FlorinHiT Postat August 1, 2012 Autor Partajează Postat August 1, 2012 Multumesc pentru raspunsuri.Am incercat sa cobor cu C4 sub 1nF (600,400,300pf) dar degeaba ca nu reusesc sa amorsez motoarele pe o turatie putin mai mica ,macar un 5% daca reuseam era aproape perfect. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 Cred ca @radusa a pus punctul pe i;turatia motorului este prea mare;reducand turatia de la 12000rpm,la care motorul are 45W,la 2000-3000rpm,puterea scade foarte mult.Motorul nu e conceput probabil sa lucreze la aceste turatii.Orice regulator vei folosi,problema va ramane.Ai doua variante,sa schimbi motorul,cu unul de turatie mai mica,asa cum ai mai fost sfatuit,sau sa folosesti un reductor,pt a reduce turatia dar a pastra puterea.E mai simplu totusi sa cauti alt motor...un reductor complica constructia si scade randamentul.Ca parere personala,iti pierzi timpul cu regulatorul,mai ales cu aceasta varianta.Rezolva problema motorului,abia dupa aceea gandeste-te la regulator. Link spre comentariu
radusa Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 Sau, daca am intales bine ca acest motor este folosit la o barca de navomodelism, se mai poate incerca folosirea unei elice mult mai mici, pt a merge cu motorul la viteze mai mari. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 PWM-ul cu 555 merge la un factor de umplere de la 10% la 90%. Link spre comentariu
Dr.L Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 Merge de la (aproape?) 0 la semnificativ peste 90%. Vazut pe osciloscop Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 Manualul indica 10-90 pt functionarea la parametri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum