Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PWM cu PIC exista?

cusnir

Postări Recomandate

• Răspunsuri 150
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aureliu67

36

• cusnir

32

• Stefan

18

• Vlad Mihai

16

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca folosesc schema aceasta nu va functiona? pana la urma care ar fi valorile condensatorilor si ale rezistentelor? De ce nu este bun acest driver?In ce ati recomandat Dvs nu este indicata schema de conectare a msfet N.Acum ca am cumparat deja primul circuit as vrea sa il implementez pe acesta. Care este diferenta intre aceste circuite (in afara ca se folosesc 2 mosfeti) ?

Link spre comentariu

Pana la urma pentru integratul meu:1- care ar fi valorile condensatorilor si a rezistentelor?2- este corect ca conectam pin 1 (Vcc) la +12v pin 2 (IN) la PIC (out) pin 3 GND la minus (-)?daca folosesc doar o singura ramura nu va functiona doar la 50% din duty cicle? Daca fac exact schema de sus cu 2 mosfeti care ar fi rezultatul?

Link spre comentariu

Condensatorul intre Vb si Vs de 10uF in paralel cu ceramic de 100nF. Condensatorul de la alimentarea cipului (stanga) de 47uF in paralel cu 100nF, iar cel de la sarcina (dreapta) poate fi mai mare de 470uF, fara ceramic.Rezistentele de la 15 la 22 ohmi.

Link spre comentariu

Imi cer scuze pt ca nu sunt in domeniu (electronist).. nu am inteles ce inseamna expresia "in paralel cu ceramic de 100nF". Vad ca acolo este doar un singur condensator. Daca folosesc doar ramura de jos va functiona la grad de umplere apropiat de 100%? Sa zicem 98%? Din ce am inteles mai recent ramurile ar fi scheme diferite in functie de voltajul folosit si nu e nevoie ambele ramuri ? Adica daca folozim 600 volti care sa ii comandam prin mosfet montam ramura de sus iar daca avem 12 volti sa montam doar ramura de jos?

Link spre comentariu

un condensator ceramic e cel din imagine:

http://itpedia.nyu.edu/wiki/File:Caps_ceramic.jpg

Cauta unul cu notarea 104 (ce inseamna 100nF).

E corect cum ai facut. Colegul spunea ca e putin exagerat cu IR2111, pentru ca se putea si cu un mosfet si un tranzistor, legati la PIC.

Dar e corect si asa.

In schema e aratat un condensator ideal, dar in practica, la frecvente mari (50kHz), componenta inductiva a condensatorului electrolitic incepe sa-si spuna cuvantul, aratandu-se oarecum ca o "rezistenta" in serie cu condensatorul, reducandu-i eficacitatea. De aceea se monteaza, pentru compensare, un condensator de capacitate redusa, dintr-un material care se comporta bine la frecventele inalte.

Link spre comentariu

Am incercat si totem pole si tot ard mosfetii in draci.

Am parlit mai mult de 10 bucati la 3 tipuri diferite de PWM. Din aceasta cauza am hotarat sa pun driver pt mosfet.

Pana la urma trebuie montate ambele ramuri adica schema cu 2 mosfeti? In acest caz borna 600v o lipesc la +12v? Sau ramura de sus este doar daca se foloseste curent de inalta tensiune si e pt IGBT? Am inteles ca e driver mosfet/igbt.

Sau merge doar cu ramura de jos (parca imi amintesc ceva ca a spus vanzatorul ca folosesc doar jumatate dar nu sunt sigur)

IMPORTANT! Imi trebuie grad de umplere obligatoriu aproape de 100%. Se admite 98% dar nu mai putin.

Link spre comentariu

Daca folosesti doar partea 'de jos' (LO - low side), cred ca nu-ti mai trebuie dioda dintre Vcc si Vb si nici condensatorul dintre Vb si Vs.

Daca pun si dioda ci condensatorul sper ca nu afecteaza montajul. Vreau sa fiu sigur ca merge de data asta. Apropo de dioda. Care este buna?

Daca folosesc doar LO (low side) nu cumva gradul de umplere este de doar 50% maxim? Intreb asta pentru ca am si un PWM cu 2 circuite specializate, fiecare din ele comuteaza a cate 50% maxim dar in perioade diferite. Astfel la iesire obtin 97% grad de umplere si nu e suficient pt ce imi trebuie. Plus ca problema arderii mosfetilor ramane actuala si acolo..

Link spre comentariu

Semipuntea merge in general cu comenzi egale sus-jos, asa ca ma indoiesc ca va merge cu umplere diferita de 45-48%.Incearca cu 2 tranz 2n2222 si 2n2907 ca in schema urmat.De fapt numai ce este incercuit

post-27339-139829678435_thumb.gif

post-27339-139829678441_thumb.jpg

Link spre comentariu

Dupa parerea mea, factorul de umplere n-are treaba cu ce parte din driver folosesti. Dar daca vrei factor de umplere de 100%, la ce mai e bun PWM-ul?

Daca folosesti doar iesirea LO, dioda si condensatorul bootstrap nici nu ajuta, nici nu incurca.

LE Poate ar trebui sa postezi schema pe care vrei s-o folosesti, ca am senzatia ca iar spun prostii.

Link spre comentariu

Am incercat si asta, (2 tranzistori, pnp si npn) am scris mai sus.. Nu merge.Adica tot se ard mosfetii rapid cu radiatoare de 5x10 cm cu pasta termoconductoare.Unica speranta imi ramane driverul..Dar daca nici asta nu merge nu stiu ce sa mai fac.. Ca factor de umplere imi trebuie sa pot regla de la maxim (zicem 99%) la 75% Care ar fi valoarea minima pt o celula de hidrogen.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări