ciocead4 Postat Iunie 29, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2013 Felicitari, sunt foarte multumit de rezultatele obtinute cu aceasta statie. voi prepara cutia acum:)Temperatura setata se linisteste undeva intre valoarea impusa si un grad mai jos, spre exemplu setez din encoder temperature la 200C si ea va fluctua permanent intre 200 si 199. o idee cum sa-l fac sa stea fix in 200? banuiesc ca e vorba de o calibrare manuala insa cum? Ma bucur ca ti-a iesit in final . Fluctuatia aceea se observa si la statia mea, este normala deoarece exista tot felul de erori care se cumuleaza in sistem: zgomot, racire datorata curentilor de aer... Cand am realizat proiectul chiar am vrut ca display-ul sa arate o temperatura cat mai aproape de realitate (WYSIWYG), respectiv atunci cand atingi varful de lipitura se vede cum temperatura scade cu cateva grade si apoi PID-ul compenseaza acest drop. Se poate oricand filtra aceasta variatie din software (cred ca statiile comerciale chiar o fac), dar aceasta este doar o pacalealea a userului. Nu te ajuta cu nimic aceasta precizie; gandeste-te ca atunci cand lipesti va fi o variatie si mai mare. Este vorba de inertia termica a sistemului si necesarul de energie pentru lipitura. Exact... statiile de lipit profesionale spun +/- 2 grade stabilitate si +/- 5 grade acuratete. In realitate pot sa fie variatii mai mari ca nu vei sesiza diferentele . Sunt tare incintat,ce functii sunt implementate prin diferite combinatii de taste? Eu am varianta fara butoane (doar encoder-ul), dar la varianta cu cele doua butoane colegul meu a pus o parcurgere in inel a preset-urilor de temperatura, plus stocare a temperaturii de lucru pe celalalt buton. Alte combinatii nu sunt, dar in functie de cerintele utilizatorilor as putea adauga cateva. Daniel Link spre comentariu
Vizitator Shoimuletz Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 Multumesc pentru ajutor.Pinul PAD1 banuiesc ca se conecteaza fata de masa insa are vre-o functie programata in uC?Niste foto cu proiectul meu : Link spre comentariu
CornelM Postat August 11, 2013 Partajează Postat August 11, 2013 buna,in primul rand felicitari pentru proiect!am inceput ca adun si eu componentele necesare si as vrea sa stiu un cod la bobina de 150uH.multumesc. Link spre comentariu
ciocead4 Postat August 12, 2013 Autor Partajează Postat August 12, 2013 Gasesti la furnizorul polonez FERROCORE DE0703-150: 150uH; 0,43A; 1,27R; SMD; 7,3x7,3x3,2mm; ±20%Daniel buna,in primul rand felicitari pentru proiect!am inceput ca adun si eu componentele necesare si as vrea sa stiu un cod la bobina de 150uH.multumesc. Link spre comentariu
CornelM Postat August 28, 2013 Partajează Postat August 28, 2013 buna,am montat toate piesele mai putin regulatorul LM1117imp-adj.am facut comanda dar cei dela magazin au trimis LM1117-5.0.intrebarea este: pot sa il folosesc pe acesta? Link spre comentariu
ciocead4 Postat August 28, 2013 Autor Partajează Postat August 28, 2013 buna,am montat toate piesele mai putin regulatorul LM1117imp-adj.am facut comanda dar cei dela magazin au trimis LM1117-5.0.intrebarea este: pot sa il folosesc pe acesta?In trecut am folosit LM1117imp-1.8 sau LM1117imp-2.5 dar desi circuitul mergea fara probleme, valoarea curentului constant prin PTC era greu de reglat pentru diversi useri. De aceea am decis sa montam LM1117imp-ADJ, astfel nu exista nici o diferenta de curent intre diversi producatori. Short story: nu folosi LM1117-5.0.Daniel Link spre comentariu
CornelM Postat August 28, 2013 Partajează Postat August 28, 2013 multumesc frumos. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 Frumoasa statie,compacta si relativ usor de construit.Cu toate ca am una ma gindesc sa-mi fac si eu una. Link spre comentariu
CornelM Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 revin cu o intrebare. am observat azi cand am masurat tensiunea scoasa de traf ca este de 27V.2x27Vca. pot sa-l folosesc? nu afecteaza letconul?multumesc! Link spre comentariu
ciocead4 Postat Septembrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2013 revin cu o intrebare. am observat azi cand am masurat tensiunea scoasa de traf ca este de 27V.2x27Vca. pot sa-l folosesc? nu afecteaza letconul?multumesc!Cred ca ar merge si asa, valoarea de 27V nu este foarte indepartata de 24V. Oricum PID-ul din software va compensa surplusul de energie prin micsorarea corespunzatoare a duty cycle-ului. Dar pentru a fi mai sigur, de ce nu mai inseriezi cate o dioda de redresare (min 3A) cu fiecare iesire, astfel mai scazi tensiunea de alimentare cu aprox 1.5V pe fiecare infasurare?Intrebare: ai cumparat traf-ul de 2x24V si ti-a venit de 2x27V?Daniel Link spre comentariu
CornelM Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 Da am cumparat traful si pe el scrie 2x24,Dar masurat asa imi indica 2x26,9-27 Link spre comentariu
ciocead4 Postat Septembrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2013 Da am cumparat traful si pe el scrie 2x24,Dar masurat asa imi indica 2x26,9-27Este foarte posibil ca in sarcina tensiunea sa scada la 24V, deoarece producatorii urmaresc sa compenseze caderea de tensiune pe rezistenta interna a transformatorului la curentul nominal... eu zic sa incerci transformatorul pe statie masurand in sarcina valoarea tensiunii si sa ne spui si noua ce rezultate ai. Link spre comentariu
CornelM Postat Septembrie 3, 2013 Partajează Postat Septembrie 3, 2013 salut.o sa fac masuratoarea dar mai trebuie sa imi vina LM1117.am luat versiunile de soft si cand le dezarhivez nu este nici un fisier hex.eu nu stiu sa compilez sa transform in hex.mai jos este un fisier '' eSol v4.1hex'' am copiat ce este acolo intr-un text apoi am modificat extensiadin txt in hex. e bine asa?stima! Link spre comentariu
ciocead4 Postat Septembrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2013 salut.mai jos este un fisier '' eSol v4.1hex'' am copiat ce este acolo intr-un text apoi am modificat extensiadin txt in hex. e bine asa?Da, eSol v4.1hex este fisierul executabil al ultimei variante de software (4.1), poti sa-l scrii linistit in ATMega. Link spre comentariu
CornelM Postat Septembrie 3, 2013 Partajează Postat Septembrie 3, 2013 gata e montata... doar LM1117 si abia astept sa vedem cum functioneaza Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum