ARICIU2009 Postat August 27, 2012 Autor Partajează Postat August 27, 2012 cu pinul 3 in aer invertorul nu mai functioneaza ...oscilatorul se blocheaza............................Pinul 3 nu trebuie sa fie in aer, musai sa fie la masa printr-o rezistenta de aproximativ 150 ohmi, oscilatorul o sa functioneze dar nu o sa mai ai raspuns in curent. azi am montat o rezistenta de 100 ohmi intre masa si pinul 3 si a facut un poc mare dupa citeva secunde atunci cind am dat sa sudez.evident sau dus toate tz finale .simptomul era la fel atunci cind am dat sa sudez cu rezistenta pusa in pinul 3. Link spre comentariu
em2006 Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 Pacat, eram curios de rezolvare, defectul la al meu e identic. Nu trebuia sa renunti la limitarea de curent.Atfel de sugestii am primit si eu, dar nu le-am dat curs, e riscant daca nu e totul clar. Link spre comentariu
ARICIU2009 Postat August 27, 2012 Autor Partajează Postat August 27, 2012 Pacat, eram curios de rezolvare, defectul la al meu e identic. Nu trebuia sa renunti la limitarea de curent.Atfel de sugestii am primit si eu, dar nu le-am dat curs, e riscant daca nu e totul clar. m-am grabit si am pierdut.ordinea era inlocuirea rezistentelor din emitor cu unele bune .intrarea in regim de protectie era din cauza ca un brat de alimentare era dezechilibrat Link spre comentariu
em2006 Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 Da, nu ai aplicat o procedura logica.Daca stiai ca ai probleme in power block, si nu mai aveai rabdare, trebuia sa-l lasi dracului de-o parte pana la inlocuirea pieselor sigur defecte, si sa pui o sarcina rezistiva pe trafo iesire in locul respectivului bloc, mai ales ca n-ai osciloscop. Si cu asta rezolvai intai partea de comanda asa cum trebe. Daca nu faci pasiune pt amanunte si a-ti explica toate fenomenele, pur si simplu puneai suflanta pe cele 3 integrate (324, 3845, 6386), astea-s , nu-s mai multe, le inlocuiai (renuntand la 1-2 pachete de tigari) si aveai poate sansa sa rezolvi.Imi pare enorm de rau pt componentele alea care au murit nevinovate, nu atat pt valoarea lor, cat pt complicatiie care urmeaza la modulul cu substrat de aluminiu, de care mie pur si simplu mi-e greata, as prefear sa-l refac batraneste cu tht, daca, doamne-fereste mi s-ar intampla una ca asta.Bafta! Link spre comentariu
ARICIU2009 Postat August 27, 2012 Autor Partajează Postat August 27, 2012 asa e.lipsa de rabdare se plateste. Link spre comentariu
ARICIU2009 Postat August 27, 2012 Autor Partajează Postat August 27, 2012 asa e.lipsa de rabdare se plateste. Link spre comentariu
nickrvl Postat August 28, 2012 Partajează Postat August 28, 2012 ..............complicatiie care urmeaza la modulul cu substrat de aluminiu, de care mie pur si simplu mi-e greata...........Aceasi "simpatie" o am si eu fata de astfel de tehnologii, am avut de curind un aparat (nu conteaza numele...) foarte asemanator cu Awelco 140, erau diferite notarea componentelor pe schema si o "protectie" in plus insa tot defectul a constat in principal din desprinderea acelor distantiere/piulite pe placa de forta prin care se face conectarea la tensiune + iesire forta etc, absolut toate mi-au cazut in poala la demontarea placii si vrind nevrind a trebuit sa fac cumva sa le lipesc la loc, bineinteles ca direct cu letconul nu am avut nici o sansa cu toate ca am incercat asa ca am incercat metoda cu "plita" termostatata, nu am avut nici asa ceva si am folosit un fier de calcat de 1000W intors cu talpa in sus si prins/fixat de miner intr-o menghina, l-am dat la maxim, am pus placa de forta cu radiatorul pe el si dupa vre-o 15 min impreuna cu letconul am reusit sa lipesc acele distantiere. Aceasta metoda am aplicat-o si la un Awelco 140 pentru dezlipirea unui igbt si a unei diode de pe placa insa mai greu, radiatorul era semirotund si nu facea contact termic cu fierul de calcat.Tindnd cond de "trendul" cu aceste chinezari de aparate am in vedere construirea unei plite special pentru asa ceva..... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 28, 2012 Partajează Postat August 28, 2012 Am patit`o la fel cu chinezul meu cel mare acum vre`o 2 zileDefect de risul curcilor !Potentiometrul de reglaj intrerupt!!Grig Link spre comentariu
em2006 Postat August 28, 2012 Partajează Postat August 28, 2012 ...Potentiometrul de reglaj intrerupt!!Grig, sa stii ca defectul e destul de frecvent, multi sudori care-l actioneaza fara sa scoata manusa, mai ales cei cu temperament, il ajuta sa se uzeze prematur.Eu am avut, in ultimul an, trei sau patru aparate cu acest defect.Ultimul a fost un Mahe, care m-a chinuit vreo 2 zile pana sa ma prind, e drept ca mai avea o defectiune, oricum trebe sa recunosc imbatranesc.O vreme, dupa ce-am patit chestia asta, primul la care ma repezeam, cand venea cate un aparat la reparat, era potentiometrul.De regula, masor direct cu voltmetrul, tensiunea pe capete, apoi intre cursor si unul din capete, in cele mai multe cazuri pe el e o tensiune de comanda, din care se dozeaza valoarea impusa. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 28, 2012 Partajează Postat August 28, 2012 Multumesc de info Emil, inteleg asta la unu brutalizat da asta cred ca a sudat doar 2 cutii de electrozi , doar eu l`am folosit si mai ales cu grija.S`a manifestat minunat , a sarit curentul brusc la 110Adc si dupa ce am dat vre`o 2 gauriam inceput investigatia. Magaria are in el un divizor ce pune in lipsa reglajului fix 2.5Vdc pe pinul conectorului de la potentiometru de aia suda cu 110Adc indiferent de reglaj.Am desfacut potentiometrul si am vazut ca nu face contact la nituri.La o miscare mica si`a revenit da urmeaza sa`l schimb.Necazul a fost de fapt calitatea piesei la asta .Nici nu`i de mirare, invertor de 200Adc la 199E .De dus chiar duce 200Adc , pe masurate .GrigP.S. O sa incerc sa pun si ceva foto cu el deschis in citeva zile doar pt cultura generala. Link spre comentariu
em2006 Postat August 28, 2012 Partajează Postat August 28, 2012 ...O sa incerc sa pun si ceva foto cu el deschis in citeva zile doar pt cultura generala.Te rog frumos.Cat mai multe si mai clare.Imi plac in general echipamentele de sudare de orice fel. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum