bila pana cand aceeasta obtureaza orificiul de evacuare.Apoi apa este introdusa prin electrovalva de spalare antrenand si detergentul din sertar.Deci,la spalare,detergentul proaspat nu mai ajunge in spatiul dintre pompa si cuva (detergent pierdut ptr. ca nu intervine in spalare).Masina poate functiona foarte bine si fara bila,atat ca se piede o anumita cantitate de detergent.Revin,trebuie sa plec.

Link spre comentariu

Am scos pana la urma restul de surub rupt la tambur(vezi poza de sus)dar i-am facut o deformare...de ma doare capul...durere mare,nu a vrut sa iasa neam,s-a lipit parca de ax...nu stiu daca o sa mai fie bun tamburul...o sa bag un tarod de 6 sau 8 sa vad ce iese,daca nu alt tambur... : :aut:

Link spre comentariu

N-are nici o importanta ceea ce ai stricat ptr. ca la noile flanse vei avea noi lagare de rulment.Cu un burghiu de 6 da flansele jos.Atentie mare sa nu largesti gaurile din tambur.Nu abandona,nu ai stricat nimic (inca) noteaza ordinea flanselor,sa sti cum sa le monteziCuraj!

Link spre comentariu

Care sunt flansele ???astea sau astea sunt suportii de rulment:Posted Image

Tot nu inteleg explica-mi mai detaliat:am spus ca am largit(deformat) gaura din tambur de pe axul lui,acolo unde s-a rupt surubul de sustinere a suportului de rulment.

Link spre comentariu

ai avut ghinionul sa achizitionezi un model mai nou cu flansele nituite, eu am whirlpool awt 7125 (citeste si acest post pe forum.!!!), la asta flansele sint prinse cu suruburi, ceea ce vei face si tu prin gaurile deja existente..la mine a lucrat un meserias si am mai tras cu ochiul si urechea deci1.fii foarte atent cu fulia cum umbli , are un sesizor pe ea de a carui rol te vei lumina citind postul amintit!2.mare grija cu contragreutatile(discurile de ciment) sa nu spargi vreunul3.depunerile, mai ales de pe partile metalica, le-am curatat cu Ace si cu o lingura de lemn, frecind cu osirdie si proferind...incantatii ce nominalizau sfinti si sarbatori... te asigur de admiratia mea pentru curajul ce l-ai avut cind te-ai apucat sa o faci bucati!...de asemeni, multumesc din nou, tuturor celor priceputi care au rabdare cu noi , astia mai novici,si care, dezinteresat, ne explica si razexplica, numai sa iasa treaba asa cum trebuie!SA NE TRAITI! IMI PERMIT SA SFATUIESC PE TOTI CEI CE AU ASEMENEA MASINI DE SPALAT CU DISTRIBUITOR DE DETERGENT IN CAPAC, SA FOLOSEASCA PERNUTE DE ARIEL, SINT SUPER-EXTRA!...SISTEM DE DISTRIBUTIE ASA DEFICITAR CA LA MASINILE ASTEA EU NU AM VAZUT...RAMINE DETERGENT ACOLO, SE PIETRIFICA, E F. DIFICIL DE CURATAT CHIAR DACA-L DESFACI DIN SURUBURI...E GROAZNIC!

Link spre comentariu

Da ,Radorim ai perfecta dreptate,-mii de multimiri celor care ne ajuta,pe noi astia novicii... :aplauzeDe aceea il rog pe "romica b" sa-mi mai explice inca o data ce mai pot face acum :speriat

Link spre comentariu

Cu greu e adevarat am inteles care e deosebirea intre flanse si suporti rulment-firar a drk de gramatica tehnica a masinilor de spalat-vorbim ca sa ne aflam un treaba noi astia novicii in acest dom :rade: eniuAm gasit pe un site flanse de vanzare-oricum o vand aviz amatorilor.

Link spre comentariu

eu te sfatui sa nu abandonezi!!...masina nu este compromisa, se poate remedia cu atentie si mestesug, eventual cere sprijinul unui prieten mai meserias ca tine, bine ca ai gasit flanse,simeringuri si rulmenti, suruburi de inox exista, burghie si tarozi se mai afla, un sfat mai primesti de pe la mesteri asa ca da-i inainte!nimeni nu se naste meserias, ci se formeaza,depinde de aptitudini si inteligenta!fii calm si cu mintea acolo si sint sigur ca va functiona!bafta!

Link spre comentariu

Flansele trebuie sa contina in pachet suruburi de inox cu piulite (10 buc.) si inelele de cauciuc de etansare.Cand o sa montezi flansele sa-mi spui ,ptr. ca trebuiesc alte piulite.Daca le montezi cu piulitele din set,o sa-ti zgaraie cuva.In ultima poza,acelea nu sunt flansele,ele se afla pe tambur prinse cu cate 5 nituri fiecare.

Link spre comentariu

Bine,o sa incerc sa pun si flansele- Romica,daca te-am stresat cu aiurelile mele scuze,dar daca nu erai tu ma uitam ca mata-n calendar.Aco;o la pagina 2 ai spus clar care e defectul la acest tip de masini de spalat cu incarcare verticala:se deformeaza flansele din AL. sau ZAMAC dupa 5-6 ani de utilizare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări