Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Regulator motorase

FlorinHiT

Postări Recomandate

Multumesc pentru raspunsuri.Am incercat sa cobor cu C4 sub 1nF (600,400,300pf) dar degeaba ca nu reusesc sa amorsez motoarele pe o turatie putin mai mica ,macar un 5% daca reuseam era aproape perfect.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• FlorinHiT

13

• radusa

4

• asyx

1

• puriu

1

Top autori în acest subiect

Vizitator pisica matache

Cred ca @radusa a pus punctul pe i;turatia motorului este prea mare;reducand turatia de la 12000rpm,la care motorul are 45W,la 2000-3000rpm,puterea scade foarte mult.Motorul nu e conceput probabil sa lucreze la aceste turatii.Orice regulator vei folosi,problema va ramane.Ai doua variante,sa schimbi motorul,cu unul de turatie mai mica,asa cum ai mai fost sfatuit,sau sa folosesti un reductor,pt a reduce turatia dar a pastra puterea.E mai simplu totusi sa cauti alt motor...un reductor complica constructia si scade randamentul.Ca parere personala,iti pierzi timpul cu regulatorul,mai ales cu aceasta varianta.Rezolva problema motorului,abia dupa aceea gandeste-te la regulator.

Link spre comentariu

Sau, daca am intales bine ca acest motor este folosit la o barca de navomodelism, se mai poate incerca folosirea unei elice mult mai mici, pt a merge cu motorul la viteze mai mari.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări