Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

IR2153--cum l-ati folosit

Vizitator

Postări Recomandate

Revin cu  sursa  IR2153 din pagina anterioara,am pus si rez in portile mosfetilor de 10ohm,redresarea cu 2 diode (anod comun,catod comun)

Tensiunea la iesire fara sarcina 36,5-37v ,dar cind pun sarcina tensiunea scade f mult

Am incercat cu un bec 24v/21w cu riscul sa se arda stiind ca am masurat 37v pe iesire,filamentul abia se inroseste si tensiunea cade la 9v

Sa fie traful prea mic?

E un traf din 2 E sectine  ca la EI33 bobinat cu 0,4 primar si 2*0,6 sec

Eu speram sa scot 150w din ea

Editat de Sandu 64
Link spre comentariu

Cu sarma de 0,4 in primar este greu spre imposibil sa scoti 150W cat vrei de la o semipunte... Si secundarul este mult subdimensionat cu doar 2 sarme de 0,6.

Bobineaza primarul cu sarma de 0,6, si secundarul cu 1,2.

Presupun ca masori tensiunea cu multimetru simplu, pentru precizia masuratorii pune temporar pe iesire o rezistenta de 1-1,5k/3W.

Link spre comentariu

@costy Una din diode esteU1620G si una U1620R

O sa le demontez sa masor din nou diodele

Am incercat prima data cu 3 becuri de far 12v inseriate si cind faceam contact facea flama parca puneam firele in scurt pe urma am incercat cu bec de 24v si abia se inrosea

Masor diodele pe urma demontez traful[urlPosted Image[url=https:

Editat de Sandu 64
Link spre comentariu

Salut am facut si eu sursa dupa schema lui maxente prima data am folosit niste mosfeti slabuti si a functionat bine dar am marit sarcina si m-am ales cu un foc de artificii. Am schimbat mosfetii distrusi cu k2674 si am inlocuit si sarma care trece prin torul de ferita deoarece era arsa. Dupa ce am verificat toate piesele si am scimbat piesele defecte la alimentare au crapat mosfetii instant. Inainte i-am verificat si nu erau in scurt. Se poate sa fie problema rezistenta dintre D si S?

Link spre comentariu

Pai dupa ce au busit prima data mosfetii sigur au luat cu ei si rezistentele din portile lor si binenteles si IR2153

Deci, mare atentie, ca dupa inlocuirea mosfetilor si a integratului, verificati si acele rezistente !

Da ca sunt si alea arse practic lasa portile in aer si se incarca mosfetii deschizandu-i pe amandoi si... POC !

Asa am patit-o eu o data

Editat de maxente
Link spre comentariu

@ costy Ai avut dreptate o dioda era vinovata

Am refacut traful cu sirma de 0,6 primar si 1 in sec,traful cred e prea mic (EI cu miez rotund 11,2mm)

Acum scoate 34v fara sarcina,iar cu sarcina de 4,6A cade la 29v cred ca mai mult nu pot scoate din ea.Momentan ma declar multumit

Cu un traf mai mare se poate scoate mai mult sau caderea de tensiune se datoreaza lipsei stabilizarii?

multumesc tuturor pentru sfaturi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări