winston Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Masina de spalat merge-face toate programele dar nu centrifugheaza,am gasit cureaua sarita.am pus-o la loc si sare iarasi dupa aprox. 1 min sau mai putin.Ce poate fi defect ?? Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Posibil ca sa fie cureaua intinsa. Incercati sa o inlocuiti. Link spre comentariu
winston Postat Iulie 31, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2012 cureaua intra bine,adica mai fortat .La acest tip de masina de spalat nu exista fulie ??,cureaua intra direct pe axul motorului,are niste striatii(canale).Unde e presostatul,in ce parte ?? Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Un alt motiv ar fi turatia prea mare. Link spre comentariu
iod2 Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 incearca sa centrezi motorul Link spre comentariu
winston Postat Iulie 31, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2012 Cum se centreaza motorul ??-Multumesc pentru raspunsuri la toti. Link spre comentariu
iod2 Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 nu stiu exact sa iti spun, dar vezi la suruburile de prindere a lui. Link spre comentariu
winston Postat Iulie 31, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2012 Adica in sensul sa nu fie slabite sau sarite ? Link spre comentariu
iod2 Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 nu, fulia motorului nu este paralela cu cea a cuvei, deaia sare cureaua Link spre comentariu
winston Postat Iulie 31, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2012 Eu nu am vazut fulie la motor,am pus cureaua direct pe ax ,am intrebat daca are fulie si unde ?Am crezut ca cureaua trebuia pusa pe fulie si nu o gasesc sau se pune direct pe ax ??mersi Iod2 Link spre comentariu
iod2 Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 pai axul ala e fulia.............. Link spre comentariu
winston Postat Iulie 31, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2012 fulia e una,si axul e alta.Multumesc oricum... Link spre comentariu
gilica1 Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 fulia e una,si axul e alta.Multumesc oricum... Cureaua trebuie sa fie destul de tensionata pe fulia mare. Verifica si jocul axial al fuliei mari. Si vizual cum se comporta la turatia de centrifugare. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 fulia e una,si axul e alta.Daca nu vezi o fulie de 15cm diametru asta nu inseamna ca nu are...sectorul cu striatii de pe axul motorului,chiar daca e cu putin mai mare decat axul in diametru,constituie fulia pe care nu reusesti s-o vezi(nu m-ar mira la tipuri mai noi de masina sa fi aplicat acele striatii direct pe axul motorului).Reglaj nu prea ai la motor decat pe verticala,adica poti regla intinderea curelei,si atat.Restul devierilor de la paralelismul celor 2 axe(motor si cuva) e dat de uzura rulmentilor,din constructie,cele 2 axe sunt paralele.Deci,ca sa vezi de unde ti se trage,verifica daca ai joc radial la motor sau cuva.Daca este,se elimina prin schimbarea rulmentilor,daca nu este joc,dar axele nu sunt paralele,inseamna ca au aparut conditii anormale de mers,si astea le poti corecta prin modificarea prinderii motorului(intercalarea de distantiere in suportul de prindere,la suruburi),desi nu e chiar ortodoxa metoda,te poate scoate din necaz o vreme...negasirea,respectiv neremedierea acestor cauze,pot duce la marirea in continuare a decalajului intre motor si cuva,si aparitia din nou a defectului,intr-un timp mai mare sau mai mic.Cat timp de servici are masina?banuiesc nu e noua si a aparut fenomenul descris(era un noroc,te puteai adresa la garantie)...sau poate retii cum a debutat,in urma carui fapt...posibil sa se fi manifestat cumva inainte de defect. Link spre comentariu
winston Postat Iulie 31, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2012 Asa cum am mai spus,nu-mi centrifugheaza si are 7,5 ani vechime masina de spalat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum