Vizitator Bogdan3l89 Postat Iulie 28, 2012 Partajează Postat Iulie 28, 2012 Salut !! Am realizat un brat robotic , ale carui articulatii sunt actionate de niste servomotoare . Problema este ca nu au suficient cuplu pentru a ridica obiecte. Abia daca se poate sustine bratul insusi si plus de asta vibreaza destul de tare. Tin sa mentionez ca subansamblele mobile (actionate de servomotoare) sunt conectate direct de fulia prinsa de axul servomotorului. Aveti idee cum as putea creste cuplul acestor servomotoare? O idee ar fi sa cresc curentul sursei de alimentare. Mi-e teama insa sa nu le prajesc. Voi ce parere aveti ??? Va multumesc !! P.S. Servomotoarele apartin celor de la Parallax...aveti mai jos un link pentru a le vedea: http://www.parallax.com/StoreSearchResu ... dard+servo Link spre comentariu
manolo Postat Iulie 30, 2012 Partajează Postat Iulie 30, 2012 O poza cu bratul ar fi indicata,exista servomotoare cu angrenaje metalice si de 30kg,binenteles si pretul este mai mare.Nu le alimenta peste 6V se pot arde. Link spre comentariu
one Postat August 9, 2012 Partajează Postat August 9, 2012 Exista servomotoare puternice dar costa. In general au angrenaje metalice si sunt digitale, aceasta iti reduce vibratiile.O solutie ar fi sa iti construiesti singur servomotoarele... Link spre comentariu
Vizitator AndreiV Postat August 25, 2012 Partajează Postat August 25, 2012 Nu iti recomand sa cresti tensiunea. Eu am incercat si nu a iesit deloc frumos. Am pus la 8V (2 baterii li-Ion fara regulator) si scoate un zgomot ingrozitor si pe langa asta nu mai are deloc precizie. Am facut un loop cu arduino si de fiecare data unghiurile se modificau. Cea mai simpla metoda ar fi sa improvizezi un angrenaj. Atasezi o roata dintata la servo si una la brat si poti obtine usor un raport de 2:1, dar asta ar micsora unghiu. Sau ai putea sa dublezi fiecare servo si le legi in paralel. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum