Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire tranzistori Ge SFT337


hoitu1983

Postări Recomandate

Salutare,Reconditionez o clapa Farfisa Compact DUO (folosita de Wright Richard pe albumele timpurii Pink Floyd) si am nevoie de 2 tranzistori SFT337 sau echivalentii lor AC125/126/151 ca sa refac preamplificatorul.Nu intentionez sa modific schema pentru Si. fiindca as compromite sunetul.Mai exista si alti tranzistori echivalenti cu care as putea inlocui acest SFT337 ?Am pus si un anunt in sectiunea cumparari ...sper sa am noroc.Multumesc,Adrian

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • hoitu1983

    6

  • ex.escu

    3

  • zal

    2

  • mila

    2

Top autori în acest subiect

Da, codificarea SFTxxx provine de la filiala franceza Thomson-CSF(daca mai tin bine minte :ras: )Merge orice tranzistor germaniu PNP cu beta in jur de 100 si eventual cu zgomot mai redus.Eu as incerca EFT351, EFT352 sau EFT353.

Link spre comentariu

EFT83 cred ca e si mai rar. Nu mai stiu exact semnificatia punctului de vopsea de pe capsula unor EFT-uri. Cumva cle atalogheaza in functie de factorul de amplificare?

Link spre comentariu

informativ codificare betarosu =20-30portocaliu = 30-40galben = 40-50Verde = 50-60albastru = 60-75violet = 75-100alb = 100-150clasele se pot suprapune usor iar la alb am gasit si beta 180 si la violet 125-135 la multe tranzistoare.

Link spre comentariu

EFT83 cred ca e si mai rar.

In RFG se cere pana la 2,50 euroi. Pt preamplificator merge si P27A, tranzistorul folosit pe intrare la Maiak 203
Link spre comentariu

Se poate incerca inlocuirea celor originali si cu tranzistori de radiofrecventa gen EFT 319;daca va intereseaza reducerea zgomotului se poate monta un soclu si se pot testa diversi tranzistori cu germaniu.Pe "vremuri" se testau cu o casca sensibila (2-4kohm) si o baterie de4,5v.

Link spre comentariu

Asa cum se preciza si mai sus, SFT337 poate fi inlocuit cu orice tranzistor cu germaniu romanesc de tipul EFT 351,52,53, 323, etc. sau rusesc de AF, tip MP39, MP41 etc.Punctul din dreptul colectorului indica beta tranzistorului, si este marcat cu culori diferite in functie de cum a fost sortat din fabrica.Tranzistorii de RF nu sunt recomandati in acea schema, deoarece au un curent de colector mult mai mic decat cei de AF.

Link spre comentariu

In etajele de preamplificare,(nivel mic),TR1,TR2,TR6,tranzistori gen EFT319,functioneaza cel putin la fel de bine ca EFT353,etc;se monteaza un soclu si se verifica care e mai bun.La tranzistorii rusesti mentionati,punctul colorat =emitor.

Link spre comentariu

Mea culpa, am uitat sa precizez ca la cei rusesti este altfel cu marcajul. De fapt rusii au facut nota discordanta cam in toate, si au avut propriile standarde.La tranzistorii rusesti de mica putere, colectorul este la carcasa metalica si terminalele sunt in linie. (E/C/B)La cei romanesti sau alte tipuri, terminalele sunt pozitionate in triunghi, si privit din partea terminalelor notatia este C/B/E cu baza in partea dreapta, colectorul jos (marcat si cu punct colorat), iar emitorul sus.

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru sfaturi dar voi folosi AC151. Par a fi cei mai apropiati de cei originali si se potrivesc si ca grupa de beta. Am incercat si EFT323 cu curentul usor micsorat si nu suna la fel de "bine" magaoaia.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări