Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

IR2153--cum l-ati folosit

Vizitator

Postări Recomandate

@marian, o sa pun alti condensatori,mai mici,mai mari, tatonez si vad ce se intampla, momentan nu am schimbat nimic.

@miticamy, am facut exact cum a-ti spus, mai jos atasez 3 oscilograme.

Poza 1 tensiunea in gol cu clestele la masa si sonda pe catozi diodelor din +, deci arata o tensiune de 50v dar are niste ciocuri urate care urca pana mai sus, deaceeaia in poza 2 am dat spotul mai jos ca sa se inteleaga mai bine, in poza 3 am urcat spotul inapoi pe linia de 50v si am pus sarcina de 450w,

Posted Image Posted Image Posted Image

Link spre comentariu

Am schimbat condensatori din snuberele diodelor, nu am avut mai mici de 1.5n si am pus mai mari, am lipit in paralel pe ei inca 1.5n si nu s-a modificat aproape deloc, doar putin parca s-a marit acele "mini-sinusoidale" din din prima imagine din postul anterior.

Tensiunile au ramas aceleasi si in sarcina si in gol.

Noua oscilograma cu  3n pe fiecare dioda si 15R.

Posted Image

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Zilele astea am reusit sa verific si sa mai bibilesc pe ici pe colo la o sursa cu IR2153.

Sursa e facuta de un domn de aici de pe forum, mi-a trimis-o sa o mai verific eu inainte de a fi alimentata

Trafurile sunt un pic mai anemice in sensul ca infasurarea mare are doar un singur fir bobinat, nu doua cum sunt la anumite modele de surse ATX, dar chiar si asa la o tensiune de 220Vca la priza am tras peste 500W

Pun si cateva poze cu sursa fara sarcina apoi treptat o mai cresc

Sarcina si aparatul de masursa care urmareste tensiunea sunt puse intre bara de plus si cea de minus

Posted Image Posted Image Posted Image

Editat de maxente
Link spre comentariu

Dupa ce am facut filmul m-am gandit ca trebuia sa fac treaba cu alimentarea si scurtul de cateva ori repetate, dar promit ca maine fac alt film si fac scurturi repetate cu scoaterea din priza si apoi alimentata din nou urmata de un alt scurt

Toata alimentarea sursei e facuta dupa siguranta, deci daca era sa se coaca se stingea si ledul ala de la tiristor simulat

Editat de maxente
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări