Vizitator a_dorin Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Salutare! Recent am definitivat si eu aceasta statie si sunt foarte multumit de ea (rezultatele obtinute sunt comparabile cu cele oferite de un Weller ). Am folosit carcasa din aluminiu pe care a utilizat-o si Daniel dar am reproiectat cablajul dupa bunul plac. Afisajul e realizat din 3 digiti individuali pe care i-am lipit intre ei si le-am facut un cablajel special pentru a putea fi multiplexati. Am avut o mica problema cu microcontrollerul pe care am reusit sa o rezolv cu ajutorul lui Daniel (caruia ii multumesc pe aceasta cale). Mai exact, statia se comporta ca si cum unul din butoane ar fi mereu apasat. Initial am dat vina pe EEprom dar problema era cauzata de decapant si reziduri de fludor ce au ramas intre doi pini ai circuitului integrat. Letconul e un WSP 80. Functia de Standby e geniala Imagini din timpul constructiei pot fi vazute aici: http://ge.tt/5kwrSQe?c Scuze pentru calitatea pozelor Seara buna Dorin Antonovici Link spre comentariu
ciocead4 Postat Aprilie 18, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Recent am definitivat si eu aceasta statie si sunt foarte multumit de ea (rezultatele obtinute sunt comparabile cu cele oferite de un Weller ). ... Imagini din timpul constructiei pot fi vazute aici: http://ge.tt/5kwrSQe?c Nice, felicitari pentru realizare, s-o folosesti cu succes.Daniel Link spre comentariu
briobit Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Felicitarile mele arata profesional toata statia, si am si eu o intrebare daca nu e secret mare, in ce soft sunt realizate simularile 3d ale placii ? Sunteti de acord sa faceti publica si varianta Dvs de cablaj? Link spre comentariu
Vizitator a_dorin Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Va multumesc si ma bucur ca va place cum a iesit. Cablajul l-am proiectat in Altium 10, la fel si 3d-urile (o parte le-am facut eu dar in general folosesc corpuri 3D de pe site-uri de specialitate). O sa public cat de curand si PDF-urile cu PCBul realizat de mine, dar mai intai am de facut mici corectii asupra amplasarii unor componente. E prototip, mereu apar mici modificari.... Link spre comentariu
cheloo12 Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Am terminat si eu astazi cu statia de lipit si tin sa-i multumesc lui Daniel pentru idee si proiect. Nu am facut poze pe parcursul lucrarii pt ca am lucrat cate putin cand am apucat dar puteti vedea rezultatele finale in pozele de mai jos. Statia functioneaza si se comporta foarte bine iar eu sunt foarte multumit de cum a iesit. Cutia o aveam de ceva vreme, a fost achizitionata de la Farnell si fiind mai lunga am avut de gand initial sa o mai scurtez dar avand deja conectorul de alimentare care are intrerupator, sigurante si filtru si fiind lung de aprox 70mm am zis sa las cutia asa cum e si sa nu o mai tai. Ciocanul de lipit la Weller (WSP80) il aveam de ceva timp si statea nefolosit, chiar ma gandisem la un moment dat sa il pun la vanzare, ma bucur ca nu am facut-o si a iesit pana la urma un lucru extrem de folositor. Multumesc inca odata si numai bine! Link spre comentariu
Vizitator xmodare Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Cam cat au costat piesele pentru construit statia (apoximativ) ? Link spre comentariu
cheloo12 Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Cam cat au costat piesele pentru construit statia (apoximativ) ?Nu prea pot sa va dau detalii legate de costuri, Atmega, conectorul mama, stativul pt ciocan, encoder-ul si inca cateva componente le-am comandat de pe Farnell, transformatorul l-am comandat la Petra si a fost in jur de 90 lei daca nu ma insel in rest am avut cam tot. Link spre comentariu
Vizitator Shoimuletz Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Salut allDe mult timp cautam o asemenea statie.Am nevoie de putin ajutor.Am achizitionat toate componentele intocmai precum recomandati incepind de la letcon pina la cutie de la Farnell. Dupa ce am ansamblat totul si am programat microcontroller-ul cu STK500 V2 si Atmel Studio6,cu dezactivarile necesare din sectiunea fusebit,am constatat ca nu afiseaza nimic pe display.Nu am reusit sa-i fac debug on the fly cu AVR JtagIce MKIIAm activat jtagen si a aparut pe ultimul digit al afisazului,un punct si 4 liniute cu intensitate foarte mica si uneori se mai aprinde cate o liniuta la alti digiti cu o intensitate normala.Am modificat oscilatorul intern al uc-ului,am programat diferite versiuni de soft,verificat de multe ori constructia si ...nimic.Programarea ISP se face,tensiunea de 5v este.Display-ul verificatComandarea katozilor comuni e ferma insa anozii nu primesc sufficient current pentru a se aprinde.Pinul 37 PAD1 unde se conecteaza?Care este valoarea oscilatorului intern?Aveti o idee de unde sa-l apuc?Ma chinuie de cateva zile si nu-I dau de cap.Multumesc anticipat. Link spre comentariu
ciocead4 Postat Iunie 12, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2013 @Shoimulet: ai cumparat exact aceleasi componente? Critice sunt uC-ul, display-ul, LM1117... in cazul tau poate si tranzistorii MOS din catozii display-ului.Atunci cand activezi JTAGEN este normal sa vezi niste segmente ciudate pe pinii respectivi, in cazul meu segmentele acestea nu se aprindeau. Oscilatorul intern este lasat pe RC 8MHz asa cum vine din fabrica, bineinteles CKDIV8 trebuie dezactivat asa cum este indicat pe website. PAD1 se lasa neconectat, este rezerva pentru un ecoder care ar avea push buton pe ax (eu n-am avut la momentul realizarii un astfel de encoder asa ca l-am lasat deoparte).Incearca urmatoarele:- verifica cu o lupa/microscop PCB-ul de "mustati" nedorite, invizibile cu ochiul liber. Ai reprodus exact varianta PCB-ului de pe site, sau l-ai adaptat?- curata bine PCB-ul cu alcool/solvent de orice reziduuri de flux- verifica circuitul de reset (R1=10K): ar trebui sa ai 5V pe pin in functionare normala- ai acces la un osciloscop? Verifica daca alimentarea este OK, sa nu fie spitz-uri de tensiune datorate regulatorului in comutatie. Pe device-urile construite de mine n-am avut nici o problema de felul asta, dar in practica pot aparea deviatii. In mod normal tensiunea de alimentare este bine decuplata de C5, C6.Incearca toate astea, iar daca nu reusesti nimic scrie aici, incercam sa facem si alte teste ulterior.Sper sa ajute,Daniel Link spre comentariu
Vizitator Shoimuletz Postat Iunie 13, 2013 Partajează Postat Iunie 13, 2013 Multumesc pentru promptitudine.- Am cumparat aceleasi componente,singura diferenta fiind condensatorii de 100nF pe care nu i-am gasit in variant nonpolar pe tantal insa am probat si cu alte C-uri mai slabute calitativ nonpolar.- PCB-ul este cel de pe site fara a-l modifica.- Am verificat eventualele mustati,chiar am dat jos uC-ul si am curatat bine flux-ul de sub el,deoarece facuse o crusta intre carcasa si pini,pe partea interioara care nu se dizolvau cu alcool etilic,la remontarea folosind doar statia de lipit fara aer cald pentru a nu impinge flux-ul sub el.- Circuitul de reset e ok,10k si 4,9v pe el.- Osciloscopul nu este functionabil :(- Am sunat toate traseele si verificat montajul pieselor,pare ok.Voi incerca sa fac un nou PCB.Inca nu a ajutat :)Am cumparat encoder cu touch pe ax :)A-mi este tare drag acest proiect insa pe cit de simplu e ,pe atit de multe batai de cap mi-a dat. Link spre comentariu
ciocead4 Postat Iunie 14, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2013 @Shoimulet,ai un alt microcontroller sa incerci inlocuirea lui? Circuitul si PCB-ul sunt relativ simple, astfel incat posibilitatile pe eroare sunt mici. Noi am construit mai multe exemplare si n-am avut astfel de probleme, daca citesti thread-ul acesta o sa mai observi mici probleme corectate in timp, dar acum proiectul poate fi considerat stabil.Comportamentul indicat de tine pare sa fie legat de alimentare, se comporta ca si cand in momentele de consum ridicat sursa nu reuseste sa furnizeze curentul cerut... poti verifica bobina L4? Daca gabaritul ei este mai mic, implicit curentul maxim prin bobina este mai mic, atunci ar putea fi o problema cu furnizarea curentului in momentele cand catozii comuta pe LED-uri si implicit necesarul de curent creste. Poti incerca sa alimentezi temporar partea de 5V din alta sursa externa? Asta ar lamurii daca sunt intradevar probleme legate de sursa in comutatie...Hope it helps,Daniel Link spre comentariu
Vizitator Shoimuletz Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Astazi am primit noul microcontroller insa pe cel vechi,l-am pus pe STK500 si se pare ca portile sunt ok...Am alimentat montajul din sursa externa, nici o schimbare... undeva gresesc.Poate gresesc la programare? Ce parametrii trebuiesc introdusi in avrstudio6 la sectiunea fuses? eu am programat cu urmatorii parametrii:Bodlevel=disableocden onjtagen offspien onwdton oneesave onbootsz 1024W_1C00bootrst onckdiv8 offckout offsut_cksel INTRCOSC_6CK_65MS Link spre comentariu
Vizitator Shoimuletz Postat Iunie 29, 2013 Partajează Postat Iunie 29, 2013 Am refacut total de la zero intreg proiectul,functioneaza revin cu concluzii dupa teste.Sunt tare incintat,ce functii sunt implementate prin diferite combinatii de taste? Link spre comentariu
Vizitator Shoimuletz Postat Iunie 29, 2013 Partajează Postat Iunie 29, 2013 Felicitari, sunt foarte multumit de rezultatele obtinute cu aceasta statie. voi prepara cutia acum:)Temperatura setata se linisteste undeva intre valoarea impusa si un grad mai jos, spre exemplu setez din encoder temperature la 200C si ea va fluctua permanent intre 200 si 199. o idee cum sa-l fac sa stea fix in 200? banuiesc ca e vorba de o calibrare manuala insa cum? Link spre comentariu
gica70 Postat Iunie 29, 2013 Partajează Postat Iunie 29, 2013 Nu te ajuta cu nimic aceasta precizie; gandeste-te ca atunci cand lipesti va fi o variatie si mai mare. Este vorba de inertia termica a sistemului si necesarul de energie pentru lipitura. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum