paul_78 Postat Ianuarie 9, 2015 Partajează Postat Ianuarie 9, 2015 Nu !!!!!!!,sa fac filtre de calitate trebuie un buget foarte considerabil, iar ptr realizarea unor pocnituri de filtre nu se merita.Am gasit ceva pe OLX , rezultate in urma dezmembrarii unor boxe , made in japan, pe 3 cai , 60 W putere, originale .Ar fi mai tentant sa le cumpar pe acelea decat sa confectionez niste prostii .Am mai gasit unele confectionate marca SAL , ce parere aveti , pocnituri ?????? Link spre comentariu
bmwh548 Postat Ianuarie 9, 2015 Partajează Postat Ianuarie 9, 2015 Atata timp cat nu stiti datele difuzoarelor nu puteti monta filtre facute pentru alte boxe decat la risc (s-ar putea sa taie aiurea si sa oblige difuzorul de medii sa reproduca joase sau tweeterul sa reproduca medii etc). Link spre comentariu
paul_78 Postat Ianuarie 9, 2015 Partajează Postat Ianuarie 9, 2015 Ok am inteles , dar tinand cont ca difuzorul de bass nu are nici un element de filtrare ( cea-ce nu e corect ) vreau sa scot sunetul de medii si inalte din el, difurile de medii si inalte au condensatori, lasam deoparte, aici vreau strict sa rezolv dif de bas.Incerc sa remediez cat pot pocnitorile de pioneer cs 7070. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 10, 2015 Partajează Postat Ianuarie 10, 2015 Oricum diful de joase nu redă frecvenţele mai mari decît poate construcţia lui, e adevărat că le consumă transformîndu-le-n căldură, iar mediile şi înaltele vor avea mai puţin de muncă, deci economie de materiale, poate că ăsta a fost şi scopul fabricantului, nişte boxe ''de mulţi waţi''. La dimensiunile difurilor s-ar putea aproxima frecvenţele de tăiere ale filtrului la 800-1000Hz ptr joase-medii şi 5000Hz medii-înalte. Părerea mea. Nici o căptuşire mai serioasă a interiorului nu trebuie trecută cu vederea, ajută. Link spre comentariu
paul_78 Postat Ianuarie 10, 2015 Partajează Postat Ianuarie 10, 2015 Da am observat ca material fonoabsorbant nu au decat pe o parte din peretele din spate , oare sa fie si asta o economie financiara ?Sau calculul ingineresc al lor spune ca asa trebuie sa fie ?Oricum iau in consideratie si varianta cu captusirea interioara .Am ceva material gen pasla ( material care se foloseste la fabricarea saltelelor de pat, sunt deseuri textile presate ), oare este bun ptr acesta operatiune ?Iar ptr partea a doua , sa incerc confectionarea unor filtre ptr diful de bass, genul aluia de subufar !!!!La boxele vechi sony, erau chiar umplute cu ceva gen melana , iar incinta boxei era despartita la interior in 3 camere egale , circulatia aerului intre compartimente facandu-se prin niste gauri de 50 mm, in numar de 6, acestea perforau cele doua placi din interior care desparteau etajele.Erau practic niste ranfortari la interior care desparteau incinta in 3, car care comunica intre etaje prin intermediul gaurilor respective .M-i sa parut o idee interesanta, boxele aveau si basreflex, iar cilindrul de bas era in oartea de sus fix in spatele twiterului . Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2015 Partajează Postat Ianuarie 10, 2015 ATENTIE! Nu se pot realiza filtre, in mod corect, decat dupa ce ati obtinut graficele impedanta/frecventa, pentru toate traductoarele din incinta, montate in incinta finalizata. Pentru ca in calculul filtrelor, se considera impedantele acestor traductoare, pe frecventele din punctele de taiere. Nu puteti obtine graficele Impedanta/frecventa, decat daca aveti baza teoretica pusa la punct, si scule/soft de lucru!!! Altfel, iese o mizerie de incinta... ! Asa arata un grafic impedanta/frecventa, al unui caz absolut particular. De unde spanac se stie, din burta, ce impedanta prezinta un traductor, in ACEA incinta, la ACEA frecventa absolut particulara??? Asta are 5 la 250, si 7 la 2k5. Nu exista reguli pentru rigidizari. Traforul ala intr-o placa, e o tehnica foarte folosita. Si eu fac la fel. E foarte rapid si elegant. Daca vrei sa adaugi rigidizari suplimentare, ai grija sa le scazi ca volum. Asta va schimba automat frecventa de acord, daca nu se lucreaza si la deschideri. Nu e o schimbare critica, dar, trebuie considerat... Ref. la fonoabsorbant, trebuie tinut cont ca acesta se aplica, in cazul incintelor BR, strict pe pereti, si intr-o grosime nu foarte mare. Fct. de dimensiunile incintei, si de frecventele pe care le "favorizeaza", ca fenomen de aparitie al undelor stationare, se folosesc diverse tipuri de material/densitate. Generic s-a ajuns la folosirea acelui minet, cu variatiile de rigoare, eventual a impasliturilor. Teoretic nu sunt cea mai buna alegere in toate cazurile, cea mai buna alegere e greu de gasit, si nu se justifica decat in proiecte realizate ireprosabil, din toate punctele de vedere. Absorbtia si amortizarea undelor, se face considerand si frecventele acestora. Inainte sa realizezi o retea de separare, filtru, ar trebui sa masori impedantele traductoarelor, si ulterior "audierea" si tuningul. Eu zic sa stai calm cu astea, nu-i tocmai treaba usoara, si-ti trebuie scule de vreo 300 euro, ca sa nu mai spun de alte conditii de lucru... @paul78; Producatorul putea sa profite de caracteristici si comportament constructiv al traductorului de joase, si sa nu fi considerat necesar, considerand anumite limite acceptabile, sa adauge acel filtru. Dincolo de asta, si daca faci asta, fa-o profi. Cauta unul din colegii nostri care face astfel de tuninguri, si fa-o cum trebuie. Sculele necesare costa cat 3 perechi de incinte d-alea. N-o sa reusesti... Link spre comentariu
paul_78 Postat Ianuarie 10, 2015 Partajează Postat Ianuarie 10, 2015 Eun cred ca producatorul daca vroia sa scoata niste boxe calitative , avea toate materialele si cunostintele necesare ptr a le face , pocnitorile acestea sunt in stadiul care sunt numai din punct de vedere financiar , totul se rezuma la bani .Eu unul vreau sa incerc sa aduc o inbunatatire acestor boxe , dar nu cu sute eur, daca vroiam boxe de sute de eur, nu cumparam pocnitorile.Eu cred ca pot inbunatati aceste boxe cu sume ceva mai mici.Cum spuneti , este greu sa bagi niste bani frumusei in ceva care inca de la inceput este slab calitativ ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2015 Partajează Postat Ianuarie 10, 2015 Se adreseaza unui anumit segment. Stiu ei perfect ce fac, si pentru cine... Pana in momentul in care nu le "masori", si nu ai in fata un grafic de raspuns, imbunatatesti ce? Intelege ca nu e vorba de bani. Poti sa ai 5 kile de sarma, si o galeata de conzi... sa nu te coste nimic. Cum imbunatatesti, fara conditii de masura? Au fost polemici pe aici, si sunt useri care sustin (si-i cred), ca pot sa tuneze dupa ureche. Ok, ai urechea aia? Link spre comentariu
paul_78 Postat Ianuarie 11, 2015 Partajează Postat Ianuarie 11, 2015 am gasit aici codurile difuzoarelor poate ma ajuta cineva cu informatii despre eleWoofer-H25FC80-51EMid- P77CP60-53DTweeter-P66AP45-83FIn generat caut informatii despre difuzor necesare constructiei filtrelor .Am mai gasit ceva aici tot de la aceiasi firma dar mai trebuie adaugat un Twiter.http://olx.ro/oferta/filtre-pioneer-crossover-originale-japan-ID2LbyF.html#6198176704 Link spre comentariu
paul_78 Postat Ianuarie 16, 2015 Partajează Postat Ianuarie 16, 2015 Am reusit sa iau legatura cu un tip care confectioneaza filtre si multe alte din domeniul electronicii, la insistenta mea am reusit sa-l conving a-mi face doua filtre ptr acest tip de boxe.Problema este ca pe langa multe alte informatii, mi-a cerut si caracteristicile difuzoarelor ( putere+rms, impedanta, susibilitate, frecventa ), unde naiba gasesc aceste lucruri ca am scotocit tot netul si nu am gasit asa ceva , in afara de impedanta nu am nici o informatie .Ma poate ajuta cineva ?In posturile anterioare am gasit informatii referitoare la puterea incintei ( totalul) 190 W max music, de unde naiba sa stiu ce valori are fiecare difuzor in parte.Am cautat si dupa partnumberul difuzorului si nu am gasit nimic .Woofer H25FC80-51EMid P77CP60-53DTweeter P66AP45-83F Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 16, 2015 Partajează Postat Ianuarie 16, 2015 Eu zic sa nu-l mai suni... iar eu cred ca n-o sa mai dau raspunsuri, decat dupa o selectie atenta. Se pare ca vorbesc cu peretii... Link spre comentariu
bmwh548 Postat Ianuarie 16, 2015 Partajează Postat Ianuarie 16, 2015 Fara parametrii difuzoarelor nu se pot face filtrele corect. Se pot aproxima niste frecvente de taiere dupa valorile condensatorilor si se pot face niste filtre de ordin 2 sa taie cam la aceleasi frecvente, dar nu exista garantia succesului. Asta presupunand evident ca producatorul a pus condensatorii aia in urma unor masuratori, nu dupa ureche. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 16, 2015 Partajează Postat Ianuarie 16, 2015 N-ati inteles nimic! Dar absolut nimic... Filtrele NU se pot proiecta corect, decat dupa ce se masoara impedantele traductoarelor pe punctele de taiere. SE MASOARA, SE DETERMINA, cu echipament electronic, montate IN INCINTA FINALIZATA!!! Determinarea se face separat, pentru fiecare traductor in parte. Dupa ce se face treaba asta, si se proiecteaza/realizeaza filtrul, cunoscand impedantele traductoarelor montate in incinta finalizata, FIX IN PUNCTELE DE TAIERE, se amplaseaza incinta in camera anechoica/aer liber/sau o camera cat mai potrivita masuratorilor (alta discutie), se injecteaza semnal in ea, si cu ajutorul unui microfon de masura+pc cu software, se determina curba de raspuns in toata banda reprodusa. Dupa toate astea, fct. de ce se obtine, se regleaza in consecinta din filtre, pentru un raspuns cat mai liniar... Fara echipament, PC, software, amplificator de masura, echipament special de masura traductoare, microfon de masura, etc., nu puteti realiza filtre in mod corect!!! Link spre comentariu
bmwh548 Postat Ianuarie 16, 2015 Partajează Postat Ianuarie 16, 2015 Profesional da. Cati dintre cei de pe forum care fac filtre dupa parametrii difuzoarelor au la dispozitie camere dedicate pentru masuratori? Eu am spus altceva: difuzoarele au deja filtre de ordin 1 pe ele (in afara de woofer). Se presupune ca fabricantul a ales valorile respectivelor filtre in functie de parametrii difuzoarelor. Din moment ce parametrii nu sunt disponibili publicului si nu pot fi masurati corect in regim de amator se pot face niste filtre de ordin 2 (cu atenuare similara, parca 6dB era la cele de ordin 1) la frecventele de taiere impuse de producator. Asta in conditii DIY obisnuite. Daca le vrei realizate in regim profesional le faci pachet si le trimiti cuiva care are la dispozitie toate sculele (si incaperea) necesare masuratorilor, face toate calculele, realizeaza filtrele si la sfarsit realizezi ca ai cheltuit mai mult decat ai fi dat pe o pereche de boxe realizate corect din fabrica (si care probabil suna si mai bine). Personal consider ca daca producatorul nu s-a obosit sa mai cheltuie niste bani pentru filtre de minim ordin 2 pentru fiecare difuzor inseamna ca a mers pe maxima economie. Ori asta inseamna si difuzoare ieftine cu performante pe masura. Nu m-as obosi niciodata sa investesc in ele, le-as vinde, as mai pune niste bani si as lua ceva mai bun. Daca intervine latura sentimentala discutia se schimba... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 16, 2015 Partajează Postat Ianuarie 16, 2015 Producatorul nu s-a obosit sa faca mai mult decat ce e de facut pentru niste incinte destinate unui public care habar n-are ce-i aia muzica. Cine se crede audiofil, sa studieze net-ul, ca-i plin de informatii, sa construiasca sau sa cumpere boxe de calitate, pe bani... Nu ai nevoie de camera anechoica musai. Se poate si in aer liber. Se poate si in veceu, si tot iese mai bine decat alea facute chioraste. Mare inginerie nu e; Un PC, un Dayton DATS, un microfon de masura Behringer ECM8000, un mixer Behringer Xenyx802, un amplificator de max 20W, de calitate, si creier... atat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum