Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe Pioneer cs-7070

Vizitator izzy

Postări Recomandate

Posted Image

Posted Image

condensatorii aia au ~2uf si respectiv 1uf,deci nici vorba de 3 cai

este mai degraba o 'banda larga' cu 2 jucarele pt tz tz.

Astea de la pioneer stau bine in 2012 cu asemenea boxe..

Technics inca din 93-96 au scos niste deseuri si mai mari:

Posted Image

Posted Image

Tweetere piezoelectrice cum erau in ceasurile chinezesti cu melodi, mascate de o calota de plastic ca sa le dea aspectul unor tweeetere adevarate.

Si cand ma gandesc ca acum vro 10 ani visam la asememenea boxe periculoase.. le credem cele mai tari.

:ras: :ras: :ras:

Maine poimaine o sa faca boxe Gonflabile ce seamana cu B&W si dotate cu difuzoare Piezoelectrice :85 :85

Link spre comentariu

"Tweetere piezoelectrice cum erau in ceasurile chinezesti cu melodi, mascate de o calota de plastic ca sa le dea aspectul unor tweeetere adevarate."Elementele piezo, taiate la o frecventa suficient de inalta au o caracteristica LINIARA (net superioara unor tweetere de brand!!!!), iar folosirea calotei nu este pentru a le ascunde, ci pentru a obtine o caracteristica de dispersie acustica corecta!Nu o fi cea mai buna solutie, dar, de multe ori este mai buna decat un tweeter prost!!!(Avea dreptate Ion Creanga!)

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
Vizitator aurelianr

@CBI Poate ca omul vrea sa asculte salam, guta. Pe boxele Pioneer cs-7070 se aude foarte bine. Eu unu iasi recomanda Pioneer Seria 4....a-401 a-402 a-445 a-449 etc, se gaseste la sh cu 250-300 lei.

Am cautat si pe okazii si pe bzar si pe craiovaforum. Nu am gasit nici urma de boxele recomandate de tine. Poti sa mi dai niste linkuri ca sunt interesat.
Link spre comentariu
Vizitator JosefThePlayer

Cand eram mic am vazut Pioneer-urile alea intr-un catalog din Germania , si celalalt model cu woofer de 30cm dar aceleasi medii si inalte, si credeam ca sunt cele mai serioase boxe de acolo. Ce vad aici:condensator de 2uf pe medii, magnet cu dimensiuni de zici ca-i neodymium , mi-am schimbat parerea despre firma Pioneer. Cervin Wega sunt cu doua clase peste ele. Eu zic sa schimbi condensatorul electolitic de pe woofer numai daca se defecteaza.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator martianboy

Cred ca este un fel de panza cauciucata

Cred ca ai dreptate dupa ce initial am crezut ca sunt din hartie . Scuze daca spun prostii dar sunt nou in domeniu . Le am de 2 saptamani impreuna cu un receiver Pioneer VSx-323-k si initial am vrut sa le duc inapoi dar m - am razgandit dupa ce am setat corect receiverul si folosesc iesirea digital coaxiala din placa de sunet . Parca sunt alte boxe . Am renuntat la ideea de a achizitiona un subwoofer . Numai bine !
Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Dacă te uiţi cu atenţie în a doua poză de sus, din postul lui Luca, vei vedea cîte un cond electrolitic înseriat cu difurile de medii şi înalte, chiar pe bornele lor, ăla e tot filtrul.

Link spre comentariu

Am verificat rapid si se pare ca am dreptate. Filtrele de ordin 1 pentru woofer contin doar o bobina (fara condensator). Filtrele de ordin 1 cu condensator sunt filtre pentru frecvente inalte (lasa sa treaca doar frecventele inalte, nu si cele joase). Daca se pun acei condensatori serie cu wooferul acesta nu va mai primi frecventele joase. Daca se doreste realizarea unor filtre recomand consultarea fiselor tehnice ale difuzoarelor pentru a se vedea raspunsul in frecventa si apoi calcularea filtrelor in functie de raspunsurile respective.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări