Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru pasiv de ordin doi pe doua cai

cristianvalentin

Postări Recomandate

Salutare!De curand am intrat in posesia unor difuzoare BLUE TECH EW-08 PRO si a unor TWEETER PIEZO SAL KHS 105A si doresc sa fac doua filtre pasive de ordinul doi .M-am hotarat sa incerc filtru de aici http://www.diyaudioandvideo.com/Calculator/XOver/ ,este vorba de un filtru 2nd Order Butterworth ,programelul imi spune valorile condensatorilor si a bobinelor(se pot calcula cu un alt programel).

Ce frecventa ar trebuii sa aleg?mentionez ca difuzorul de bass are raspunsul in frecventa 48Hz-6KHz iar tweeter-ul are raspunsul in frecventa 2KHz-20KHz.Ce altceva mai trebuie sa cunosc pentru a realiza acest filtru?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristianvalentin

2

• Voltus

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ar trebui sa alegi frecventa de taiere cat mai sus pentru ca tweeterul piezo suna ca naiba la frecvente medii .As incerca intervalul 3500-4000Hz . La difuzoarele piezo parca filtrul era diferit fata de cel de la difuzoarele normale .

Link spre comentariu

Am citit asa pe graba si am vazut ca la tweeterele pieze nu este obligatoriu sa folosesti un cross pentru ca au un caracter capacitiv,dar este necesar un rezistor de 5-50 ohmi la 10W si un condic a 2-10uF la 100V nepolarizat.Ma gandem sa fac un cross decat pentru dif de bass care sa taie undeva pe la 4000Hz.Mai astept pareri!Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări