tranc3d Postat Mai 16, 2006 Partajează Postat Mai 16, 2006 Buna! Mi-am facut un filtru activ cu NE5532 si problema mi se pare ca e la alimentare pentru ca montajul merge PERFECT alimentat de la o sursa de calculator (+/-12V) dar cand il alimentez de la un transformator cu 2 infasurari si priza mediana (stabilizat la +/-12Vsi filtraj de 2x2200uF) nu mai merge, adica apar tot felul de sunete dubioase si se incalzesc putin integratele. Si am mai incercat sa il alimentez de la un transf cu o singura infasurare trecuta printr-un dublor ca sa imi scoata 2 tensiuni si apoi stabilizata tot asa la +/-12V si aceeasi conzi de 2200uF cu aceleasi urmari nedorite. Care sa fie motivul? Condensatorii defecti? trebuie sa incerc si cu altii dar asta dupa cateva zile... Toate aceste 3 surse cu care am incercat la masuratoare dadeau perfect: +/-12V dar montajul mergea doar cu sursa de calculator. Multumesc anticipat! Link spre comentariu
Nemesis Postat Mai 16, 2006 Partajează Postat Mai 16, 2006 Ai pus ceva conzi de 100-470nF (ceramici de ex) pe alimentarile montajului cat mai aproape de integrat ? Daca nu incearca sa pui , eu asa am pus si alimentez de la un traf cu priza mediana si nu se aude nici musca :drinkers: ; si nu am NE5532 ci TL072 (NE5532 se zice ca ar fi si mai bun in ceea ce priveste zgomotul). Ar mai putea fi ceva , locurile de pe cablaj unde vin puse +/-/masa erau aceleasi in toate cele 3 cazuri descrise ca poate apareau ceva cuplaje parazite prin masa ? Link spre comentariu
tranc3d Postat Mai 16, 2006 Autor Partajează Postat Mai 16, 2006 Salut Nemesis, nu am acei conzi aproape de integrat. O sa incerc. Ar mai putea fi ceva , locurile de pe cablaj unde vin puse +/-/masa erau aceleasi in toate cele 3 cazuri descrise ca poate apareau ceva cuplaje parazite prin masa ? Locul unde vin +/-/masa a fost acelasi in toate cele 3 cazuri. Link spre comentariu
Nemesis Postat Mai 16, 2006 Partajează Postat Mai 16, 2006 Daca poti, fa cate o poza fata/spate si la filtru si la alimentator. Asta in cazul in care nu s-a rezolvat deja problema. Link spre comentariu
tranc3d Postat Mai 21, 2006 Autor Partajează Postat Mai 21, 2006 Am pus 2 conzi pe + si pe minus de cate 1uF si acum filtrul merge perfect! Multumesc Nemesis. Numai bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum