Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv lcd myria 20735 sasiu vestel 17mb24

Telu_1954

Postări Recomandate

pai si de unde setez tipul display-ului???sau cum verific daca este setat bine?? multumesc!

din cele spuse de dvs mai logic imi pare sa fie displayul dus, ca nu-mi inchipui cum e posibil sa aiba acelasi defect identic pentru ambele placi de baza.

Editat de elektronu85
Link spre comentariu

Ati schimbat tot, dar deTCON nu v-ati atins.In loc sa dati 200 de lei (cam asta este pretul pt. mainboard ) ar fi trebuit vazut TCON-ul, facute ceva masuratori si eventual inlocuit (cam la 100~120 de lei).Si tot nu ne-ati spus ce display si TCON aveti.Vedeti din datasheet-ul display-ului, care este tensiunea de alimentare 5 sau 12 V, este posibil ca la noua placa sa nu fie cea corespunzatoare.Sau vedeti comparativ cu vechea placa, pozitia bobinelor serie pt. 5 sau 12V, sa fie aceeasi.

Aveti aici si dump-ul pt exact modelul de tv care il aveti.Succes!

MYRIA_MY_20735_CH.17MB24-1.zip

Editat de ANDRASONI LUCIAN
Link spre comentariu

Si eu de aceea am intrebat ca sunt 99% ca defectul e de T-CON.

Pai nu? Fara masuratori, schimbam placi.Probabil ca TCON-ul este sub tabla, de aceea nu am aflat cum "il cheama" .

Link spre comentariu

Da, nu mi-am dat seama ca ar trebui sa mai aiba ceva, am tot auzit denumirea asta de T-CON, dar sa nu radeti prea tare de mine cand spun ca nu stiu ce inseamna T-CON, nu am foarte mare experienta in depanarea televizoarelor si nici nu mi-am putut inchipui ca mai exista o alta placa in afara de acestea doua, credeam ca e ca display-urile de laptop. Acestea fiind spuse o sa purced la "dezbracat" complet televizorul sa ma edific si eu. Deocamdata va multumesc pentru sugestii, cat si pentru dump.

Link spre comentariu

Am dezvelit display-ul cu totul. Display-ul este AU Optronics A201SN02 V.5 alimentat la 5V c.c.iar pe placa (banuiesc ca asta e T-CON-ul) scrie A201SN02 V5 CTRL BD iar dedesubt 05A36-1B.

Ati schimbat tot, dar deTCON nu v-ati atins.In loc sa dati 200 de lei (cam asta este pretul pt. mainboard ) ar fi trebuit vazut TCON-ul, facute ceva masuratori si eventual inlocuit (cam la 100~120 de lei).Si tot nu ne-ati spus ce display si TCON aveti.Vedeti din datasheet-ul display-ului, care este tensiunea de alimentare 5 sau 12 V, este posibil ca la noua placa sa nu fie cea corespunzatoare.Sau vedeti comparativ cu vechea placa, pozitia bobinelor serie pt. 5 sau 12V, sa fie aceeasi.

Aveti aici si dump-ul pt exact modelul de tv care il aveti.Succes!

Daca tensiunea de alimentare a display-ului este de 5V, cum verific daca tensiune de alimentare este corespunzatoare pe placa?? Spuneati ceva de bobinele serie pt 5V sau 12V, cum le identific si cum modific pozitia lor in caz ca este gresita???

Ce alte masuratori ar trebui sa fac ca sa verific daca este bun T-CON-ul?? Cum se poate inlocui?? Pentru ca eu din ce vad platbandele care duc semnalele la display sunt sudate pe placa, se pot desface??

N-am rupt platbanda dintre MB si T-CON. :)

Editat de elektronu85
Link spre comentariu

Da, nu mi-am dat seama ca ar trebui sa mai aiba ceva, am tot auzit denumirea asta de T-CON, dar sa nu radeti prea tare de mine cand spun ca nu stiu ce inseamna T-CON, nu am foarte mare experienta in depanarea televizoarelor si nici nu mi-am putut inchipui ca mai exista o alta placa in afara de acestea doua, credeam ca e ca display-urile de laptop. Acestea fiind spuse o sa purced la "dezbracat" complet televizorul sa ma edific si eu. Deocamdata va multumesc pentru sugestii, cat si pentru dump.

Dupa cum puneti problema, fara suparare, dar cred ca sunteti depasit de situatie, va recomand un service, riscati sa-l defectati mai rau.Daca nu stiti ce este TCON-ul..., cum sa trecem la "alte fineturi"?

Link spre comentariu

Nu m-am suparat, la prima vedere recunosc ca si eu m-am simtit depasit de situatie, insa vreau sa inteleg si vreau sa invat, nu a avut cine sa ma indrume in directia asta si nici in facultate n-am invatat prea multe in directia asta. Cat despre service, acesta e ca si inexistent in locatia mea, si chiar si in Suceava slabe sanse sa gasesc un tehnician bun pentru asa ceva, majoritatea "ciobanesc" monitoarele si televizoarele si ti-l da mai defect decat l-ai lasat sau in cel mai bun caz, schimba placi cu nemiluita si dai bani cat pe unul nou.

Asa ca eu mi-am facut ambitie sa incerc sa fac televizorul functional si cu putin ajutor din partea dvoastra, poate o sa reusesc pana la urma. Cred ca fiecare dintre noi s-a aflat la inceput de drum la un moment dat. Acum de exemplu studiez schemele si datasheeturile urmaresc fiecare pin unde se duce si incerc sa inteleg la ce bobine v-ati referit, am identificat pinii de alimentare ai display-ului de pe placa de baza si incerc sa urmaresc traseele si componentele sa vad cu ce tensiune se alimenteaza si ce pot face mai departe.

Link spre comentariu

OK, am inteles.Ca sa simplificati treaba, puteti masura tensiunea de alimentare panel ,pe placa TCON, de regula pe ultimii pini din dreapta ai conectorului care merge pe TCON sau pe siguranta smd de pe aceasta placa ,in general este notata "F(x)".Daca este 5V.si datasheet-ul.panelului "spune" 5V,atunci e OK.Verificati siguranta, daca este intrerupta, verificati rezistenta fata de masa  a circuitului sigurantei si daca este redusa incercati sa identifificati cam de unde vine problema (cond smd,dioda smd etc...), dar asta e mai dificil,daca nu gasiti nimic evident, inlocuiti siguranta si...vedeti rezultatul, daca e negativ, v-ar trebui un alt TCON, macar de proba.Asta este la modul foarte general si simplist. Atentie la cum manevrati panglicile si conectorii.Succes!

Link spre comentariu

Ce CIuri ai pe T-CON?Poti pune o poza clara cu el?

Circuitele intelgrate sunt: AUO-002 0717 A042; DS90C383BMT; AAT1164 si AS43-G.

Poze aici :

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

OK, am inteles.Ca sa simplificati treaba, puteti masura tensiunea de alimentare panel ,pe placa TCON, de regula pe ultimii pini din dreapta ai conectorului care merge pe TCON sau pe siguranta smd de pe aceasta placa ,in general este notata "F(x)".Daca este 5V.si datasheet-ul.panelului "spune" 5V,atunci e OK.Verificati siguranta, daca este intrerupta, verificati rezistenta fata de masa  a circuitului sigurantei si daca este redusa incercati sa identifificati cam de unde vine problema (cond smd,dioda smd etc...), dar asta e mai dificil,daca nu gasiti nimic evident, inlocuiti siguranta si...vedeti rezultatul, daca e negativ, v-ar trebui un alt TCON, macar de proba.Asta este la modul foarte general si simplist. Atentie la cum manevrati panglicile si conectorii.Succes!

Am verificat circuitul de alimentare pentru T-CON de pe placa de baza, am confruntat schema cu piesele de pe placa, si pare sa se alimenteze cu 5V c.c. Pentru mai multa siguranta o sa fac si masuratori pe acei pini care intradevar sunt in numar de 4 pozitionati in extrema dreapta pe conector. O sa fac si verificarile de care spuneti si revin cu rezultate.

In cazul in care inlocuiesc T-CON-ul cum desfac acele panglici care se duc in display??

Multumesc mult pentru raspunsurile prompte si rapide.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări