Vizitator Gnraloo Postat Iulie 27, 2012 Partajează Postat Iulie 27, 2012 Salutare,Mi-am propus sa imi cumpar un amplificator hi-fi, ceva de prin anii 80-90.Stiu ca Akai facea scule serioase cand era vorba de deck-uri si magnetofoane (din spusele altora). Eu as fi interesat de amplificatoarele Akai (Am-xx) comparativ cu celelalte marci concurente (Yamaha, Onkyo, Kenwood, Pioneer).Am vazut ca pe piata second-hand tin bine la pret si cel putin pe afara arata destul de "sanatoase".Voi ce experiente aveti legate de aceste amplificatoare?Mentionez ca as folosi amplificatorul pentru auditii si muzica de calitate si nu pt chefuri, nunti, botezuri, demonstratii pt prieteni etc.Multumesc! Link spre comentariu
Luca Postat Iulie 28, 2012 Partajează Postat Iulie 28, 2012 Recomand de la Akai de la modelu AM-55 in sus AM-59, AM-65, AM-75 (cu cat este mai sus in serie cu atat este mai bine constuit, mai puternic, si cu piese mai de calitate) Mie mi sa parut ca rivali sai Yamaha, Onkyo, Sony ES sunt cu o clasa peste calitatea pieselor si sunet (in aceasi gama de pret) Am spus AICI cateva pareri leegate de amplificatoarele japoneze Link spre comentariu
zal Postat Iulie 28, 2012 Partajează Postat Iulie 28, 2012 La Akai aş alege modele din gama AM-2800...2950, din perioada clasică, anii 78-80, sau varianta de rezervă, serii din anii 92-95, enumerate mai sus. Link spre comentariu
tudor_x19 Postat Iulie 29, 2012 Partajează Postat Iulie 29, 2012 Am avut modelul AM-2600 cativa ani,a rezistat cu brio chiar si la cateva nunti/botezuri cu cei 2x60w reali.....Dar cand l-am comparat cu un Cambridge A500,a fost batut mar la toate capitolele.L-am si vandut ulterior fara nici un regret.Ajunsese pe post de bibelou in rack........Dar Cambridge-ul sunt convins ca nu ar face fata la regimul de functionare tip botezuri/nunti sali mici,precum legendarul Akai.Seriile superioare mentionate mai sus nu am avut ocazia sa le ascult.Mentionez ca AM2600 este pe tranzistori,nu pe STK-uri. Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 29, 2012 Partajează Postat Iulie 29, 2012 Din punct de vedere al sunetului sunt mult sub alte marci. Cele mai vechi (anii 70) inca mai suna cat de cat (oricum sub altele), dar cele de dupa '80 pot fi descrise sonic prin doar doua cuvinte - niste mizerii. In aceeasi clasa de sunet mizerabil intra unele serii de Sony si Pioneer cu surse in comutatie (tot anii 81-85). Acum daca este de unde alege, mai indicata ar fi o alta alegere. Link spre comentariu
lavynyu Postat Iulie 30, 2012 Partajează Postat Iulie 30, 2012 Sigur toate amp. suna "ca pasta" din anii 80 ca de obicei pareri pro si contra , mai in gluma sau mai in serios apogeul amplificatoarelor a fost in anii 80 urmand ca in anii 90 sa se inceapa (incet cei drept dar sigur) compactizarea amp. si cu ea inceperea de economisire a materialelor si pieselor de calitate mai departe stiti si voi ce a aparut dupa anii 2000 ( sistem GENIUS 5.1 ) parerea mea este ca Sony intradevar inafara de serie ES care nici ea nu este cea mai stralucita este cam subtire personal nu o agreez deloc , tot respectul pt. Sony de ex. pt. minunatele minidiscuri (aviz cunoscatorilor) , Pioneer nu suna chiar atat de prost cum sustin unii dar trebuie sa ma repet din nou depinde de ce serii discutam sau produs multe serii si toate marcile consacrate (ma refer la amp. asiatice si nunumai ) au amp. bune sau mai putin bune , oricum cand vb. de Pioneer discutam de calitatea componentelor aici nu poate nimeni sa zica nimic ca nu sunt de calitate sau ca nu implementat tot felul de prostii cat despre sunet este discutabil , intradevar sunt marci japoneze de amp. care suna mult mai bine decat Pioneer dar ce folos ca nu apuci sa te bucuri de sunetul acestora ca se defecteaza datorita componentelor de slaba calitate ( aici ma refer la potentiometre , selectoare , comutatoare , diferite subdimensionari ale componentelor etc.) eu prefer varianta calitativa a amp. prima data si apoi ma gandesc si la sunet , ca sa revin la topic Akai este destul de OK atata timp cat reusesti sa achizitionezi seriile mentionate deja de restul userilor mai sus , mai sunt si altele reusite dar numai in poze ca la noi nu a ajuns asa ceva .........Cateva lucruri care le recomand la achizitionarea unui amp. bun :-amp. sa suporte impedanta 4-8 ohmi ( in caz ca schimbi diferite boxe cu impedante diferite)-radiatorul etajului final sa fie baban -etajul final pe stk clar sa fie exclus din ecuatie daca se arde greu cu reparatu - sursa de alimentare in comutatie sub nici o forma (daca se defecteaza este cam nasol)-etaj final cu tranzistoare de 150 de wati si sa fie cel original -atentie la protectie relee cat mai multe cu atat mai bine sau releele mari care sunt doua in unul acuma depinde si de constructie in orice caz releul sa fie prezent -pt. mine ar conta si adaptor in spate la semnal (selectorul poate fi exclus in caz de defectare ) sunt multe modele asa si asa este cel mai bine iti spun din propria experienta -selectorul sa fie analogic nu digital pe cat se poate pt. ca cele digitalizate se cam defecteaza in timp-comutatori mecanici (sunt mai fiabili)-traful sa fie cat mai baban si de preferinta incapsulat Link spre comentariu
lavynyu Postat Iulie 30, 2012 Partajează Postat Iulie 30, 2012 A era sa uit , pt. shambala poate ne spui si ne minunezi si pe noi care este marca de amp. preferata se dvs. sau macar ce amp. va placut cel mai mult cum suna sau cum este construit asta daca nu sunt indiscret !!!!!!!!!! Sunt chiar curios ! Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Dintre cele mai noi - Thrax Dintre trancutele de 2-300 euro - Luxman L-4xx; Kenwood (nu mai stiu codul); Revox B750 /MK2; unele Rotel-uri (nu mai stiu codul ) si multe altele.O alta categorie la care sunt multe sanse sa sune bine sunt amplificatoarele finale (doar etajul final) - Nad, Onkyo, Harman Kardon, etc.O alta varianta pot fi unele realizari DIY, atat cu lampi cat si cu tz. Din pacate foarte putine se inscriu (sau se pot inscrie) in suma de mai sus. Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Intai trebuie facuta delimitarea intre Tare si Bine. Nu orice suna tare suna si bine, nicidecum. Criteriile enumerate mai sus de Lavynyu pt "un amplificator de calitate" pot fi regasite in multe amplifuri pro, care suna mizerabil (din pdv. al muzicalitatii). In mod gresit, se vehiculeaza ideea ca pt a suna bine un amplificator trebuie sa aiba schema simetrica, condensatori de filtraj cat mai mari si transformator de alimentare supradimensionat, eventual si un radiator de 3-4kg. Ei bine, nu este asa. Unele sunt intradevar elemente ajutatoare, dar de fapt nu au nici o legatura cu muzicalitatea unui amplificator. Ar trebui stiut ca exista amplificatoare BUNE si cu schema simetrica si cu schema asimetrica, si cu mos-uri si cu bipolari, si cu parametri [pe hartie] impresionanti si altele, dimpotriva, cu parametri aproape deceptionanti. De fapt, este aproape irelevant, daca nu sunt cunoscute conditiile de masurare sau toti parametrii. Si nu ii da nimeni pe toti. Un exemplu "ilustru" - Vincent. Constructie dual mono, totul supradimensionat si impresionant ca aspect. Din pacate, in ciuda senzatiei de putere (determinata de alimentarea generoasa si SOA-ul mare al finalilor) suna dur si sec, lipsit de orice urma de caldura sau muzicalitate. Lavynyu, nu te supara, am trecut si eu prin etapa in care esti tu acum. In foarte scurt timp (daca nu ne fac domnii politicieni vreo imensa magarie) ai sa ajungi sa imi dai dreptate. Fa o plimbare prin Bucuresti pe la 1-2 showroomuri si asculta muzica - acolo. O sa ai un mic soc, iti garantez. Dupa aceea vor dispare toate "criteriile" si "referintele" anterioare, si vei trece la altele noi. Chiar si 1,5-2,5W de foarte buna calitate vor deveni mult mai valorosi decat cei "minim 150W" de azi. Cu incinte adecvate, o camera se poate umple de muzica si la acea putere "minuscula". Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Pentru iubitorii de Akai recomand doar acest model : http://www.hifi-wiki.de/index.php/Akai_AM-95 si schema : http://elektrotanya.com/akai_am75_am95. ... nload.html Pentru iubitorii de muzica recomand ceea ce a specificat mai sus Shambala . Link spre comentariu
zal Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Eu am înţeles că autorul subiectului întreabă despre amplifuri comerciale, modelele cele mai reuşite dintr-o perioadă anume, clasică ptr firma Akai. Ori multe dintre cele enumerate mai sus fac parte dintre cele de fiţe astăzi. Personal, apreciez aspectul de epocă şi posibilitatea de îmbunătăţire ale unui amplif (am criteriile mele). Akai nu a folosit decît scheme obişnuite, răspîndite la momentul fabricării amplifurilor. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Da , da . Daca facem un referendum pentru stabilirea faptului ca lumina este neagra si intunericul este stralucitor ...vei descoperi ca ca de obicei ca iar nu ai dreptate !Akai AM95 este un amplificator adevarat . Are o schema foarte avangardista pentru vremurile alea , a fost ultima zvacnire inainte de disparitie . Link spre comentariu
lavynyu Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Tocmai asta ii idee acele "elemente ajutatoare" pt. mine conteaza la amp. vintage , nu ma intereseaza proiectele "home made" sau pro asta este alta poveste cat despre gama pro cu conzi cat casa si goi pe interior si trafuri toroidale care baraie si zgomot de fond cat incape in boxe lasatio balta , amp. pro adevarate sunt scumpe si se folosesc in alte scopuri , sunetele produse de amp. fabricate dupa anii 2000 sunt digitalizate , artificiale este doar o pacaleala si nu reprezinta realitatea auditiva , ma rog este opinia mea fiecare cu preferintele lui ! Domnule Gnraloo daca va place marca Akai nu mai stati pe ganduri cumparati unul din seriile prezentate mai sus si nu uita de criteriile de alegere sugerate de mine , domnule shambala marcile de amp. care va plac sunt intradevar de renume insa sunt destul de rare , eu personal am avut de la rotel cateva (nu mai stiu seriile ) nu ma inpresionat cu nimic , despre nad ce sa zic carcase goale pe dinauntru cu preturi exagerate cam asta a ajuns pe la noi este o marca serioasa oricum dar nu ma impresioneaza cu nimic deoarece pina in prezent am avut de la nad doar jucarii nimic special celelalte marci sincer nu le-am avut pe mana ca sa pot sa argumentez in orice caz amp. europene sunt altceva , amp. asiatice sunt cele agreate de mine ................. Link spre comentariu
Luca Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Eu cred AKAI este o firma apreciata doar de necunoscatori, inainte de revolutie era una din putinele firme japonezee aparuta pe la noi, dupa revolutie toti romani si-au tras Technics, Tin minte si acum cand tata in 1996 a cumparat un receiver technics sa-gx180 (Un gunoi adevarat), Era mandru de el pana peste cap.... Are 4 x 60w , ventilator de racire o poti folosi la putere maxima cat vrei fara sa se arda... in ea are numai piese de calitate, ca este technics tata, chiar si azi prin targuri toata lumea cauta technics. Link spre comentariu
ex.escu Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Akai a avut o gama de amplificatoare destul de mare incepand de la AMU-02 (un amplificator de "control" ieftin cu un preamplificator destul de bun(TA7136 cu final in clasa A)),care s-a gasit la noi ,cele mentionate de Dvs.si terminand cu A&D DA-A9500 si DA-P9500,serii de varf care au costat sume fabuloase. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum