Eusebiu Angelescu Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 .........clar ca in acest caz discutam de erori umane de inversare a inpamantarii cu faza ..............cel mai probabil asa este ....dar trebuie musai verificat impamantarea....La montajul lui , "meseriasul" care stie orice incepand de la gletuit pana la inst electrice a inlocuit cablul original al cuptorului cu altul deoarece cel cu care era echipat din fabrica era prea scurt.Cred ca este foarte rau daca nu a tinut cont ca acel cablu original este rezistent la temperaturi inalte....este special pentru asa ceva Link spre comentariu
cristi_ozana Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Sa nu cumparati stecher ceramic ca este o porcarie. Luati un stecher de firma sau unul shuco obisnuit dar sa aveti posibilitatea sa faceti o conexiune cat mai buna. Prizele sau intrerupatoarele ceramice sun turcisme ieftine. Intodeauna cand cumparati un aparat sa fiti atent la contacte in cazul prizelor sa fie cat mai solide.O seara buna si scuze de topic. Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat August 2, 2012 Partajează Postat August 2, 2012 @cristi_ozana, am gasit stecher german, bornele au 5mm fata de ~4 cat au cele obisnuite, si suporta cabluri groase. Am reusit cu el sa dezvirginez o tripla, din aia cu protectie copii...s-a crapat ) Lasand gluma, alea ceramice nu-s toate turcesti.Cablurile le dimensionez la curenti de cel putin 4-5 ori mai mari, au astfel si o rezistenta mecanica si o izolatie mai bune. Sunt curios ce e ala cablu original "scurt"? Daca e pana intr-un metru, probabil ca aparatul sa fie o chinezarie, ei sunt zgarciti la metale. Link spre comentariu
H Robert Postat August 2, 2012 Partajează Postat August 2, 2012 Eu nu am vazut la nici un aparat nici la tv-uri cabluri mai lungi de 1,5m maxim, eu cand am facut instalatia electrica la casa am luat in calcul unde o sa vina puse aparatele si am pus pt fiecare priza. Link spre comentariu
icar Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 ..legare la teava de apa rece. In nici un caz! Tevile de apa rece sunt din plastic si-ti omori...vecinul! Nici teava de calorifer nu e intotdeauna valabila. Daca chiar nu este legatura de nul buna, incearca, atentie, cu un electrician autorizat, sa-ti tragi un fir de nul din cofret. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 ...... sa-ti tragi un fir de nul din cofret.Sunteti sigur ca are nevoie de "nul " si nu de "impamantare"?cred ca trebuie sa definiti foarte clar pentru a nu creea o cionfuzie intre "nul" si "impamantare" ( sau cum spuneau "meseriasii" mai vechi "nul de protectie") Cat priveste celelalte aspecte sezizate de dvs. (...referitoare la legarea impamantarii la anumite " tevi" de apa/termice etc...) aveti perfecta dreptate Toata stima Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 4, 2012 Partajează Postat August 4, 2012 @robert230Cand se branseaza o casa la retea ,de obicei se sapa un sant de catre 'maciucasi' (adica oamenii cu maciuci ,necalificati ) ; sau la pamantare :se sapa un sant de 3m adanc de unul in care se bat 3 tarusi metalici uniti (prin sudura) printr-o planbanda de fier zincat.Popular se numeste nul si pamantare ,in termeni electro nulul e nul de lucru iar pamantarea nul de protectie.Problema poate fi :-legarea inversa a cablului prelungitor (in stecher si/sau la aparat)-aparat defect si neconectarea la pamantare (cablu bifilar /priza defecta sau nerespectarea/gresirea legaturilor originale in aparat)-inducerea unei tensiuni in carcasa iar aceasta sa nu fie legata la masa -ce tip de cuptor e :cu rezistenta / prin inductie?Pt determinarea legarii inverse ,se urmaresc firele :maro -faza (L) ,albastru -nul (N) ,galben/verde -pamantare .Pt determinarea functionari corecte a prizei se verifica cu lampa de control.Acestea sant teste preliminare ,daca cuptorul are control electronic si/sau e cu inductie e bine sa se respecte ordinea legarii (faza la faza ,nulul la nul si pamantarea la pamantare) Link spre comentariu
H Robert Postat August 4, 2012 Partajează Postat August 4, 2012 Domnule TYC cred ca ati vrut sa va referiti la colegul Eusebiu si nu la mine cu mesajul cu impamantarea. Link spre comentariu
icar Postat August 4, 2012 Partajează Postat August 4, 2012 Sunteti sigur ca are nevoie de "nul " si nu de "impamantare"?Corect, voiam sa spun impamintare.Mea culpa. Link spre comentariu
emilberculescu Postat August 4, 2012 Partajează Postat August 4, 2012 NU confundati nulul de lucru cu cel de protectie Iar daca cel de protectie nu are sub 4 ohmi ( utilizare casnica ) nu se numeste nul de protectie ( impamantare popular ). NU folositi metode artificiale de impamantare = nu este de joaca Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 4, 2012 Partajează Postat August 4, 2012 Domnule TYC cred ca ati vrut sa va referiti la colegul Eusebiu si nu la mine cu mesajul cu impamantarea. ...deaia de sapa santuri ... Pana la varsta senectutii mai am ceva zeci de ani ,stiu ce zic .De acord ca toti maciucasi sant 'stie tot' dar nu umblu prin birturi sa-i adun cand am de predat lucrarea .Ce arde ,nu putrezeste! Link spre comentariu
H Robert Postat August 4, 2012 Partajează Postat August 4, 2012 Intradevar dar asta nu inseamna calitate si siguranta etc.... Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat August 4, 2012 Partajează Postat August 4, 2012 Domnule TYC cred ca ati vrut sa va referiti la colegul Eusebiu si nu la mine cu mesajul cu impamantarea. si ce-am scris aiurea? cititi cu atentie raspunsul meu catre dl. [email protected] intervenit doar in a stabilii ca exista o diferenta intre termenul "nul" si termenul "impamantare" (sau nul de protectie!), pentru a nu induce in eroare colegi care n-au avut deaface cu acesti termeni. Tot aici am intart ceea ce bine a spus ...NU se face Impamantare dupa urechi ...prin "legarea" la orice teava din casa Link spre comentariu
H Robert Postat August 4, 2012 Partajează Postat August 4, 2012 Nu avea legatura cu dumneavoastra pana la urma ci cu mine. Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat August 5, 2012 Partajează Postat August 5, 2012 Intr-adevar, nu se poate face impamantare de aiurea. Unii au calorifere de ex care vin prin cine stie ce tzevi, pexale. Legand la calorifer un PC am scapat de curentul galvanic, manevrarea in conditii de siguranta e altceva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum