Drk_alien Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Nu stiu daca ai reusit sa faci ce ti-ai propus, personal am incercat sa controlez turatia unui motor din PIC cu PMW si am cerut ajutor aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=66&t=117992 Am reusit sa il fac sa mearga, ideea e ca motorasul trebe sa aiba alta sursa de alimentare fata de cea a placii de test. Daca te-a ajutat anunta-ma.Numai bine.. Link spre comentariu
cusnir Postat Ianuarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 am gasit o solutie pentru Atmel.Ar merge si la schema de mai sus a domnului Stefan?? Link spre comentariu
cusnir Postat Ianuarie 29, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 In sfarsit am terminat PWM cu PIC, inclusiv partea de putere cum e aratat in desenul de mai sus.Merge foarte bine (in teste cu motor de stergator) cu mosfeturile BUZ 11 si IRF 530.Dar nu merge cu P80NF55-08. Adica merge continuu dar nu reactioneaza deloc la comenzi.Care ar fi cauza? Mentionez ca am testat 2 mosfeti identici si ambii fac la fel.. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 ai pus driver de curent? Pune o schemă. Link spre comentariu
cusnir Postat Ianuarie 29, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Pai am folosit pe post de driver partea de putere din desen .Alea 2 rezistente doar de 10k si 3k care sunt conectate la esirea PWM cu PIC (pin 9). Este schema de mai sus cu pic. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 http://elforum.info/viewtopic.php?f=41&t=131044 aruncă un ochi aici Link spre comentariu
cusnir Postat Ianuarie 29, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 FELICITARI.!Imi place ce ai facut! Zici ca ai invatat si programare?Stii sa schimbi frecventa? Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 da, postează acolo şi dacă ai nevoie de ajutor, te ajut când ajung acasă. Link spre comentariu
cusnir Postat Februarie 9, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2013 Dupa realizarea modulului de putere, am pus 2 mosfeti BUZ 11 . Cate un mosfet la fiecare borna negativa a celulei HHO (H2). Dupa primul test am fost suprins placut de cat hidrogen se degaja. Apoi cantitatea a scazut brusc la jumatate. Radiatorii sunt micuti (70x30 mm) Radiatoarele sau infierbantat de sfaraia apa pe ele. E normal asa sa se intample la consum de 15-20 A? Cred ca a cedat un mosfet.desi radiatorul e incins, jumatate de celula nu functioneaza. Link spre comentariu
radioman Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Sal all.Am gasit un proiect cu PWM_CONTROL(16F690) cu frecv variabila,este ok.... http://www.supertransistor.net/images/1 ... G_2257.JPG http://www.supertransistor.net/index.ph ... Itemid=512 Link spre comentariu
aureliu67 Postat Februarie 19, 2013 Partajează Postat Februarie 19, 2013 Ai realizat montajul? Link spre comentariu
aureliu67 Postat Februarie 20, 2013 Partajează Postat Februarie 20, 2013 VREAU SA INCERC VARIANTA DE 4,28KhZ A PWMului.Cum se poate realiza? Link spre comentariu
aureliu67 Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 Ar merge un montaj cu optocuplor pe post de driver MOSFET? Link spre comentariu
znecula Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Radiatoarele sau infierbantat de sfaraia apa pe ele. E normal asa sa se intample la consum de 15-20 A?Cred ca a cedat un mosfet.desi radiatorul e incins, jumatate de celula nu functioneaza.Un generator de curent constant din care sa limitezi curentul cred ca ar ajuta.Dar si modificand factorul de umplere vei obtine o valoare medie a curentului consumat rezonabila.Depinde acum de ce cantitate de H2 pe unitate de timp ai nevoie.Stima. Link spre comentariu
aureliu67 Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Revin din nou la acest subiect vechi deschis de mine.Am realizat PWM ul si cu led merge ok in continuare. Ceea ce nu pot sa zic despre partea de putere. Mosfetii se incalzesc inimaginabil si se ard repede.Am parlit multi mosfeti cu 3 tipuri de PWM. Vad ca problema se repeta si e mereu aceiasi, indiferent de puterea mosfetilor folositi.Discutand cu mai multe persoane am inteles ca ar fi nevoie de un mosfet driver. Am cumparat circuitul IR 2111 PBF pentru mosfet IRFZ 48N ( conform recomandarilor vanzatorului) insa in data sheet nu sunt indicate valorile rezistentelor si a condensatorilor. ma ajuta cineva va rog? Vreau sa termin odata acest proiect. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum