Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

INTERFATA PIC IN LABVIEW

costi002

Postări Recomandate

• Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Liviu M

13

• costi002

13

• Vlad Mihai

12

Eu am o varianta mai veche de Labview, asa ca poate nu se potriveste, dar cred ca intai trebuie sa vezi care-i indexul lui Z - in varianta mea cu (cred) "Search/Split String", dupa care sa salvezi datele care te intereseaza la locul potrivit (cu Scan String).

Link spre comentariu

referitor la imaginea anterioara, am pus intre Visa write si scan from string functia "Search/Split String", iar la search sring/char- (de la functia Search/Split String) am creat o constanta unde am introdus Z dar in scan from string nu primesc nimic. e corect ce am facut?LE: merge , trebuia legat scan from string la match the rest of string ......nu le mai incurca acum. Multumesc Liviu de indrumari.Daca mai ai timp ma ajuti sa implementez niste butoane in labview?

Link spre comentariu

Mai multe decat gasesti in proiectelul ala de care tot pomenesc nu stiu nici eu (ala e singurul meu "proiect" in labview, e facut prin mareata metoda "trial and error"). In proiectul meu am doua butoane - scrie in PIC si citeste din PIC. Incearca sa te prinzi ce am vrut sa fac (eu am incercat si nu ma prind :rade: )Daca chiar nu te descurci, zi si ce vrei sa faci exact si unde te impotmolesti/ce nu iese.LE Daca nu e deja, activeaza "Show Context Help" (in meniul Help, normal).

Link spre comentariu

Deci ca sa trimit date de la Pc la pic trebuie folosita functia visa Write.

eu in soft am configurat 2 butoane de on/off. care se sesiseaza daca este primit un anumit caracter pe serial. Testat in hyperTerminal merge dar daca fac in labview apuca sa trimita caracterul dar imedia dupa da eroare de I/O.

//comanda uart        {    if (UART1_Data_Ready()) {     // If data is received,      uart_rd = UART1_Read();     // read the received data,      if (uart_rd==0x61)      PORTC.F0=1;      if (uart_rd==0x62)      PORTC.F0=0;    }    }
Link spre comentariu

Trebuie sa-mi povestesti mai multe, n-am inteles nimic. Ce buton, in ce soft, cate caractere trimiti, cate receptionezi in PIC, cum apesi butoane in hyperterminal...

Link spre comentariu

deci in softul de la pic, am introdus secventa de mai sus.. Practic cand primeste caractere si recunoaste unul din care am stabilit executa instructiunea aia. in hyperterminal se pot introce taste. Este o chestie la proprietati trebuie bifat ceva cu Ascii etc... aici merge, in labview nu pricep exact cum trebuie facut chestia de scriere. acum ma chinui sa ma iau dupa proiectul tau sa vad ce iese.Trimit un caracter: a sau b.

Link spre comentariu

Portul trebuie configurat si la transmisie, da?In rest sunt prea multe "variabile" ca sa te pot ajuta prea mult, dar din cate spui, sunt sanse ca Labview sa transmita mai multe caractere. Cum tu citesti unul singur, sunt sanse sa "umple bufferul". Cand nu mai are loc sa trimita, da mesajul de eroare.

Link spre comentariu

Am reusit sa pun butoanele in labview, am luat exemplul de la ei basic serial write and read si l-am configurat pentru butoane afisoare chestii. :101

Link spre comentariu

Revin cu o întrebare, dacă cresc viteza de transmisie pe serial(actual e setat la 9600) e posibil să scap de mica întârziere care apare în labview?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări