Vizitator Postat August 1, 2015 Partajează Postat August 1, 2015 Parca ti-am spus ca aici sant realizari cu ir2153. Pt calcul traf este topic dedicat: http://www.elforum.info/topic/4787-calcul-traf-smps-comutatie/page-20?hl=%20calcul%20%20transformator Link spre comentariu
Emil 1986 Postat August 1, 2015 Partajează Postat August 1, 2015 traful l-am gasit,cu bobina aia sunt in ceata acum Link spre comentariu
Marian Postat August 1, 2015 Partajează Postat August 1, 2015 Integratul de control este IR2153, adica nu exista reactie, adica inductanta ( valoarea ei ) nu este critica, adica numarul spirelor nu este critic. Trebuie o minima inductanta intre redresare si filtrare la iesire pentru varfurile de curent cu care electroliticii sunt incarcati, cateva zeci de uH ar trebui sa ajunga, numarul spirelor depinde de ce tor alegi. Vezi ca la topicul meu cu proiectd didactic despre modificare sursa ATX am postat si un excel unde poti calcula foarte usor numarul spirelor pentru o inductanta dorita, sau invers, inductanta rezultata dintr-un anumit numar de spire date, si am inclus acolo mai multe variabnte de toruri de la micrometals. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 1, 2015 Partajează Postat August 1, 2015 traful l-am gasit,cu bobina aia sunt in ceata acum http://www.elforum.info/topic/106252-bobina-iesire-surse-forward/ Poti dezbate aici pe 100 pagini. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 multumesc domnu miticamy.am alta intrebare:la schema care vreau sa o folosesc intre pini 2-3 am o rezistenta de 22k si o multitura de 100k,ce se regleaza din ia? Link spre comentariu
Marian Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 La IR2153 pinul 2 corespunde functiei RT, deci un semireglabil acolo ajusteaza frecventa ( desi nu sunt convins cu ce scop ). Link spre comentariu
Emil 1986 Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 (editat) [/url] post images">http:// post images asta este sursa cum se regleaza multitura? Editat August 2, 2015 de Emil 1986 Link spre comentariu
Marian Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 Asta il poti intreba pe proiectantul acelei scheme, deoarece asa cum am zis nu vad ce sens are sa variezi frecventa la IR2153 unde oricum nu ai stabilizare. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 cu ce rezistenta sa il inlocuiesc?pe net la diferite scheme difera valoarea Link spre comentariu
Emil 1986 Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 traf de la sursa at merge folosit? Link spre comentariu
Vizitator Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 De cate ori sa-ti spun ca aici sant realizari de surse, cu probleme intampinate, cu performante... Tu o sa pui mii de intrebari copilaresti, ar trebui sa stai permanent la incepatori. Ti-am facut eu un nou topic, nu mai intra aici decat cand termini sursa. http://www.elforum.info/topic/106287-ir2153-pentru-incepatori/ Link spre comentariu
claw Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 ERL-35 este un traf des folosit la sursele ATX . Chiar acum am desfacut una de 500W si avea un astfel de transformator . Din cate am vazut pe net , traful ar avea in primar cam 40 de spire ,iar in secundar depinde ce tensiune vrei ,pentru +/-35Vcc secundarul ar avea cam 10+10 spire ,iar pentru +/-50Vcc - 14+14 spire . Link spre comentariu
UDAR Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 Nu am răbdare ( nici timp ) să caut originea schemei - poate ne spune OP . E totuși posibil să fie o sursă quasi rezonantă și atunci reglarea frecvenței are sens. Bobina Lr nu e totdeauna fizic distinctă , se poate îngloba în ”transformator ” cu o bobinare specială - sau chiar că lăsarea unui mic întrefier . Nu zic că e așa , doar că ar putea fi . Și , apropo @claudiu_XD Iartă-mă pentru observație , dar îmi plac lucrurile exacte , care nu lasă loc de interpretări . ERL-35 nu reprezintă un transformator . El reprezintă cel mult un miez - și asta cu condiția să fie menționat și materialul. De aceea generalizările gen - traf EI-33 sau ERL-35 , din păcate destul de des întâlnite , sunt periculoase . E drept că majoritatea surselor din care sunt extrase aceste transformatoare au o origine comună - și o filozofie tehnico- economocă comună , dar dacă în unele cazuri nu e așa ? Link spre comentariu
The_Reaper Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 (editat) Fiindca tot se vorbeste pe forum de surse cu IR2153, m-am apucat si eu sa construiesc una. Am redesenat sursa postata de maxente la postul 3 , pentru un singur miez ERL39 , avand nevoie de vreo 300 max. Daca nu contine nici o greseala postez si pdf. Gata, am corectat. Editat August 2, 2015 de The_Reaper Link spre comentariu
UDAR Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 Îți lipsește legătura de la Vs ( pin 6 ) la comunul MOSFET-urilor - am văzut că lipsește și pe schemă . Lipsește legătura de la sursa MOS-ului de jos la masă . Asta așa , la prima vedere . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum