Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv lcd myria 20735 sasiu vestel 17mb24

Telu_1954

Postări Recomandate

desigur inainte , stralucirea si contrastul inclusiv imaginea erau normale, defectul s-a produs in timp ce tv. functiona , imaginea a devenit negativa , stralucirea si contrastul s-au micsorat mult.tensiunile pe placa de baza sunt bune 1,8v / 3,3v/5v/ 8v/12v.ce s-a defectat nu-mi dau seama.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Buna dimineata!

Am si eu un televizor Myria cu sasiu VESTEL 17MB24-1 si sursa de alimentare LIEN CHANG AIVP-0026. Am schemele la ele, la inceput am crezut ca e defect doar din sursa, am gasit conzii umflati pe filtrajul din secundarul chopperului, am schimbat toti condensatorii din bara de 12V si de 5V, am schimbat si 4 condensatori umflati de pe sasiu (cei la 35V) si defectul persista. Tensiunile sunt bune, am masura 5V, 12V, 1,8V si 33V si par in regula.doar la 12V mi s-a parut cam mare cu sursa in gol am cam 12,5V.

Defectul arata cam asa:

Posted Image

Pe scurt imaginea este in negativ si cu albul suprasaturat, ca si cum setarea de luminozitate ar fi la maxim. Banuiesc ca lampile CCFL sunt in regula, de luminat lumineaza toate. Eventual daca imi puteti spune cum pot verifica tensiunea in secundarele trafo din invertor, pentru ca eu am vrut sa masor direct cu voltmetrul si nu pot, imediat cum ating unul din pinii trafo se sting CCFL-urile(intra sursa in protectie probabil).

Mentionez ca nu am foarte mare experienta in depanarea TV-urilor, initial am vrut sa schimb placa VESTEL cu totul ca vad ca se gasesc la pret rezonabil, totusi parca mi-as face o ambitie sa incerc sa repar placa existenta daca se poate, macar in scop didactic daca nu de altceva.

Sunt deschis la orice sfat. Va multumesc!

Editat de elektronu85
Link spre comentariu

Pai in cazul asta nu ma ajutati va rog cu un dump bun?? Intreb pentru ca din ce am mai cautat eu pe forum pe unde s-au mai postat in trecut dump-uri pentru sasiul asta au cam expirat link-urile. Va multumesc anticipat! Eventual daca se poate si cateva instructiuni de programare ar fi minunat, am PICKit 2 dar n-am mai programat niciodata un dump pt TV.

In meniul de service habar nu am cum sa intru.... :(

Din poza nu se vede foarte clar pentru ca este luminozitatea mare si nu se observa, insa in realitate se vede imaginea exact ca pe filmele developate din aparatele foto cu film.

Editat de elektronu85
Link spre comentariu

Buna seara! Am incercat astazi primul dump, am rescris memoria cu dumpul de la dl Dan si nu mai am imagine deloc, ecranul este alb complet. Sunetul se aude foarte bine, insa displayul nu afiseaza nimic, nici macar meniul sau selectarea intrarilor, nimic, nimc e alb complet si se vede baleiajul de jos in sus. O sa mai incerc maine cu dumpurile de la dl Iordache. Precizez ca programarea am facut-o cu programatorul de memorii de la Adelaida AD-MEM01 iar softul folosit este Pony-Prog v 1.17h, dumpul s-a scris cu succes si fara erori in memorie. Cu varianta 2.05BETA nu voia sa-mi scrie dumpul in memorie, dadea o eroare (-9). O sa mai incerc maine celelate dumpuri, e mai greu ca nu am calculator cu seriala acasa si trebuie sa merg la parintii mei sa scriu acolo memoria. Va multumesc oricum!

Oare ce inseamna acum ecranul alb complet?? Sa fie CI MST507A-M-LF dus???

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna seara!

Am rescris memoria cu dumpurile oferite, in primul caz cu dumpul LCD 17MB24-1 50974 6212944 nu am imagine deloc, doar sunet, ecranul ramane alb complet, iar in cel de-al doilea caz cu dumpul 17MB24-1 (OK) nici macar nu misca televizorul deloc, nu raspunde la comenzi deloc, nici nu se deschide macar, nici din TC nici din butoane. Pana la urma am achizitionat o alta placa de baza recuperata din dezmembrari dar care vanzatorul mi-a zis ca a fost verificata si este buna.

Am schimbat placa de baza si defectul persista. Mai exact defectul se manifesta prin suprasaturatie luminozitate. Cu reglajele din meniu date pe STANDARD, in meniul televizorului apare luminozitatea undeva la 80 din 100, daca trec pe manual si miscorez luminozitatea pana spre 10-15 imaginea incepe sa se aproprie de una normala.Deci daca e sa o luam logic, acelasi "defect" pe ambele placi nu prea are logica, mai ales ca nu cred ca s-a facut de ras omul care mi-a vandut placa sa-mi trimita una defecta si oricum putin probabil sa fi fost acelasi defect daca era sa fie in placa de baza.

Avand in vedere cele de mai sus am reluat masuratorile la tensiune si am constatat pe pinul 1 la conectorul CN201 de pe placa sursei o tensiune mica cam de 80 mV, restul tensiunilor sunt bune atat pe placa de baza cat si in sursa. Studiind schemele am inteles ca acel semnal de pe pinul 1 este un semnal PWM care vine de la pinul 21 al IC500 MST517A-M care regleaza intesitatea luminozitatii(BACKLIGHT). Urmarind semnalul in scheme si pe placi s-ar parea ca acest semnal BL ajunge in sursa la pinul 13 al U303 BIT3193 care la randul lui comanda cele patru MOS-FET-uri P/N tip AO4606 ce comanda transformatoarele ridicatoare de tensiune din invertor.

Avand in vedere cele prezentate cat si faptul ca defectele majore au fost pe bara de 12V si de 5V din sursa, este posibil sa fie defect integratul BIT3193 si/sau acele tranzistoare AO4606??? Va rog frumos o parere sau un sfat ceva ca deja nu stiu ce sa-i mai fac.

Va multumesc!

LE Am refacut lipiturile la componentele mai sus mentionate cu speranta ca este doar o lipitura rece insa nu a fost asta, defectul persista.

Am observat o chestie ciudata, daca incerc sa scad luminozitatea si contrastul din meniu, TV trece in stand-by ca i cum sursa ar intra in protectie si cred ca asta si face de fapt.

Lamuriti-mi si mie va rog fenomenul ca eu nu inteleg de ce se intampla asta, doar daca nu are legatura cu acel IC si daca acel IC nu este stricat cumva. M-am uitat la magazine online vad ca nu sunt scumpe, ma costa mai mult transportul decat valoarea lor(9 lei un IC + 4 MOS-uri).

Editat de elektronu85
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări