Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PWM cu PIC exista?

cusnir

Postări Recomandate

• Răspunsuri 150
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aureliu67

36

• cusnir

32

• Stefan

18

• Vlad Mihai

16

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dimpotriva... Erau mosfeti de 50 A. Problema nu sunt mosfetii ci se pare ca nu se inchid si nu se deschid complet si din aceasta cauza se incalzesc.

Aha, deci cusnir si aureliu67 sunt o singura persoana.Da' tot n-ar strica sa vedem o schema a partii comandate de drtiver.

pai este schema de la inceput, cu PIC in pagina a 3-a (poza cu simularea) care nu contine nici un tranzistor. Intrarea in poarta mosfetului avea o rezistenta de 330 om
Link spre comentariu

pai este schema de la inceput, cu PIC in pagina a 3-a (poza cu simularea) care nu contine nici un tranzistor. Intrarea in poarta mosfetului avea o rezistenta de 330 om

Nu-s convins ca poti comanda driverul/semipuntea asta noua (IR2111) direct din PIC. La pagina 3 din data sheet sunt date Vih/Vil in functie de tensiunea de alimentare. Par cam mari. Da' ma rog, daca tot il ai, fa un test.
Link spre comentariu

Pai am scris mai sus ca am incercat-o deja .Prima data cu tranzistori obisnuiti si a doua data cu tranzistori de frecventa inalta. Tot nu e ok si se ard mosfetii, plus ca un tranzistor se infierbanta.Sau vreti sa spuneti ca ar trebui sa pun acest totem poles sa il montez inaintea driverului?Mentionez ca frecventa de lucru este 42,8 kzcum ar trebui sa comand acest driver ?Adica ce montaj ar trebui sa existe intre PIC si circuitul IR2111?

Link spre comentariu

Salut,Schema de la pag 6 are 2 probleme:1) Tranzistorul este specificat la tensiune de comanda de 10V. Procesorul ii da numai 5V. Ca rezultat, tranzistorul nu intra complet in conductie, disipa putere mare si o ia in freza.2)Nu are ce cauta rez de 3K in serie cu poarta. Impreuna cu capacitatea poarta-sursa, rez de 3K formeaza un filtru trece jos cu frecv de taiere de vreo 14KHz, care mediaza PWMul si se ajunge la o situatie si mai dezastruoasa. Tensiunea de poarta e chiar mai mica de 5V si tranzistorul se arde ptr ca in realitate nu merge in comutatie.Solutii:Scoate rez de 3K si inlocuieste-o cu cel mult 10 Ohmi.Foloseste tranzistoare a caror Rds_on este specificata la 5V sau mai putin. In felul asta nu iti trebuie driver.Daca vrei musai sa folosesti tranz P80NF55-08, atunci trebuie driver de MOS de tip Low Side, dar trebuie sa ii pui si o sursa de 10-12V din care sa ia curent. Daca alimentezi tot la 5V, pui degeaba driver.Nu vorbesc din povesti. Am facut controler de turatie ptr motoras de aeromodel care tragea vreo 12-14A la blana. MOSul era comandat direct dintr-un PIC12F683 din iesirea PWMului hardware (parca pinul 5). Tranzistorul - SI4666 - era specificat la 4.5V in poarta si era o capsula SMD de 8 pini, dar mergea rece ca berea ... icon_jook Spor!

Link spre comentariu

Am scos mai demult partea aia de la pag 6 pt ca era improprie montajului.Din ce mi-ati spus se pare ca este dat raspunsul cel mai exact care se refera la simptomele montajului meu.As avea nevoie de schema montajului respectiv. Adica incepand cu pinul picului respectiv pana la mosfet si partea de alimentare separata. Montajul va fi instala pe automobil , la baterie, unde tensiunea poate depasi 14,5v uneoriDin cate ati citit ati observat ca ma pricep doar sa fac clone (si alea gresite deseori) si nu ma pricep la depanare..

Link spre comentariu

Daca "driverul meu" este IR2111, atunci mi se pare complicat. De sa mai adaugi un tranzistor cand exista drivere care merg cu semnal de 5V la intrare?Optiuni.-folosesti un tranzistor care e specificat la 5V, cum am mai spus.-alegi un driver care accepta 5V pe intrare. Te uiti in spec la VIH, care tre sa fie cam 3 ... 5V-Intercalezi tranzistor intre PIC si driverul pe care il ai, dar si acolo va trebui bibileala. Cred ca te complici.Schema de la picotech e aiurea.Nu ai nevoie de zenner in baza daca alimentezi din PIC, adica 5V.BDul ala e mult prea puternic ptr ce face. Daca pui BD, mai bine dai direct in mos, fara driver.

Link spre comentariu

Pai am mai incercat cu BD inainte si am intercalat intre pic si un totem pole si tot degeaba.. Din aceasta cauza recurg la driver.. Aveti dreptate ca trebuia sa aleg alt driver dar dupa cum am specificat, a ales vanzatorul in locul meu pt ca eu nu stiam ce sa cumpar.In consecinta trebuie sa ma complic.. Macar de ar merge..Cel putin acum am invatat cum sa aleg driverul pt data viitoare . Daca pun BD cred ca va merge si nu va arde diverul.. sau gresesc aici?. Apropo de driver.. Daca tensiunea ajunge la 15v rezista? Acolo in date e specificat ca merge la 20 parca dar nu sunt lamurit daca e tensiunea ce o comanda sau cea de alimentare a circuitului. Multumesc mult.

Link spre comentariu

Pai am mai incercat cu BD inainte si am intercalat intre pic si un totem pole si tot degeaba..

Pai depinde ce ai facut acolo. Posteaza schema exact asa cum ai facut-o si incercam sa vedem de ce nu a mers. Eu cred ca ar trebui sa mearga numai cu BD.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări