Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

whirlpool awt 5088/4-sare cureaua

winston

Postări Recomandate

Masina de spalat merge-face toate programele dar nu centrifugheaza,am gasit cureaua sarita.am pus-o la loc si sare iarasi dupa aprox. 1 min sau mai putin.Ce poate fi defect ?? :speriat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 80
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• winston

42

• romica-b

17

• radorim

4

• iod2

4

Top autori în acest subiect

cureaua intra bine,adica mai fortat .La acest tip de masina de spalat nu exista fulie ??,cureaua intra direct pe axul motorului,are niste striatii(canale).Unde e presostatul,in ce parte ??

Link spre comentariu

Eu nu am vazut fulie la motor,am pus cureaua direct pe ax ,am intrebat daca are fulie si unde ?Am crezut ca cureaua trebuia pusa pe fulie si nu o gasesc sau se pune direct pe ax ??mersi Iod2 :nas:

Link spre comentariu

fulia e una,si axul e alta.Multumesc oricum... :aplauze

Cureaua trebuie sa fie destul de tensionata pe fulia mare. Verifica si jocul axial al fuliei mari. Si vizual cum se comporta la turatia de centrifugare.
Link spre comentariu

fulia e una,si axul e alta.

Daca nu vezi o fulie de 15cm diametru asta nu inseamna ca nu are...sectorul cu striatii de pe axul motorului,chiar daca e cu putin mai mare decat axul in diametru,constituie fulia pe care nu reusesti s-o vezi(nu m-ar mira la tipuri mai noi de masina sa fi aplicat acele striatii direct pe axul motorului).Reglaj nu prea ai la motor decat pe verticala,adica poti regla intinderea curelei,si atat.Restul devierilor de la paralelismul celor 2 axe(motor si cuva) e dat de uzura rulmentilor,din constructie,cele 2 axe sunt paralele.Deci,ca sa vezi de unde ti se trage,verifica daca ai joc radial la motor sau cuva.Daca este,se elimina prin schimbarea rulmentilor,daca nu este joc,dar axele nu sunt paralele,inseamna ca au aparut conditii anormale de mers,si astea le poti corecta prin modificarea prinderii motorului(intercalarea de distantiere in suportul de prindere,la suruburi),desi nu e chiar ortodoxa metoda,te poate scoate din necaz o vreme...negasirea,respectiv neremedierea acestor cauze,pot duce la marirea in continuare a decalajului intre motor si cuva,si aparitia din nou a defectului,intr-un timp mai mare sau mai mic.Cat timp de servici are masina?banuiesc nu e noua si a aparut fenomenul descris(era un noroc,te puteai adresa la garantie)...sau poate retii cum a debutat,in urma carui fapt...posibil sa se fi manifestat cumva inainte de defect.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări