Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cuptorul electric curenteaza

turcu_dan

Postări Recomandate

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• H Robert

8

• Eusebiu Angelescu

3

• turcu_dan

3

• doru3160

2

Vizitator andreimihai3

Faza cu faza s-a depasit, fii mai pe faza :)). Discutam despre impamantari optime. Eu unul m-as baga in cuptorul ala sa vad unde-s pierderile de izolatie. E absurd sa compensezi o eroare de fabricatie, sau un efect al uzurii indelungate prin impamantare. Cand materialele au izolatie insuficienta datorita degradarii, se comporta ca un condensator pe alternativ, ca o rezistenta sunt; consumul e mic, dar totusi exista. N-are rost sa avem economizori de energie care sa salveze pana si energia consumata de stand-by-uri cata vreme pierdem watti din cauza izolatiei. Depinde si de cate fonduri dispui si ce logica ai. Aveam de exemplu o sursa PC care curenta, n-aveam impamantare si cred ca unul din cei doi conzi care faceau masa virtuala avea scapari. N-am stat sa verific sursa, am mers pe logica: daca apare un rateu la filtre, sursa e proasta, la un moment dat or sa cada si altele. La cuptor e la fel, te intrebi daca chiar merita toate eforturile, riscurile. Altfel spus, n-are rost sa investesti in impamantare doar pentru ca un cuptor are scapari pe la un inel de ceramica sau pe unde o mai fi avand. Si in general, nu merita sa investesti mai mult de 15-20% din pretul unui obiect in periferice, intretinere, samd. Asta intra insa in filosofia si sociologia electronicii.

Link spre comentariu

Cum adica nu are rost sa investesti intr-o impamantare? E mai scumpa o viata decat o impamantare? Impamantare este pusa pe post de aparat de protectie si de prevenire a electrocutarii, asta nu inseamna ca trebuie sa astepti pana te electrocutezi la 80% din aparatele electrocasnice pe care le detii ca sa merite investitia, impamantare se face pt protectie prevenire este si impusa de normative, deci eu nu spun ca trebuie o impamantare ci ca este obligatorie!!!

Cuptorul dupa cate spune colegul nu e defect din fabricatie si s-a produs defectul la schimbarea cordonului de alimentare din cauza umana s-a produs defectul.

PS: Nu vreau sa supar pe nimeni dar ultimele mesaje spun acelasi lucru,haideti sa nu umplem topicul aiurea si sa intervenim numai daca este cazul si nu cu mesajul "nu incurcati una cu cealalta" si atat veniti cu argumente nu doar de dragul de a posta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări