Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

INTERFATA PIC IN LABVIEW

costi002

Postări Recomandate

Postez aici un proiect de al meu mai vechi, un sistem de achizitie date pe 3 canale cu interfata in labview.

Posted Image

Proiectul a fost utilizat cu succes pentru monitorizarea temperaturii si umiditatii intr-o camera pentru 24 ore cu achizitie la 1 minut.

soft-ul trimite un caracter oarecare, 'c' in cazul meu pe portul rs232 cu viteza prestabilita, iar pic-ul vede ca a primit ceva pe rs232 si trimite inapoi datele.

Daca este careva interesat, va stau la dispozitie.

Interfata pic-pc este facuta cu banalul RS232.

Proiectul a fost facut cu labview verisunea 8.1, iar pentru a putea rula acest executabil, trebuie instalat in pc.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Liviu M

13

• costi002

13

• Vlad Mihai

12

Vizitator mihai_ylye

Am si eu de facut un proiect tot ceva in genu...am un senzor de temperatura,un pic 16f690 si trebuie sa folosesc labview pt a achizitona datele de la senzor...problema este ca nu prea am idee cum sa fac asta...mai ales partea cu labview si cum sa programez pic-ul pentru transmiterea seriala...crezi ca imi poti da niste sfaturi?? as fi foarte recunoscator

Link spre comentariu

Am si eu de facut un proiect...

Pai arata ce ai facut pana acum si unde te-ai impotmolit. Proiectele astea se presupune ca-s date sa-si stoarca studentii cunostintele si sa aplice teoria invatata sarguincios in ceva practic.Drept pentru care eu cred ca e total contraproductiv sa-ti fie oferit un proiect "de-a gata".Revenind la LV, ca idee, eu din Controls->I/O am folosit VISA Resources ca sa pot defini portul folosit (in Front Panel) iar in diagrama (ce interesant suna :d ), de la Functii -> Instrument I/O -> Serial am folosit blocurile necesare pentru initializarea si controlul portului serial.Pe partea de PIC, pentru ca 16F690 are port serial implementat hard, nu-ti ramane decat sa-l configurezi. In ce limbaj trebuie/ai voie/poti sa scrii programul pentru PIC (asamblor/C/Pascal/Basic...)?Mai departe mai citesti si singur si intrebi ce n-ai inteles/ce nu-ti iese.Spor si bafta!PS Ce am zis mai sus e valabil sigur in LV7.1 (da' parca a mers si in 2009).
Link spre comentariu

Ok,ca sa putem purta o discutie, si sa vorbim aceasi limba, trebuie sa spui exact ce trebuie sa faca programul tau, pe partea de RS232 si ce anume sa faca programul in labview.in scurt timp o sa pun aici si diagrama folosita pt labview.

Link spre comentariu
Vizitator mihai_ylye

Deocamdata lucrez la rutina de transmis caractere in hyperterminal de la pic printr un convertor rs232-usb si printr-un max232 pt a-i inversa logica...eu lucrez in asamblare dar pot spune ca sunt nou in acest domeniu si imi este relativ greu pana ma obisnuiesc cu toti registrii...fac exact cum zice in fisa de catalog si tot nu imi da...o sa lucrez in continuare sa vad ce reusesc...am inceput cu aceasta rutina pt ca sa fie cat mai simplu...apoi o sa trimit tempereatura in hyperterminal si abia la final o sa interfatez cu labview...pt ca nu pot sa ma bag direct in branza daca eu nu stiu baza...sper sa reusesc cu aceasta rutina si daca imi iese te anunt...multumesc

Link spre comentariu
Vizitator mihai_ylye

am facut o rutina de asamblare care cred eu ca este buna...dar nu merge...poti sa te uiti putin pe ea sa mi spui ce greseala as putea avea? #include CBLOCK 0x21 ; Declare variable addresses starting at 0x21 dataL ENDCprog: movlw b'10000000' ; RB7(TX)=1 others are 0 movwf PORTB bsf STATUS,RP0 ; RAM PAGE 1 movlw b'00110010' movwf TRISB movlw B'01110000' ; full 8mhz internal osc movwf OSCCON movlw .12 ;12 -> ~9.6kbps@8mhz movwf SPBRG ; movlw .0 ; movwf SPBRGH movlw b'00100100' movwf TXSTA clrf dataL settle decfsz dataL,F goto settle movlw '1' movwf TXREG ; send data in W TransWt bsf STATUS,RP0 ; RAM PAGE 1 WtHere btfss TXSTA,TRMT ; (1) transmission is complete if hi goto WtHere end

Link spre comentariu

hiperterminalul e configurat corect?esti sigur ca usb-rs232 e instalata corect?in simulare in mplab, urmeaza corect pasii din soft?LE:unde e setat SPEN = 1, nu vad in soft nicaieri

Link spre comentariu
Vizitator mihai_ylye

hyperterminalul l am configurat cu banda de 9600 si ce mai trebuiaconvertorul rs232-usb cred ca merge ca imi afiseaza un COM si pe acolo fac legaturaim MPLAB cred ca e bine ce fac ca doar nu e primul programcrezi ca acest cod e bun??adica nu mi vine sa cred ca aproape l am facut binesigur e bine?acolo SPBRGH nu l am mai configurat...sigur asa trebuia?

Link spre comentariu

citeste si reciteste in PDF-ul pic-ului EUSART-ul. configurarea este simpla, trebuie sa mearga.trebuie sa mnergi pe asincron, sa ai TXEN si SPEN = 1. Bagi caracterul de trimis in TXreg si se trimite automat, dar baud-ul sa fie cel corect. Poate max2323 nu e instalat corect, schema e din pdf-ul lui?

Link spre comentariu

pai daca fac decat transmisie mai trebuie sa umblu la registrul de reception ca sa setez SPEN??

citeste si reciteste atent, si vei vedea ca acel bit activeaza transmisia seriala RX/TX
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări