Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PWM cu PIC exista?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 150
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

multumesc foarte mult.Am postat mai sus o chestie verificata dar problema mea este ca are 3 frecvente de lucru dar nici una nu e cea care imi trebue.Pentru dumneavoastra cred ca este tot ce va trebuie.. Are cablaje softurile compilate si softul sursa ca sa poata fi modificat.. Eu nu am norocul asta dar daca ati reusi sa ma ajutati v-as fi recunoscator.Poate ca din 2 scheme o inbunatatiti pe aceasta. Ultima mi se pare extrem de reusita .

Link spre comentariu

Am inteles ca reglajul puterii se face cu butoanele.In cazul daca se opreste alimentarea trebuie setata din nou...Ar fi mai buna ideea cu potentiometrul.Se poatea sau e complicat? daca instalez la masina si scot bateria apoi iar trebuiea sa stau cu ampermetrul sa ajustez.Plus ca asta presupune si conectarea continua la baterie..

Link spre comentariu

ce ar trebui să aibă minim un microcontroller(pic sau atmel) ca să genereze 2 semnale în antifază pentru a comanda un half bridge smps? pentru reacţie nu i-ar trebui un amplificator de eroare?

Salut,

Vezi ca orice PIC cu PWM hardware (capabil de full sau half bridge) poate face ce vrei tu.

Alege-ti PIC-ul si il configurezi pentru Half-bridge mode cu dead-band.

Link spre comentariu

cine se pricepe la assembler iti poate modifica proiectul de mai sus

versiunea 1.1b :ras:

unsigned short i;void main() {TRISB0_bit = 1;                                // set RB0 pin as inputTRISB1_bit = 1;                                // set RB0 pin as input//TRISB = 0x00;                                  // Configure PORTB as output//PORTB = 0xAA;                                  // Initial PORTB valuePWM1_Init(42800);           // f=42.8 KHzi=128 ;  //PWM 50%PWM1_Start() ;while (1) {if (Button(&PORTB, 0, 1, 1)) {                //      i = i++;          delay_ms(10);                           //   }if (Button(&PORTB, 1, 1, 1)) {                //      i = i--;      delay_ms(10);   }PWM1_Set_Duty(i) ; }}
fix 42800Hz nu se poate obtine dar cred ca un 42857.14Hz e suficient la un clock de 6MHz pentru MCU. Nu stiu daca functioneaza si in practica dar asta e schema realizata rapid:

Posted Image

http://www.ebay.com/itm/Bid-Now-iCP22-iBoard-Tiny-x18-Microchip-18pin-PIC16F628A-IO-Board-/280934019579?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4168f8f1fb

oare acest circuit merge pentru aplicatia Dvs?

Link spre comentariu

Pentru comanda unor punti merg mai bine circuitele specializate, dupa parerea mea, pentru ca asigura un timp mort la comutatia tranzistoarelor, lucru care cu microcontrollere este mai dificil de realizat (nu imposibil).Frecventa PWM poate fi crescuta cu reducerea rezolutiei. Din pacate nu cunosc exact cum functioneaza PWM la PIC12, 16, 18, dar la AVR se poate seta de exemplu sa functioneze pe 5 biti si atunci frecventa maxima ar creste. Foarte probabil sa existe si la PIC aceasta facilitate.Cat priveste disocierea apei la frecventa de rezonanta, as dori sa imi indicati niste articole serioase pe aceasta tema.Din cate stiu eu, frecventa de rezonanta a apei este pe undeva pe la 22GHz.O alta frecventa in care apa absoarbe multa energie este 2.45GHz, adica frecventa la care lucreaza cuptoarele cu microunde casnice.Cred ca asta cu 42kHz sau cati or fi nu este altceva decat un mit urban....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări