CATA2003 Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Update, imi fuctioneaza functia de stand-by, e chiar misto, da cred ca am folosit avrstudio, sincer cred ca l-am sters inainte. Nu cred ca conteaza cum am legat firele la encoder, practic e un switch. Link spre comentariu
ciocead4 Postat Ianuarie 24, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Asa cum am promis revin cu un update de software eSol_Software_V4.0 in care am adaugat punctul zecimal ca heater_indicator. Deocamdata n-am postat si un filmulet cu acest indicator; punctul respectiv lumineaza atunci cand tranzistorul MOS de putere conduce curent prin heater. Astfel, atunci cand temperatura letconului este semnificativ mai mica (10C) decat cea setata, LED-ul lumineaza incontinuu, iar cand este mai mare (>10C) nu lumineaza deloc. Cand temperatura letconului este apropiata de cea setata LED-ul clipeste proportional cu diferenta dintre cele doua temperaturi.De asemenea in aceasta versiune am optimizat putin OS-ul astfel incat incarcarea procesorului sa fie mai bine echilibrata pe task-urile de lucru si am dezactivat rutina SPI folosita in V3 pentru debugging.Niste teste facute de voi pentru V4 m-ar ajuta sa inteleg daca heater_indicator-ul este asa cum v-ar placea.Pentru ca momentan nu mai sunt alte cereri de imbunatatiri de la alti useri, propune eu cateva:- calibrare manuala in doua puncte: intrarea in mod de calibrare sa se faca cu buton apasat in timpul PowerON, dupa care se asteapta ajustarea primei temperaturi (100C de exemplu) folosind encoder-ul. Cand user-ul este multumit de temperatura letconului apasa butonul si device-ul asteapta a doua temperatura (350C de exemplu), cand letconul ajunge la 350C user-ul apsa din nou butonul. Cele doua puncte sunt salvate in EEPROM si ulterior se folosesc in curba de conversie tensiune/temperatura.- setare timeout de standby din encoder: se poate face intrand in alt mod de Settings- setare temperatura de standby din encoder: se poate face intrand in alt mod de SettingsIn functie de interes, voi implementa modificarile in versiunile ulterioare de software :)Daniel Link spre comentariu
florinangeru Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 Salutare tuturor,Urmaresc acest post de ceva vreme in seara asta l-am citit pentru a doua oara si mi se pare extraordinar proiectul, felicitari si la mai mare:). Am cateva nelamuriri si anume:- ma tot uit pe schema si nu inteleg care este partea de redresare, intrucat vreau sa folosesc o sursa in comutatie nu o sa fie nevoie de redresare.... cumva grupul de diode D2,3,4,5 se ocupa de redresare?- ce sanse am sa folosesc in loc de un traf 2x 24V o sursa in comutatie de 24V/5A si una de 5V/1A intrucat le am si nu vreau sa mai cheltuiesc banii pe traf.- odata cu implementarea calibrarii din software se rezolva oarecum si problema folosirii unui letcon diferit de weller nu? sau ma insel?Multumesc anticipat Link spre comentariu
briobit Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 ... desi citesc topicul Dvs cu mare interes ma opresc de fiecare data la minunatul letcon Weller pe care nu il am si care e cam scump ... merge facut si cu altceva?, ma/ne puteti ajuta sa adaptati statia si pentru un alt fel de letcon?Stima. Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Pentru @Briobit vezi ca este pe forum anunt cu WSP80 si pretul este super bun 200 ron ,nu se compara acesta cu Pensol sau similare. Link spre comentariu
ciocead4 Postat Februarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2013 @florinangeru: redresarea este facuta de D3&D4 in cazul indicat in schema, respectiv atunci cand folosesti un transformator cu iesire duala 2x24V. Asa cum am indicat pe pagina proiectului circuitul poate sa functioneze si cu un traf 1x24V, dar in circuitul de detectie "zero-cross" trebuie inlocuita dioda Schottky D2 cu una obisnuita (care are o tensiune Vf mai mare). De asemenea circuitul functioneaza si cu o sursa de tensiune in comutatie cu iesire DC, un prieten are o astfel de configuratie perfect functionala, totusi la punerea in functiune de pe o sursa SMPS este recomandat sa verifici cu un osciloscop semnalul de comanda din grila MOSFET-ului de putere, aici ar trebui sa existe un PWM cu perioada de aproximativ 10.5ms. Acest lucru este posibil deoarece in lipsa semnalului "zero-cross", software-ul se sincronizeaza pe un timer intern (10.5ms).Nu inteleg totusi de ce ai vrea sa folosesti sursa de 5V/1A in tandem cu cea de putere (24V/5A)? Circuitul LM2675M din schema asigura cei 5V necesari in limite lari ale tensiunii de intrare (24V DC in cazul tau)...Adaugarea procedurii de calibrare in software nu asigura functionarea statiei pe un letcon non-Weller, decat daca letconul respectiv citeste temperatura cu un termistor PTC cu caracteristici apropiate (20R..60R). Daca ai in minte letcon-urile de tip Solomon/Pensol, acestea au senzori de tip termocupla-K, circuitul de conversie temperatura->ADC ar trebui modificat sa lucreze in tensiune (probabil ar fi nevoie de un OPAMP la intrarea ADC, in locul generatorului de curent constant cu LM1117).@briobit: letconul Weller este mai bun decat Pensol/Solomon din motive de putere, inertie mica, precizie buna si liniariate a senzorului de temperatura, dar eu prefer acest creion WSP80 datorita ergonomiei si a diversitatii/calitatii varfurilor disponibile pentru el. La inceputul proiectului am testat statia eSol si pe un letcon Weller de 50W, dar am fost dezamagit de inertia mare a ansamblului incalzitor-varf. Modificarile proiectului eSol pentru a functiona pe letcon Solomon/Pensol nu sunt "de speriat", dar necesita modificari in schema /PCB si eu nu am timpul necesar pentru aceste modificari. Sunt totusi dispus sa ajut cu indicatii de redesign pentru circuitul electronic si mai important, pot ajuta si la modificarea software-ului, in cazul in care cineva doreste sa inceapa acest lucru.@EFTIMIE: intr-adevar am vazut anuntul cu WSP80-urile de 200RON, pacat ca eu n-am stiut de la inceput de acestea... am platit astfel mai mult pe letconul meu, e drept ca l-am luat din US si este nou... Link spre comentariu
florinangeru Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 ciocead4 iti multumesc mult de raspuns si felicitari pentru proiect .. imi place la nebunie si este cel mai futuristic din toate care sunt pe forum . Chestia cu sursa de 5v acum mi-am dat seama ca de fapt este un fel de a ma scarpina la urechea stanga cu mana dreapta pe dupa ceafa practic vroiam sa elimin LM2675M si sa dau direct 5v din sursa..... dar e mai complicat de cat sa il las acolo la locul lui. Acum ca m-ai lamurit am sa adopt alta strategie o sa iau un letcon cu termistor PTC. Intrucat nu lucrez in domeniu si nu fac bani din asa ceva nu imi permit sa investesc bani grei in weller...... cu toate ca visez si eu la un letcon weller dar cine stie poate ma fac mare si eu candva . Stie cineva un tip de letcon cu termistor PTC, care se gaseste la noi si sa aiva pret rezonabil? Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 Pastrati legatura cu initiatorul topicului cu WSP80 este un tip serios si se pare ca mai poate aduce chiar daca si-a epuizat stocul. Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 28, 2013 Partajează Postat Februarie 28, 2013 Subscriu, WSP80 e un letcon excelent. Link spre comentariu
florinangeru Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 Ok ok m-ati comvins ajung la vorba tatei "o scula buna ramane o scula buna, dai un ban dar a icalitate nu carpeala" la salariu dupa ce platesc ce am de platit daca imi raman o sa iau un wsp80 SH, daca nu-mi raman deajuns o sa strang si imi iau . Link spre comentariu
Vizitator yo8tjj Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Salutare, am realizat si eu statia de lipit eSol intr-o varianta "personalizata" in sensul ca am confectionat eu carcasa iar aspectul final e putin diferit . Atasez cateva poze. Singura problema "majora" ar fi un zumzait ciudat in letcon pe durata PWM-ului care se aude putin si in transformator.In rest functioneaza fara probleme, urmeaza sa o folosesc mai intens in perioada urmatoare. http://www.turboimagehost.com/p/15350849/100_3504.JPG.html http://www.turboimagehost.com/p/15350848/100_3501.JPG.html http://www.turboimagehost.com/p/15350847/100_3522.JPG.html Numai bine! Link spre comentariu
florinangeru Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Felicitari arata super bine statia, sa o folosesti cu placere. Ce tip de letcon folosesti? Link spre comentariu
Vizitator yo8tjj Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Salutare Florin, folosesc un FE25 (cu "fume extraction") de la un prieten, la care i-au fost indepartate teava de "extractie" a fumului de la locul de lipire + furtunul de evacuare aferent. Toate bune! Multumesc pentru urari! Link spre comentariu
florinangeru Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Multumesc de raspunsul tau, bazaitul ala de se aude e normal . Eu am avut doua statii cu PWM si la ambele se auzea la fel. Acum am varianta facuta de dimbooo si acelasi sunet il scoate. In ceea ce priveste letconul am tot rasfoit pe net si am gasit un neamt care a gasit o alternativa intrucat i se stricase letconul WSP80 si nu vroia sa cheltuie prea multi banit. El prezenta un letcon de la hakko la care ii decuplase cupla K si ii pusese un termistor PTC. Se lauda cu rezultate super multumitoare. Eu sunt hotarat sa fac statia eSol imi place la nebunie dar pana fac rost de bani sa-mi iau un WSP80 as incerca metoda neamtului. Stie cineva de unde as putea lua un termistor PTC compatibil weller? Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Va salut am si eu o intrebare pt.cei care au facut statia :Unde a-ti gasit fratilor LM 1117 ADJ ca nu gasesc la nimeni?Stima. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum