Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PWM cu PIC exista?

cusnir

Postări Recomandate

• Răspunsuri 150
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aureliu67

36

• cusnir

32

• Stefan

18

• Vlad Mihai

16

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc f. f. mult o sa fac aceast montaj.Am incercat montajul pe baza de timer 555 si am descoperit ca e doar o schema care functioneaza teoretic si pateva minute practic. Mult laudatul 555 "oboseste" rapid..Am mai mare incredere in acest montaj.

Link spre comentariu

încearcă cu uc3843 sau tl494 merg foarte bine. La uc există sanşa să dea erori softul în timp. Am pus sursa mea cu pic pe picioare cu rezistenţă de 51 ohmi pe ieşire la 50% am 21v. Am impresia că randamentul e micuţ. Mai fac teste.Foloseşte totem pole înainte de mosfet.

Link spre comentariu

încearcă cu uc3843 sau tl494 merg foarte bine. La uc există sanşa să dea erori softul în timp. Am pus sursa mea cu pic pe picioare cu rezistenţă de 51 ohmi pe ieşire la 50% am 21v. Am impresia că randamentul e micuţ. Mai fac teste.Foloseşte totem pole înainte de mosfet.

Nu am cum sa incerc fara schema.. ce e aia totem pole?
Link spre comentariu

Vlad trebuie sa stii exact caracteristicile miezului. Era bun un osciloscop sa vedem ce se intampla cu impulsurile.Incearca sa muti subiectul la o sectiune dedicata surselor SMPS si poate primesti mai mult ajutor din partea utilizatorilor experimentati (mentioneaza ca totul e experimental altfel o sa iti sara lumea in cap!)

Link spre comentariu

Acum termin de făcut cablajul la prototip(versiunea beta) Și îi dau drumul... Am făcut nişte calcule. Mi-a dat undeva la 300uH inductanţa.. Încerc cu mai multe valori de aia e prototip. Peste 2 săptămâni am acces la osciloscop! Totem pole-ul are rol de prepolarizare a mosfetului. Dar protejează şi ieşirea UC-ului(Cel puţin la mine când intrat în scurt mosfetul şi a scăpat ieşirea.)

Link spre comentariu

Am tras randament de 78% din ea cu 53% factor de umplere. Am folosit inductor de 87uH. Am observat că creşte randamentul cu cât te apropii de valoarea inductorului care a ieşit din calcule în cazul meu 225uH. Am altă belea acum La 53% factor de umplere suge 1A în gol şi scade cum scad şi factorul de umplere.

Link spre comentariu

Am sa il ajut eu pe cusnir sa faca montajul, si am inceput prin a desena schema prima data.Dupa ce termin cu schema ma apuc de cablaj, dar mai intai dati cu parerea ce ii lipseste sau daca am gresit ceva! Partea de putere nu am desenat-o inca, trebuie musai totem pole? Astept pareri pentru a putea continua. Iata si schema Posted Image

Link spre comentariu

nu va mai chinuiti cu cablaj pentru montajele de test, poate montajul ala nici nu functioneaza si mai trebuie schimbate iesirile pentru LCD din soft (o sa testez si pe 16F628). un cablaj de test + fire se preteaza foarte bine la astfel de scheme simpliste.Vlad. cred ca 40mA e suficient pentru cazut tau. Trebuie sa alimentezi etajul totem pole cu o tensiune mai mare de 5V.

Link spre comentariu

Picul este 16f628a, pe schema este altceva ca nu am avut librarie pentru 16f628a.Simularea de mai sus nu este cu 628a-ul? Am sa ii pun si totem pole ca nu este mare smecherie, cine stie ce mos o sa pun.

Link spre comentariu

PIC-ul este 16F628 dar orice montaj trebuie testat practic inainte de finalizare. ce functioneaza in simulare nu e obligatoriu sa functioneze si in practica.Vlad a testat pe 16F876A mai multe versiuni hardware si software dar mai e mult de lucru pentru un ceva finalizat (eu sunt novice in programare).Il felicit pe Vlad pentru toate testele facute si ii multumesc pentru colaborare.Va tinem la tensiune! :)

Link spre comentariu

In cazul acesta il facem pe cablaj de test si daca functioneaza asa ramane. Schema am sa o termin oricum, am sa adaug si etajul de putere cu totem pole ca nu se stie ce capacitate o sa aiba mosul, sau mosii depinde.Sanatate!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări