marianjoita Postat August 1, 2012 Autor Partajează Postat August 1, 2012 Scopul pentru care caut aceste scheme este constructia unui aparat de radio AM numai cu tuburi, alimentat la tensiune cat mai scazuta si care sa ocupe un spatiu cat maic pentru a incapea intr-o carcasa retro cu dimensiunile de 15x12x8 cm. Din aceasta cauza ma intereseaza ca trafurile sa fie cat mai mici. Am crezut ca tuburile cu alimentare scazuta la filament nu vor cere tensiuni de anod atat de mari, lucrul aceta presupune trafuri mari. Daca aveti ceva scheme pentru a realiza ce mi-am propus, le astept cu interes. Link spre comentariu
viopa Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 Am masurat dimensiunile transformatorului de iesire la radio UNIREA.a=9mm, 2a=18mm; grosime pachet de tole=17 mm.Deci 18 mm x 17 mm.Din "cartea albastra" am gasit ca:-rr UNIREA, DOINA, CIOCARLIA au tub final 3V4 iar rr HORA are DL 96. Nu m-am uitat in catalog sa vad care sunt diferentele;-stiu ca la primele 3 rr, este folosit acelasi pachet de tole[aceleasi tole]; primar=3200 sp, fi=0,14 mm, sec.=65 sp ,fi=0,6mm.Poate este cineva care doreste sa va ajute cu masurarea pachetului de tole si tipul de tola, la rr HORA.Primar=3200 sp, fi=0,1mm, sec=60 sp,fi=0,45 mm.Sper ca aceste date sa va fie de folos. Link spre comentariu
marianjoita Postat August 1, 2012 Autor Partajează Postat August 1, 2012 Multumesc, o sa incerc cu un traf de 3-5 cmp 220V/2*12V. Aveti idee cam care este curentul anodic consumat de etajul final? Ma gandesc sa fac un triplor de tensiune la un traf care scoate 30 v in secundar Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 Multumesc, o sa incerc cu un traf de 3-5 cmp 220V/2*12V. Aveti idee cam care este curentul anodic consumat de etajul final? Ma gandesc sa fac un triplor de tensiune la un traf care scoate 30 v in secundar http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/fran ... d/DL96.pdfconsumul unui tub este de 6mA la 85V Ua Link spre comentariu
marianjoita Postat August 1, 2012 Autor Partajează Postat August 1, 2012 Multumesc Viobio Link spre comentariu
THOMAS Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 Scopul pentru care caut aceste scheme este constructia unui aparat de radio AM numai cu tuburi, alimentat la tensiune cat mai scazuta si care sa ocupe un spatiu cat maic pentru a incapea intr-o carcasa retro cu dimensiunile de 15x12x8 cm. Din aceasta cauza ma intereseaza ca trafurile sa fie cat mai mici. Am crezut ca tuburile cu alimentare scazuta la filament nu vor cere tensiuni de anod atat de mari, lucrul aceta presupune trafuri mari. Daca aveti ceva scheme pentru a realiza ce mi-am propus, le astept cu interes.O schema interesanta de la un RR foarte vechi,portabil cu tuburi la baterii; se vede in poza bateria anodica si bateria pentru filamente.Aveti in atasament schema si doua poze,daca sunteti interesat gasiti aici totul despre acest RR dar si pentru multe altele:http://www.jogis-roehrenbude.de/ deschideti adresa aceasta si in partea staga intrati pe ,o imagine cu multe RR si acolo aveti o lista intreaga cu RR,gasiti tot ce doriti printre care si cel propus de mine: Link spre comentariu
viopa Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 Din spusele celor care reparau frecvent rr cu astfel de tuburi,tensiunea anodica minima pentru functionare era cam de 45 volti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum