Luca Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Orce firma a avut capete de serie, sau modele speciale ce a avut ca scop mentinerea brandului la un nivel inalt, Eu sunt de parere ca doar prosti si miliardarii dau banii pe firme (pe etichete), personal aleg cel mai bun report pret-calitate-performanta. Sunt multe firme cu pret-calitate-performanta mult mai bun decat akai.. deci..... bye bye akai... Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Da Ionut, in anii 78-80 eram fan al magnetofoanelor si casetofoanelor Akai, in '80 am cunoscut Revox (B77_MK2), Pioneer (RT 707 si 909), apoi au inceput sa apara in oras si alte marci - Teac, Grundig, Sony, Uher, asa ca ne-am largit orizontul.In 82 am fost la TIB sa vad standul Akai, ulterior am cumparat si un EQ Akai - pt ca era foarte ochios Totusi, chiar daca in vremea aceea foarte multi am incercat amplificatoare Akai (AMU-urile 55-77), in cel mult cateva luni ne-am dat seama ca suna mai putin placut decat alte amplificatoare.Dupa aceea firma s-a stins, fiind cumparata de chinezi si trecand la produse ieftine de consum (TV-uri si amplifuri multicanal), cu numele celebru aplicat pe ele. Link spre comentariu
Vizitator Gnraloo Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Eu am înţeles că autorul subiectului întreabă despre amplifuri comerciale, modelele cele mai reuşite dintr-o perioadă anume, clasică ptr firma Akai. Ori multe dintre cele enumerate mai sus fac parte dintre cele de fiţe astăzi. Personal, apreciez aspectul de epocă şi posibilitatea de îmbunătăţire ale unui amplif (am criteriile mele). Akai nu a folosit decît scheme obişnuite, răspîndite la momentul fabricării amplifurilor.Multumesc, ma bucur ca sunt unele persoane care chiar au inteles ceea ce intrebam eu in topic.Nu sunt fan al niciunei marci, pe mine ma intereseaza doar calitatea sunetului undeva in buget de 100-150 euro second-hand.Am inteles asadar ca amplificatoarele Akai sunt slabute si ar fi bine sa ma orientez catre alte marci (Marantz, Denon, Yamaha, Onkyo), corect?Eu va multumesc oricum pt fiecare parere. Link spre comentariu
Luca Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Nu sunt fan al niciunei marci, pe mine ma intereseaza doar calitatea sunetului undeva in buget de 100-150 euro second-hand.Am inteles asadar ca amplificatoarele Akai sunt slabute si ar fi bine sa ma orientez catre alte marci (Marantz, Denon, Yamaha, Onkyo), corect?In gama aia de pret printre cele mai bune sunt yamaha ax-900 , onkyo a-8670 , denon pma-1060 , Marantz PM-55 in sus.*de Marantz eu unu masi feri pt ca are stk de atac, Greu de gasit in caz de defectare. Link spre comentariu
Vizitator Gnraloo Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Nu sunt fan al niciunei marci, pe mine ma intereseaza doar calitatea sunetului undeva in buget de 100-150 euro second-hand.Am inteles asadar ca amplificatoarele Akai sunt slabute si ar fi bine sa ma orientez catre alte marci (Marantz, Denon, Yamaha, Onkyo), corect?In gama aia de pret printre cele mai bune sunt yamaha ax-900 , onkyo a-8670 , denon pma-1060 , Marantz PM-55 in sus.*de Marantz eu unu masi feri pt ca are stk de atac, Greu de gasit in caz de defectare.Toate modelele astea sar de 150 de euro, chiar si de 200. S-ar incadra Denon 700, 860, Yamaha ax-700, Marantz mai multe modele, Onkyo 8650 (interesant), 8250, diverse modele Kenwood. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Nu recomand de la Onkyo sau Denon decat capetele de serie....restul sunt petarde indiferent de pret ! Link spre comentariu
Luca Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Cred ca totul se rezuma la pretentile omului, Nu isi poate permite toata lume acapuri de serie, sunt destul de bune si modele cu 1 2 trepte mai jos, de ex Onkyo a-8670 sau Denon PMA-980R face fata la orce auditie fara pretentii exagerate, iar din punct de vedere al calitatii si constructiei este aproape lafel ca un capat de serie dar pretul la jumatate, plus de asta capetele de serie nuprea se gasesc pe la noi. Link spre comentariu
lavynyu Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Da denon sunt "petarde" dar petarde care suna bine am avut unul la vanzare recent pma 757 am ramas uimit cum a sunat dupa ce l-am testat vreo 2 zile pe una din perechile mele de boxe care culmea sunt Akai SW157 si altii sustin contarariul eu zic ca de acum inainte cand veniti cu argumente pro si contra despre o marca anume veniti si cu seria exacta care ati testato altfel mi se pare irelevant sa discutam ca marca x este pocnitoare ca marca y este petarda si pentru o serie sau doua anume bagam o marca intreaga in r...t , deja userul care a deschis topicul nu mai are rost sa isi achizitioneze nimic decat capete de serie la o galeata de bani pt. ca restul nu sunt bune , domnule lucaionut mai lasatine ca oricum decat sony mai bine akai ...................... Link spre comentariu
Luca Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Sony ES este cu 1 treapta ca virgula calitatea pieselor si constructie peste Onkyo care si el la randu lui este cu 1 treapta peste Denon. Parere formata din manipularea a mai multor modele de la fiecare firma. Link spre comentariu
Shambala Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 Gnraloo, chiar daca modelele sugerate sar de 150 euro, unele nu sar decat cu foarte putin, adica cu doar 10 sau 20 euro. Iar cu putin noroc sau cu o negociere "la sange", unele nu sar deloc limita impusa.Ideea este ca daca tot iti cumperi un amplificator, macar sa iei unul ceva mai bunisor inca de la inceput. Sau, daca tot e sa iei ceva mai slab, macar sa stii bine despre ce este vorba si sa ai argumente pt o eventuala negociere mai stransa a pretului.In general capetele de serie suna cel mai bine, este si normal, fiecare firma a facut teste si chiar eforturi pt a obtine acest rezultat (pt a nu isi canibaliza propriile produse mai ieftine), dar exista totusi si exceptii.Nu am ascultat personal dar am citit in mai multe locuri despre unele modele ieftine de Denon care suna foarte bine; la fel am avut ocazia sa ascult un mic Onkyo care suna colorat intradevar, dar foarte placut.Sigur, daca aplici criteriile strict legate de putere sau de "dus in blana", toate recomandarile lui Lavynyu sunt corecte si trebuie aplicate.La fel, este posibil ca Am-95 sa sune bine, dar vb. lui Zal, este un model mai rar pe la noi si nu stiu cine il are. Cand eu am recomandat sa eviti akai am fost (si sunt inca) convins ca nu acest model intra in discutie. Ofertele doar sunt accesibile si in general cunoscute tuturor.Iti dai seama ca fiecare si-a exprimat parerea dupa propriile experiente si cunostinte, si in functie de propriile preferinte. Link spre comentariu
zal Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 Nu pricep de ce se tot şterg posturi, atunci cînd au legătură directă cu subiectul? Probabil că dacă erau aberaţii aveau mai mult succes. Mai bine l-aţi lichida pe chinezul ăsta: http://www.elforum.info/memberlist.php?mode=viewprofile&u=68763 Link spre comentariu
hpavictor Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 Este doar parerea ta ...cu siguranta nu exista motive serioase pentru stergerea subiectelor , desi eu stiu ca nu se pot sterge , prin vointa lui Vasile . Ar putea fi o eroare de sistem...? Link spre comentariu
anddy Postat August 24, 2012 Partajează Postat August 24, 2012 Daca tot e vorba de akai, am avut si eu un am-65 care suna ca dracu desi putere avea destula..bas sec, medii prea multe...dar cand am bagat procesorul sh-ge90 s-a schimbat complet treaba.Acum canta fericita tot cu technics-ul dar in alta casa ca m-am reprofilat pe stk Link spre comentariu
Vizitator daniel3nica Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 salut la toata lumea si ,ai ales lui lavynyu, am o intrebare la voi ca santeti mai experimentati ca altii, ce parere aveti despre amplificatoarele teac si mai ales de modelul teac a-919 dc, va rog sa-mi raspundeti si sa ma lamuriti despre aceasta firma ,multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum