Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

IR2153--cum l-ati folosit

Vizitator

Postări Recomandate

Integratul de control este IR2153, adica nu exista reactie, adica inductanta ( valoarea ei ) nu este critica, adica numarul spirelor nu este critic. Trebuie o minima inductanta intre redresare si filtrare la iesire pentru varfurile de curent cu care electroliticii sunt incarcati, cateva zeci de uH ar trebui sa ajunga, numarul spirelor depinde de ce tor alegi. Vezi ca la topicul meu cu proiectd didactic despre modificare sursa ATX am postat si un excel unde poti calcula foarte usor numarul spirelor pentru o inductanta dorita, sau invers, inductanta rezultata dintr-un anumit numar de spire date, si am inclus acolo mai multe variabnte de toruri de la micrometals.

Link spre comentariu

ERL-35 este un traf des folosit la sursele ATX . Chiar acum am desfacut una de 500W si avea un astfel de transformator . Din cate am vazut pe net , traful ar avea in primar cam 40 de spire ,iar in secundar depinde ce tensiune vrei ,pentru +/-35Vcc secundarul ar avea cam 10+10 spire ,iar pentru +/-50Vcc - 14+14 spire .

Link spre comentariu

Nu am răbdare ( nici timp ) să caut originea schemei - poate ne spune OP . E totuși posibil să fie o sursă quasi rezonantă și atunci reglarea frecvenței are sens. Bobina Lr nu e totdeauna fizic distinctă , se poate îngloba în ”transformator ” cu o bobinare specială - sau chiar că lăsarea unui mic întrefier . Nu zic că e așa , doar că ar putea fi .

Și , apropo @claudiu_XD Iartă-mă pentru observație , dar îmi plac lucrurile exacte , care nu lasă loc de interpretări . ERL-35 nu reprezintă un transformator . El reprezintă cel mult un miez - și asta cu condiția să fie menționat și materialul. De aceea generalizările gen - traf EI-33 sau ERL-35 , din păcate destul de des întâlnite , sunt periculoase . E drept că majoritatea surselor din care sunt extrase aceste transformatoare au o origine comună - și o filozofie tehnico- economocă comună , dar dacă în unele cazuri nu e așa ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări