rodanny Postat August 3, 2012 Autor Partajează Postat August 3, 2012 La mii de gauri in lemn nu renteaza, poate la sute de mii. Exista burghie de 7 cu coada conica, am si eu unul. Se monteaza foarte precis si se scot usor. Mai raman de procurat bucsele conice, nu se fac usor. O problema este si antrenarea. Eu as folosi o curea dintata si intizatori cu arc intre fiecare doua roti.Inteleg ca ar rezista poliamida?Suepr tare...Burghie cu coada conica?...Hm....si al ce preturi sunt?Pe unde se gasesc....Dar bucse conice...?Da antrenarea o vad ca fiind o problema majora...Eu ma gnadema sa fac roti dintate pe fiecare burghiu...si cate una intre ele....pt a putea pastra sensul de rotatie .....Cum ar fi cureau adintat cu intinzatori cu arc....nu ma prind....dar cred ca e destul de complciat....danny Link spre comentariu
Vizitator Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 cu ce vrei sa antrenezi burghiele?iti trebuie un batiu, o coloana, o masa si un cap port scule. ai asa ceva? ca masinaria asta nu sta asa in aer sau o pui in coada unei bormasini Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 Cauti burghie cu con Morse .Grig Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 Care e diametrul minim pt bucsa morse (care sa si tina burghiul) ? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 4, 2012 Partajează Postat August 4, 2012 Dati o cautare si vedeti.Cel mai mic e MK0. http://de.wikipedia.org/wiki/Morsekegel. O dau pe aia in germana ca ei sint taticii mecanicii!! Daca sint prea apropiate se pun decalat pe vertiala. Daca e un dispozitiv de productie in serie se angreneaza cu roti dintate. Pentru asta sint burghie pentru stinga si dreapta. Succes! Grig Link spre comentariu
rodanny Postat August 4, 2012 Autor Partajează Postat August 4, 2012 cu ce vrei sa antrenezi burghiele?iti trebuie un batiu, o coloana, o masa si un cap port scule. ai asa ceva? ca masinaria asta nu sta asa in aer sau o pui in coada unei bormasiniDeci voi face doua coloane pe care va culisa pe verticala suportul inc are vor fi montate burghiele...Ele ar trebui sa fie antrenate cu roti dintate....Interensata ideea cu burghie care merg la stanga si la dreapta....In felul aceasta nu mai am nevoie de o roata dintata suplimentara.....La capat o sa fie antrenate cu un motor cu melc, a.i. sa pot angrena direct pima roata dintata....Ce dubiu am ....cum sa fac repet partea de mandrine...Ce mi s-a recomandat....vad..Mose....sunt mari....si sunt pe con....eu trebuie sa montez in capul mandrinei o rota dintata.....nu stiu daca varianta cu con e buna....Asta ar inseamna sa mai fie o piesa in care sa intre coada conica....ceea ce complica sistemul....De asmenea sunt f scumpe mandinele....Ma gandeam sa fac un dispozitiv in care burghiele sa le pot prinde in bucsi cu surub....Oare ar fi probleme?Revenind la roti dintate...Poliamida oare rezista? Ce grosime ar fi recomandata? Dar marimea dintilor ?A lucrat cineva cu Ploiamida?Cu stima si cu multumiri....Danny Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 4, 2012 Partajează Postat August 4, 2012 Bucsi cu suruburi la 180 grade si tesituri in coada burghiului ... daca e srtans corespunzator mai repede se rupe burghiul decat filetele .Roti dintate din poliamida? Primul ax preia toate sarcinile .Mai bine faci transmisia pe cablu de otel sau curele . Link spre comentariu
Faker Postat August 5, 2012 Partajează Postat August 5, 2012 Am vazut o masinarie de asta la o fabrica de geamuri si usi termopan. Ce-i drept, avea doar 4 burghie. In fiecare capat burghiul avea o roata dintata si toate erau antrenate cu un lant cam ca si cel de bicicleta.Turatia lor nu era mare, gaureau in plastic. Coada burghielor se fixa cu un fel de caneluri si blocate cu o siguranta, ceva in genul mandrinelor SDS. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat August 5, 2012 Partajează Postat August 5, 2012 va salut scuzati ca intervin am vazut asa ceva in orasul baia mare la o sectie de facut umerase de lemn aveau 23mm intre burghie si burghiele erau de 4mmprinderea era pe bucse cu suruburi burghiele erau unu stanga unu dreapta transmisia pe roti de poliamida sau ceva teflon transmisia de la motor era in mai multe puncte pe roti dintate cam 4 -6 burghie se invarteau de curea prima data trapezoidala pe urma era danturata gen celor de distributie stiu ca aveam necazuri vesnic cu patinarea curelelor si sa recurs la o meroda mai neortodoxa sa schimbat cureaua si fuliile cu altele dintate (aparuse alte probleme se rupeau burghiele )erau 3-4 curele ce se invarteau de pe un motor ce retin era ca aveam un suport in care se asezau umerasele si aveam spati de un umeras dar nu retin la 5 sau la 7 bucati gauream cam 20 -30 odata pe o planseta firma nu stiu daca este voie sa dau nume se numea ARAMIS Link spre comentariu
rodanny Postat August 6, 2012 Autor Partajează Postat August 6, 2012 Va mutluemsc pentru rapsunsurile de pana acum...Incep sa imi fac niste idei...Clar ar treubi pe lant....dar...oare daca pun lant metalic...pe roti din poliamida nu o sa se toceasca poliamida?Oare lant din poliamida o exista? :DMis e pare ciudat sa patineze burghiile si sa se rupa....cnad dai gaura in umerase....Pate apasarea era prea mare asupra burghielor?Erau interesante niste poze...daca s-ar putea pune.....O sa incerc sa vb cu cienva care lucreaza in poliamida sa vad ce parere are...va anunt...danny Link spre comentariu
pop_ady44 Postat August 6, 2012 Partajează Postat August 6, 2012 sti de ce se rupeau burghiele banuiesc eu ?cand se blocheaza un burghiuse supune o forta asupra piesei care nu era prinsa fix in suport suportul ceda 2-3mm piesa se rasucea si incorda burghiele care era mai slab ceda Link spre comentariu
one Postat August 9, 2012 Partajează Postat August 9, 2012 Cred ca ai putea combina decalarea pe verticala a mandrinelor cu plasarea acestora pe ambele parti a piesei de gaurit.Astfel, injumatatesti numarul de burghie pe o parte. Nu cred ca are importanta daca gauresti de jos in sus sau de sus in jos... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 9, 2012 Partajează Postat August 9, 2012 Problema nu era cu burghiele ,ci cu prinderea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum