Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme kit tb6560 de pe ebay

Vizitator maddoxcbr

Postări Recomandate

Vizitator maddoxcbr

am achizitionat aceasta placa http://www.ebay.co.uk/itm/New-CNC-TB656 ... 43aea41cd5 , am conectat motoarele care sunt niste ASTROSYN 4 V cu 1.6 A, o sursa de 12 v la 2.5 A, am facut setarile la Mach3 asa cum le-am primit si cum am mai gasit pe net tot felul de variante la pin and port si nu reusesc sa fac aceste motoare sa se miste.Motoarele nu sunt montate pe nimic deci nu intampina nici un fel de rezistenta.

tot ce se intampla e ca se aprind cele 5 leduri de pe placa , 3 - cele 3 axe, 1 pentru conectarea la portul paralel si 1 pentru sursa iar motoarele se incalzesc foarte tare.cam asta este rezultatul.

Pt a fi cat mai explicit fiecare motor are 6 fire din care : verde,alb-verde,rosu, alb-rosu, negru si alb.

dupa testele facute cu metoda pusul firelor in scurt am dedus ca verde si alb-verde vin la o bobina , rosu-alb-rosu la alta, iar negru si alb raman in aer.

Are cineva idee ce as mai putea incerca?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• visinica

1

• Drakulya

1

Vizitator maddoxcbr

nici o idee?nu a intampinat nimeni aceste probleme?cum pot sa masor daca ajung impulsurile pana la motor? daca pun aparatul de masura direct pe cupla am tensiune constanta de 12 v

Link spre comentariu
Vizitator maddoxcbr

Asta a fost si primul sfat al lui Drakulya.numai el stie cate si mai cate am incercat.Nu stiu daca are vreo legatura dar am constatat ca pe calculatorul meu am tensiune dw 5V pe toti pinii de la 1 la 16 iar la pe cel de la servici doar pe o parte din aceatia

Link spre comentariu
Vizitator maddoxcbr

azi am testat placa cu alte mpp si am realizat ca "problema" ar fi acestea stau " in tensiune" adica daca nu poti sa invarti axul cu mana ,ca atunci cand pui firele de o bobina in scurt, este normal?

Link spre comentariu
Vizitator maddoxcbr

Multumesc tuturor pentru sfaturi,in sfarsit am gasit rezolvarea .se pare ca marea problema era setarea portului paralel in bios,setarea corecta e ecp nu err cum aveam eu.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator maddoxcbr

Revin cu mici specificatii, toate problemele erau de la windows 7, m-a facut sa pierd 3 sapt si era cat pe ce sa cumpar un calculator sh. pe win xp merge fara probleme.multumesc tuturor

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări