rodanny Postat Iulie 27, 2012 Partajează Postat Iulie 27, 2012 Va salut,Cine ma poatea ajuta cu un sfat si ceva solutii tehnice..Am nevoie sa fac o masinarie cu 10 burghie....cu care sa dau gauri simultane...ideea e ca distanta inte burghie ar trebui sa fie de 15mm , iar burghiele de 7mmCum pot sa fac cat mai decent....si ce mandrine sa folosesc...Majoritatea mandrinelor sunt mari....Eventual sa fac niste mandrine, dar cum?Am posibilitatea sa merg la un amic, ce are strung de metal.Cus tima,danny Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 27, 2012 Partajează Postat Iulie 27, 2012 Poate mai simplu ar fi prin stantare, cu un poanson, sau cu CNC...7mm e cam mare. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iulie 27, 2012 Administratori Partajează Postat Iulie 27, 2012 in 15mm e greu sa te incadrezi mai ales ca ai si burghie mari, nu vad nici eu alt solitie decat ceva in coordonate cu 1 singur burghiu. Se poate face si fara cnc Link spre comentariu
rodanny Postat Iulie 27, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2012 Hm...Mda..ai dreptate..Ar trebui sa fie macar 20mm....Bun...dar ideea e cum sa il fac.... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iulie 27, 2012 Administratori Partajează Postat Iulie 27, 2012 iti faci o axa cu ghidaj, ii pui un motor si un driver... restul din PC sau un PLC, pic, atmel etc Link spre comentariu
rodanny Postat Iulie 27, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2012 iti faci o axa cu ghidaj, ii pui un motor si un driver... restul din PC sau un PLC, pic, atmel etcHm...Cred ca ar trebui 2....ghidaje..lngitudinal si vertical nu?Ideea e ca am de facut mii de gauri....si as dori sa incerc sa le fac sa nu dureze ff mult.... :(Solutia nu e rea...chair daca as avea nevoie de ceva detalii si sfaturi....dar...nu e rentabil ca timp...:( si eficienta....Era fain sa fac o bara cu 10 sau 20 de burghie simultan... Link spre comentariu
mikella Postat Iulie 27, 2012 Partajează Postat Iulie 27, 2012 Dar daca dai doar jumate din gauri la prima gaurire, iar apoi muti piesa(sau suportul cu mandrine) si gauresti jumatea ramasa.Poti gauri o piesa din doua miscari. Nu stiu daca ai inteles, dar este o ideie. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iulie 27, 2012 Administratori Partajează Postat Iulie 27, 2012 si atunci distanta poate fi de 40mm intre burghiela asa ceva l-ar coafa un plc Link spre comentariu
manolo Postat Iulie 28, 2012 Partajează Postat Iulie 28, 2012 Ar mai fi niste intrebari ,in ce se dau gaurile si cum se actioneaza 10 burghie simultan chiar la distanta de 40mm? burghiele find prinse cu penseta,sa zicem.Materialul de gaurit cam ce dimensiuni are? Link spre comentariu
rodanny Postat Iulie 30, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2012 Ar mai fi niste intrebari ,in ce se dau gaurile si cum se actioneaza 10 burghie simultan chiar la distanta de 40mm? burghiele find prinse cu penseta,sa zicem.Materialul de gaurit cam ce dimensiuni are?Salut,Mterialul...niste stinghii de lemn masiv...de 20/20 mm de diverse lungimi....Exista masini de gaurit multiburghi....pentru distanta minima de 32mm....Eu am nevoie sa le dau la distanta de 20mm.....Danny Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 Prinderea burghielor cu pensete decalate pe inaltime ,asa:[attachment=0]burghie.pdf[/attachment] Link spre comentariu
rodanny Postat August 3, 2012 Autor Partajează Postat August 3, 2012 Prinderea burghielor cu pensete decalate pe inaltime ,asa:[attachment=0]burghie.pdf[/attachment]SalutLa ceva de genul asta ma gandesc si eu....Dar..treubei intercalate si cate o rotita....a.i. sa nu se invarta unul intr-o directie si altul in alta....:DProblema e ca nu stiu cum ar trebui sa arate mandrinele....caci ar trebui sa fac niste mici mandrine in care sa pot monta burghiele....deoarece mandrina clasica e mare...si scumpa :DDe fapt important e ca e mare.....si nu se pot pune asa de apropiaat....In plus....rotile dintate oare pot fi facute din poliamida ? (PA6)AStept mai multe sugestii....evnetual ceva schite? :DVavmultumesc....Danny Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 Prinderea burghielor in bucsi (elastice sau cu surub). Link spre comentariu
rodanny Postat August 3, 2012 Autor Partajează Postat August 3, 2012 Prinderea burghielor in bucsi (elastice sau cu surub).Cu surub ma gnadema si eu ca ar fi mai usor...Ce parere ai depsre....roti dintate din poliamida?O fi suficinet de rezistenta?danny Link spre comentariu
puriu Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 La mii de gauri in lemn nu renteaza, poate la sute de mii. Exista burghie de 7 cu coada conica, am si eu unul. Se monteaza foarte precis si se scot usor. Mai raman de procurat bucsele conice, nu se fac usor. O problema este si antrenarea. Eu as folosi o curea dintata si intizatori cu arc intre fiecare doua roti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum