Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PWM cu PIC exista?

cusnir

Postări Recomandate

Solutia domnului Stefan Nicolae e mult mai simpla, fara nici un controler separat

Controllerul este integrat in LCD, exista si la afisajul de Nokia. La cel de 3310 se numeste PCD8544.La cel de 6100 se numeste PCF8833.Alte display-uri au alte controllere (de obicei nu sunt separate).Din punct de vedere al librariilor vei gasi mai usor pentru HD44780 decat pentru display-uri de telefoane. Oricum, esti liber sa alegi ce doresti, mai ales daca ai un proiect gata facut.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 150
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aureliu67

36

• cusnir

32

• Stefan

18

• Vlad Mihai

16

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 săptămâni mai târziu...

am testat practic softul pe PIC16F877 si functioneaza aproape bine.

zic aproape deoarece nu stiu cum sa fac incrementarea/decrementarea cu procente intregi.

de ex: daca pe afisaj scrie Duty Cycle 85% in realitate valoare poate fi intre 85.0%...85.9%

Posted Image

Link spre comentariu

231 reprezinta valoarea variabilei j convertita in stringul duty_cycle, practic reprezinta valoarea reala a factorului de umplere. pentru valoarea: 231,232,233 => factor de umplere 90% (cu zecimale)cine stie cum sa rezolv problema poate imi explica in mare cum se face indicatia in procente sau cum sa inc/dec valoarea factorului de umplere in procente intregi.

Link spre comentariu

Cu ajutorul colegului Ștefan Nicolae am făcut o chestie de asta.... el a scris softul eu am făcut hardware.

Mai jos aveţi un video cu partea hardware.

Cei drept e cam elocvent dar merge! :limb:

LE: S-a dus în măsa pic-ul sau ieşirile lui.. Sarcina pe ieşire era un rezistor de 51 ohmi/3w.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări