costyy86 Postat Octombrie 3, 2015 Partajează Postat Octombrie 3, 2015 Prima poza e semnalul direct in secundarele trafurilor fara sarcina, a doua e cu sarcina pusa De curand am primit si eu un osciloscop rusesc,C1-112A,Cum nu am lucrat cu asa ceva,am inteles ca daca il pui unde nu trebuie,s-ar putea sa se lase cu mai mult decat fum, asa ca am si eu o intrebare. Cum anume a-ti conectat sonda osciloscopului pentru a vedea aceasta oscilograma, pur si simplu clestele sondei(masa) la un pin direct pe traf si varful sondei la alt pin? Scuze pentru astfel de intrebare, dar daca nu am lucrat cu osciloscopu nu vreau sa il stric din prima. Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 3, 2015 Partajează Postat Octombrie 3, 2015 Da, aşa se pune. Doar dacă pui sonda pe primar e problemă, dacă nu există separare galvanică. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 3, 2015 Partajează Postat Octombrie 3, 2015 Maxente spune clar, oscilograme in secundar. Crocodilul/masa sondei se pune pe masa iesire pt ca este de fapt si priza mediana a trafului de forta. Este vorba de trafurile ATX nemodificate pe care le foloseste si maxente. La sursele simple cu o singura tensiune in 99% din cazuri minusul este si masa. Un traf separator te salveaza de la artificii. Link spre comentariu
costyy86 Postat Octombrie 3, 2015 Partajează Postat Octombrie 3, 2015 Eu la osciloscop nu am inpamantare, asa e din fabrica, deci si asa poate face artificii? traful separator pot sa il fac pentru osciloscop avand doar 25w e mai mic si usor decat sa fac unul de 4-500w. Multumesc. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 3, 2015 Partajează Postat Octombrie 3, 2015 Nu pentru osciloscop ai nevoie de traf separator, ala oricum e separat galvanic de retea prin alimentare. Traful separator se foloseste la alimentarea montajului de testat,. in felul asta izolezi complet montajul respectiv de catre retea, si poti pune sonda atunci si in primar, desi asa cum s-a mai spus, te uiti la secundar ( sau unul dintre ele ), in primar forma de unda nu poate fi decat o reflexie a sa, in fapt mai corect spus, forma de unda din secundar este copia celei din primar... dar se subantelege ce am dorit sa subliniez, adica ce vezi in secundar, vezi si in primar. Link spre comentariu
costyy86 Postat Octombrie 3, 2015 Partajează Postat Octombrie 3, 2015 Inteles. Multumesc. Link spre comentariu
nickrvl Postat Octombrie 4, 2015 Partajează Postat Octombrie 4, 2015 Atentie cu osciloscopul, masa sondei nu este separata galvanic, da la impamintare, nu o data am "luat-o" astfel, mai tirziu (cu ani in urma) am pus traf separator pe alimentarea osciloscopului si daca este cazul si pe montajele de test..... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 4, 2015 Partajează Postat Octombrie 4, 2015 Nu este nevoie de traf separator pt osciloscop! Sau explica d-ta de ce este nevoie. Eu am impamantarea la osciloscop in permanenta si un traf separator pt montajul in lucru. De ce in peste 35 ani nu a aparut nicio problema? Link spre comentariu
flomar60 Postat Octombrie 4, 2015 Partajează Postat Octombrie 4, 2015 (editat) Sustin ideea trafului separator pentru montajul aflat la reparat , nu pentru osciloscop...cand lucrez nu stau sa ma asigur ca motajul la care repar este pus la pamant , in 99% din cazuri trebuie inlaturata aceasta legatura , pentru teste,masuratori...pe cand , osciloscopul fiind permanent conectat la pamant asigura o protectie suplimentara fara sa-mi afecteze masuratorile... Editat Octombrie 4, 2015 de flomar60 Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 4, 2015 Partajează Postat Octombrie 4, 2015 Se mai poate folosi si traf separator pt osciloscop, mai ales daca nu poti sa pui pe montajul in care testezi....eu de exemplu nu am traf separator trifazat de 3KW. Oricum recomandarea generala este sa tii osciloscopul impamintat si sa pui pe traf separator montajul de analizat. Link spre comentariu
nickrvl Postat Octombrie 5, 2015 Partajează Postat Octombrie 5, 2015 (editat) Nu este nevoie de traf separator pt osciloscop! Sau explica d-ta de ce este nevoie. Eu am impamantarea la osciloscop in permanenta si un traf separator pt montajul in lucru. De ce in peste 35 ani nu a aparut nicio problema? Sint situatii de lucru diferite printre care ca si exemplu surse de puteri mari care nu prea pot sau mai curind nu sint posibilitati de a le alimenta prin transformator separator....... O situatie, schitata la repezeala, care sugereaza punerea unui montaj la impamintare este urmatoarea: sau un montaj cu trasee greu de urmarit (sau din greseala) legate la potentialul pozitiv etc, atita timp cit exista chiar si o singura posibilitate si nu este o totusi o investitie prea mare separarea osciloscopului scuteste de multe neplaceri. Evident ca si izolarea montajului in sine este o posibilitate si metoda foarte buna mai ales ca protejaza utilizatorul de posibile electrocutari. O confirma si "flomar60" si "sesebe"...... Editat Octombrie 5, 2015 de nickrvl Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 5, 2015 Partajează Postat Octombrie 5, 2015 @costyy86 poti sa iti faci usor un traf separator pentru a alimenta sursa in siguranta Daca ai doua trafuri de la niste surse UPS identice sau aproape identice, le poti lega secundarele in paralel, un primar il bagi in priza iar la celalalt primar conectezi sursa ta in comutatie si ti-ai facut un traf separator de cam 100W putere, nici nu iti trebuie mai mare mai ales pentru teste si masuratori Link spre comentariu
costyy86 Postat Octombrie 11, 2015 Partajează Postat Octombrie 11, 2015 Da, e destul de simplu asa, dar de preferat unsingur traf, si s-ar putea sa-l fi gasit. On topic: @maxente, am vazut ca ai tras din ir2153 600w destul de bine, cu caderi mici de tensiune. Credeti ca s-ar putea trage pana la 1kw cu tranzistori si traf pe masura? Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 17, 2015 Partajează Postat Octombrie 17, 2015 Daca pui mosfeti mai puternici trebuie avuta in vedere capacitatea mare din portile lor, iar asta inseamna comanda ferma cu drivere, cea ce inseamna o schema mai complicata, ca trebuie si driverele alea alimentate Eu, pentru puteri mai mari de 1kw, fac sursa cealalta cu SG+IR cu alimentare separata pentru comanda mosfetilor Lasa schema asta asa pentru puteri pana in 700w si faci alta pentru puteri mai mari cum am zis mai sus Link spre comentariu
costyy86 Postat Octombrie 17, 2015 Partajează Postat Octombrie 17, 2015 Am inteles. Mosfeti trebuie sa imi vina ceva buni,intradevar au Ciss cam mare 2400pf, dar au 650v/20.7A si RDS-on de numai 0.19 Ohmi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum