mario_xx Postat Martie 22, 2016 Partajează Postat Martie 22, 2016 Incearca 1nF si 15K ohmi, in jur de 50KHz. Nu scade tensiunea asa,totusi in sarcina s-ar putea sa-ti scada. Rezistentele de la gate nu trebuie sa arda, nu trebuie nici probate cu degetul. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Martie 22, 2016 Partajează Postat Martie 22, 2016 mirosea a incins si nu stiam ce!am oprit si pus degetul pe vad, nu era cald radiatorul dar cand am pus degetul pe rezistentele din porti sa imi ramana pielea pe ele! Link spre comentariu
Marian Postat Martie 22, 2016 Partajează Postat Martie 22, 2016 Rezistentele din porti trebuie sa ramana la temperatura ambientala, n-au voie sa se incalzeasca absolut deloc nici de-ar fi miniatura. Sandu, nu reduci tensiunea scazand frecventa, nici vorba de asa ceva. Singura cale corecta este modificarea transformatorului. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Martie 22, 2016 Partajează Postat Martie 22, 2016 nu stiu ce aveau!in schema mea era o rezistenta de 22k si o multitura de 100k in serie intre pini 2 si 3 si 220pf intr 3-4! Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Martie 22, 2016 Partajează Postat Martie 22, 2016 O sa scot o spira din secundar ,dar inca nu stiu ce o sa fac cu redresarea Am 2 diode anod comun si catod comun@ mario mi-a sugerat sa folosesc redresare in punte la sursa asta Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 (editat) Revin cu sursa IR2153 din pagina anterioara,am pus si rez in portile mosfetilor de 10ohm,redresarea cu 2 diode (anod comun,catod comun) Tensiunea la iesire fara sarcina 36,5-37v ,dar cind pun sarcina tensiunea scade f mult Am incercat cu un bec 24v/21w cu riscul sa se arda stiind ca am masurat 37v pe iesire,filamentul abia se inroseste si tensiunea cade la 9v Sa fie traful prea mic? E un traf din 2 E sectine ca la EI33 bobinat cu 0,4 primar si 2*0,6 sec Eu speram sa scot 150w din ea Editat Martie 23, 2016 de Sandu 64 Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 Esti ferm convins ca diodele din secundar sunt anod respectiv catod comun?, sunt ok, si sunt montate corect? eu tare cred ca si de acolo poate fi. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Cu sarma de 0,4 in primar este greu spre imposibil sa scoti 150W cat vrei de la o semipunte... Si secundarul este mult subdimensionat cu doar 2 sarme de 0,6. Bobineaza primarul cu sarma de 0,6, si secundarul cu 1,2. Presupun ca masori tensiunea cu multimetru simplu, pentru precizia masuratorii pune temporar pe iesire o rezistenta de 1-1,5k/3W. Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 (editat) @costy Una din diode esteU1620G si una U1620R O sa le demontez sa masor din nou diodele Am incercat prima data cu 3 becuri de far 12v inseriate si cind faceam contact facea flama parca puneam firele in scurt pe urma am incercat cu bec de 24v si abia se inrosea Masor diodele pe urma demontez traful[url[url=https: Editat Martie 24, 2016 de Sandu 64 Link spre comentariu
george ilisoi Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Salut am facut si eu sursa dupa schema lui maxente prima data am folosit niste mosfeti slabuti si a functionat bine dar am marit sarcina si m-am ales cu un foc de artificii. Am schimbat mosfetii distrusi cu k2674 si am inlocuit si sarma care trece prin torul de ferita deoarece era arsa. Dupa ce am verificat toate piesele si am scimbat piesele defecte la alimentare au crapat mosfetii instant. Inainte i-am verificat si nu erau in scurt. Se poate sa fie problema rezistenta dintre D si S? Link spre comentariu
maxente Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 (editat) Pai dupa ce au busit prima data mosfetii sigur au luat cu ei si rezistentele din portile lor si binenteles si IR2153 Deci, mare atentie, ca dupa inlocuirea mosfetilor si a integratului, verificati si acele rezistente ! Da ca sunt si alea arse practic lasa portile in aer si se incarca mosfetii deschizandu-i pe amandoi si... POC ! Asa am patit-o eu o data Editat Martie 24, 2016 de maxente Link spre comentariu
george ilisoi Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Aveti dreptate rezistentele de 10ohmi sunt arse vizual par bune, dar nu sunt. Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Martie 26, 2016 Partajează Postat Martie 26, 2016 @ costy Ai avut dreptate o dioda era vinovata Am refacut traful cu sirma de 0,6 primar si 1 in sec,traful cred e prea mic (EI cu miez rotund 11,2mm) Acum scoate 34v fara sarcina,iar cu sarcina de 4,6A cade la 29v cred ca mai mult nu pot scoate din ea.Momentan ma declar multumit Cu un traf mai mare se poate scoate mai mult sau caderea de tensiune se datoreaza lipsei stabilizarii? multumesc tuturor pentru sfaturi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum